Σπίτι ένα με τη φύση

Οι ιδιοκτήτες αυτού του σπιτιού αποφάσισαν να αξιοποιήσουν ένα μικρό μέρος του κτήματος τους, δημιουργώντας αυτήν την καμπίνα που επιπλέει πάνω από τη λίμνη. Χτισμένη από τον ειδικό των δεντρόσπιτων  BaumRaum, η καμπίνα είναι αναμφισβήτητα σύγχρονη  παρ’ όλα αυτά διατηρεί την ξύλινη κατασκευή  και κρατά τις παραδόσεις.

Μοντέρνο σπίτι
Μοντέρνο σπίτι

Στηρίζεται σε ξυλοπόδαρα πάνω από το νερό και συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας γέφυρας που στηρίζεται ανάμεσα σε δύο δέντρα.

Το εσωτερικό της καμπίνας αποτελείται από δύο δωμάτια , μια κρεβατοκάμαρα και ένα ευρύχωρο σαλόνι.

Στο κάτω μέρος είναι το σαλόνι και στο επάνω βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα, είναι ιδανικό και για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους ένας χώρος χαλάρωσης.

Σπίτι χτισμένο πάνω σε λίμνη…

Μοντέρνο σπίτι
Μοντέρνο σπίτι

Το τοπίο στο οποίο βρίσκεται η καμπίνα είναι ιδανικό και ενώ μπορεί να σας τρομάζει η στήριξή της , τα μεταλλικά πόδια που τη στηρίζουν και βυθίζονται στη λίμνη είναι απόλυτα ασφαλή.

Μοντέρνο σπίτι
Μοντέρνο σπίτι

Φυσικά και τα μπρός και τα πίσω τοιχώματα της καμπίνας είναι κατασκευασμένα από γυαλί για να απολαμβάνεις τη θέα απάνω από τη λίμνη.

Μοντέρνο σπίτι
Μοντέρνο σπίτι
Μοντέρνο σπίτι
Μοντέρνο σπίτι
Μοντέρνο σπίτι
Μοντέρνο σπίτι

Ο συνδυασμός ξύλου και μέταλλου εναρμονίζονται στο φυσικό τοπίο και προσδίδουν όμως και ένα ιδιαίτερο design. Μοντέρνο και παραδοσιακό συμπορεύονται στο φυσικό τοπίο και προσθέτουν και μια δόση από τεχνολογία του μέλλοντος.

Μια σκάλα εξωτερικού χώρου χρησιμοποιήθηκε για την μετάβαση από τον πρώτο όροφο στον δεύτερο, για λόγους εξοικονόμησης χώρου στο εσωτερικό της καμπίνας για να είναι πιο ευρύχωρο το σαλόνι και για πρακτικούς λόγους απομόνωσης αν κάποιος θέλει να φύγει από την κρεβατοκάμαρα να μην χρειάζεται να περάσει από τον χώρο του σαλονιού.

Μοντέρνο σπίτι
Μοντέρνο σπίτι

Η φιλοσοφία για τον χώρο του σαλονιού στηρίχτηκε σε κτιστά έδρανα για να χρησιμοποιηθούν ως καναπές και να αξιοποιηθεί η μέγιστη χωρητικότητα. Αν παρατηρήσετε στην φωτογραφία υπάρχει φως στην κορυφή του πίσω τοιχώματος.

Όλη η καμπίνα είναι συνδεδεμένη με ηλεκτρική τροφοδοσία και έχει παντού πρίζες.

Εργονομικά έπιπλα σπιτιού

Μοντέρνο σπίτι
Έπιπλα σαλονιού
Μοντέρνο σπίτι
Έπιπλα κρεβατοκάμαρας

Η κρεβατοκάμαρα συνδέεται με το σαλόνι μέσω μιας ”καταπακτής”- κρεμάμενης σκάλας και το ίδιο το κρεβάτι έχει αποθηκευτικού χώρους.  ‘Έχει την καλύτερη θέα από αυτό το σημείο και για αυτό πέρα από τα παράθυρα χρησιμοποιήθηκε γυαλί και στη οροφή.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *