Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας και πώς θα τα διορθώσετε

Αυτό που συμβαίνει συνήθως με την κρεβατοκάμαρά μας είναι ότι την παραμελούμε. Ο λόγος; Δεν είναι σε κοινή θέα κι έτσι, περνάμε ώρες σε σχέση με τη διακόσμηση του σαλονιού ή ακόμη και της κουζίνας και ξεχνάμε αυτό το δωμάτιο του σπιτιού, το οποίο όμως θεωρείται το πιο σημαντικό από τους ειδικούς ψυχικής υγείας. Ακόμη κι αν ο χρόνος που περνάτε στην κρεβατοκάμαρα είναι τόσο μετρημένος, όσο ο ύπνος σας, πρέπει να φροντίσετε για την εικόνα της. Άλλωστε, θα διευκολύνει και τις νύχτες σας.

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας.

Για να δώσετε σε αυτό τον χώρο του σπιτιού, την προσοχή που του αξίζει, συγκεντρώσαμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε, αλλά και το πώς θα τα διορθώσουμε:

Λάθος 1ο: Επιλογή του λάθος κομοδίνου

διακόσμηση κρεβατοκάμαρας
Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας

Πραγματικά δεν έχει σημασία τι είδους κομοδίνο χρησιμοποιείτε. Ακόμη κι ένα σκαμπό ή μια καρέκλα -που αποτελούν τάση- μπορεί να χρησιμοποιηθούν, αρκεί να έχουν το σωστό ύψος και μέγεθος σε σχέση με το κρεβάτι σας και φυσικά τις ανάγκες σας. Αν για παράδειγμα, το κομοδίνο σας είναι πολύ χαμηλό, είναι δύσκολο μέσα στη νύχτα και με σβηστό το φως να φτάσετε το ποτήρι με το νερό που είναι δίπλα σας ή να κλείσετε γρήγορα το ξυπνητήρι πριν ξυπνήσουν όλοι μέσα στο σπίτι. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε σετ κρεβατοκάμαρας στο οποίο το ύψος και μέγεθος των κομοδίνων είναι μελετημένο, τότε κάντε την παραγγελία σας στις σωστές διαστάσεις και θα διαπιστώσετε ότι με αυτή τη μικρή αλλαγή δεν θα ξαναχύσετε ποτέ το ποτήρι με το νερό στο πάτωμα του δωματίου…

Λάθος 2ο: Δεν έχετε αρκετό φωτισμό

διακόσμηση σπιτιού
Διακόσμηση σπιτιού

Είναι κάτι που δεν προσέχουμε οι περισσότεροι, αλλά ο σωστός φωτισμός είναι θεμελιώδης για μια καλή ζωή. Μην περιορίσετε τις επιλογές σας σε φωτισμό στο υπνοδωμάτιο σας. Εκτός από το κεντρικό φως, που είναι προτιμότερο να είναι κίτρινο και όχι λευκό, για να μην κουράζονται τα μάτια, βάλτε κι άλλα φωτιστικά ανάλογα με το πώς χρησιμοποιείτε τον χώρο. Για παράδειγμα, αν διαβάζετε πριν κοιμηθείτε τότε κάντε χώρο στο κομοδίνο σας για ένα φωτιστικό ή αν μακιγιάρεστε στο δωμάτιο, τότε χρειάζεστε δύο φωτιστικά -αριστερά και δεξιά- στην τουαλέτα σας.

Διακόσμηση σπιτιού.

Λάθος 3ο: Τοποθέτηση σε λάθος σημείο των χαλιών της κρεβατοκάμαρας

διακόσμηση
Διακόσμηση

Συμβαίνει και στα πιο καλόγουστα σπίτια: Υπέροχες κρεβατοκάμαρες που τους λείπουν όμως μικρά, αφράτα χαλιά δίπλα από το κρεβάτι. Πολλές φορές τα μικρά χαλιά υπνοδωματίων, αντί να τοποθετούνται δίπλα από το κρεβάτι, προκειμένου να είναι το πρώτο πράγμα που πατάτε όταν ξυπνάτε, ενώ ταυτόχρονα θα σας προσφέρουν και ζεστασιά, τοποθετούνται στο τέλος του κρεβατιού. Δημιουργείστε μια πιο cozy ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρά σας και κάντε πιο ευχάριστα τα πρωινά σας, πατώντας σε ένα αφράτο μικρό χαλάκι.

Λάθος 4ο: Κοιμάστε σχεδόν αγκαλιά με τον φορτιστή και το κινητό σας

διακόσμηση
Βοηθητικά τραπεζάκια

Όλοι οι εδικοί τονίζουν ότι πρέπει να κοιμάστε μακριά από τις συσκευές σας, είτε πρόκειται για το κινητό σας, είτε για το τάμπλετ σας, είτε για το ipod σας. Θεωρείται επιβλαβής έστω και η μικρή ακτινοβολία που εκπέμπουν, ενώ το να κάνετε scroll down στα social media πριν κοιμηθείτε, προκαλεί -κατά τους ειδικούς ψυχικής υγείας- διαταραχή ύπνου. Επιλέξτε, λοιπόν, να μην χρησιμοποιείτε το κινητό σας για ξυπνητήρι και δημιουργείστε έναν χώρο όπου θα τοποθετείτε εκεί τις «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένα ράφι στη βιβλιοθήκη σας, είναι ό,τι πρέπει, αρκεί να βρίσκεται σε μια απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από το προσκεφάλι σας.

Λάθος 5ο: Ξεχνάτε το Φενγκ Σούι

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας
Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας

Αν ένα δωμάτιο του σπιτιού έχει απόλυτη ανάγκη τα οφέλη του Φενγκ Σούι αυτό είναι η κρεβατοκάμαρα, καθώς πρόκειται για το δωμάτιο που έχει δημιουργηθεί με τον απόλυτο σκοπό της χαλάρωσης και ξεκούρασής σας. Σύμφωνα λοιπόν, με την αρχαία κινεζική φιλοσοφία, το κρεβάτι σας πρέπει να έχει μια αρχηγική θέση στο υπνοδωμάτιο. Αυτή η θέση είναι μακριά από την πόρτα και σε σημείο που να την «κοιτάζει». Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τοποθετηθεί σε γωνία, ενώ απέναντι από τον προσκεφάλι σας δεν πρέπει να έχετε κανένα είδος αντικατοπτρισμού, όπως καθρέφτη ή τηλεόραση. Αν παρόλα αυτά, τα τετραγωνικά του δωματίου σας, δεν σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε τον καθρέφτη σε άλλο σημείο, τότε θα πρέπει να τον σκεπάζετε με ένα λευκό σεντόνι πριν κοιμηθείτε. Παράλληλα, φροντίστε να αφήσετε δεξιά κι αριστερά του κρεβατιού αρκετό χώρο, ώστε να κινείστε με άνεση μέσα στο δωμάτιο.

Δείτε την πλούσια συλλογή μας σε έπιπλα κρεβατοκάμαρας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *