Ελβετική οπτασία στην καρδιά της Φύσης

Μοντέρνα διακόσμηση, μοντέρνα έπιπλα σε βίλα στην Ελβετία…

Η καρδιά του design σήμερα, χτυπά στην Ελβετία,  σε ένα υπέροχο θέρετρο διακοπών, χτισμένο στις πλαγιές των Άλπεων. Αυτή η καταπληκτική κατοικία, έχει σχεδιαστεί με τρόπο τέτοιο, που να αποκαλύπτεται αβίαστα ο ειλικρινής σεβασμός του αρχιτέκτονα για τη φύση. Όλο η πρόσοψη του σπιτιού, είναι κατασκευασμένη από  χαλαζίτη, ο οποίος έχει ανασυρθεί εξ ολοκλήρου από τις κοντινές ιαματικές πηγές της περιοχής! Η κατοικία αυτή, όπως θα δείτε και παρακάτω, είναι κυριολεκτικά ενσωματωμένη στο εξωτερικό περιβάλλον. Τι γίνεται όμως στο εσωτερικό της, σε σχέση με τα έπιπλα και τη διακόσμηση;

Ελβετικό θέρετρο στην καρδιά της φύσης
Θέρετρο στην Ελβετία

Μεταξύ άλλων, η eco-friendly κατοικία αυτή, διαθέτει πέτρινη αυλή, με μια φυσική πηγή υδρομασάζ, που αναμφισβήτητα είναι το τέλειο μέρος για να απολαύσει κανείς τη μαγευτική θέα με άνεση και στυλ.

Κατοικία φιλική προς το περιβάλλον
Κατοικία φιλική προς το περιβάλλον με όλες τις ανέσεις

Εσωτερικά του σπιτιού τώρα, οι χώροι είναι τοποθετημένοι κυκλικά, σαν φωλιές από σκυρόδεμα. Στον χώρο του καθιστικού, ένα επίμηκες τραπέζι συνοδευόμενο από καλλιτεχνικό φωτισμό, δημιουργεί μία υπέρκομψη τραπεζαρία, άξια θαυμασμού. Στον πρώτο όροφο είναι το σαλόνι, η κουζίνα και μία κρεβατοκάμαρα που λειτουργεί και ως βιβλιοθήκη. Κουκέτες, υπερμεγέθη μπάνια και κρεβάτια, είναι μερικά μόνο από τα πολλά υπέροχα χαρακτηριστικά αυτής της κατοικίας, με κυριότερο πάντα, το άπλετο  φυσικό φως που περνά διάχυτα μέσα από σύγχρονα ανοίγματα.  Έπιπλα, υφάσματα και συνολικά τη διακόσμηση, επιμελήθηκαν με προσοχή Ολλανδοί σχεδιαστές, όπως οι Hella Jongerius και οι Studio Job.

Εσωτερικά του θέρετρου
Η διακόσμηση με έπιπλα εσωτερικά του θέρετρου
Το σαλόνι εσωτερικά του θέρετρου
Η διακόσμηση του σαλονιού εσωτερικά του θέρετρου

Μία υπέροχα οικολογικά σχεδιασμένη βίλα, ιδιαίτερη και εντυπωσιακή, ακόμα και τη νύχτα…

Η όψη της βίλας κατά τη διάρκεια της νύχτας
Εσωτερικά ή εξωτερικά η διακόσμηση της βίλας παραμένει υπέροχη ακόμα και την νύχτα

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *