Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας, 5 βασικές συμβουλές για να διακοσμήσετε ιδανικά την κρεβατοκάμαρά σας.

Προσπαθήστε να φέρετε στο μυαλό σας την εικόνα, που ιδανικά θα θέλατε να έχει η κρεβατοκάμαρά σας. Σκεφτείτε τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, πόσο χαλαρωτική ή τονωτική θα θέλατε να είναι, τους χρωματισμούς και τα υλικά που θα σας έκαναν να νιώσετε όμορφα και έπειτα φέρτε στο μυαλό σας, τι κρεβάτι θα επιθυμούσατε να δείτε. Τώρα κρατήστε την εικόνα αυτή και με τη βοήθεια των παρακάτω συμβουλών, βελτιώστε την ήδη υπάρχουσα εικόνα της κρεβατοκάμαράς σας ή ακόμη καλύτερα, επιδιώξτε να προετοιμάσετε την ιδανική για εσάς!

diakosmisi krebatokamaras, έπιπλα κρεβατοκάμαρας
Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας, κρεβάτι Artemio

Οι συμβουλές έχουν καταγραφεί με τρόπο τέτοιο που να μπορεί κανείς να«χτίσει»την κρεβατοκάμαρα από κάτω προς τα πάνω. Δείτε αμέσως περί τίνος πρόκειται…

1.Πατώματα και επενδύσεις δαπέδων κρεβατοκάμαρας.

epipla krevatokamaras, διακόσκηση κρεβατοκάμαραςdiakosmisi krebatokamarasΔιακόσμηση μοντέρνας κρεβατοκάμαρας
Οι κρεβατοκαμαρες είναι συνήθως ευνοημένες από άποψη τετραγωνικών κάτι που σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας επιπέδων. Το κρεβάτι δηλαδή, που δεσπόζει ανάμεσα στα επιπλα της κρεβατοκάμαρας, μπορεί να υπερυψωθεί με τη βοήθεια ενός μικρού επιπέδου της τάξεως των 25-30εκ. κάνοντας έτσι ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του. Για το δάπεδο μία αγαπημένη επιλογή είναι το ξύλο, αφ’ενός επειδή αποδίδει ζεστασιά και φυσικό αποτέλεσμα και αφ’ετέρου επειδή μπορεί να προσαρμοστεί με όποιο πρότυπο διακόσμησης αποφασίσετε. Επιλέξτε ακόμα να τοποθετήσετε χαλιά, ένα μεγάλο ή δύο με τρία μικρότερα ανάλογου ύφους, θα ζεστάνουν εύκολα το χώρο από τη «βάση» του!

2.Κρεβάτι και έπιπλα κρεβατοκάμαρας.

diakosmisi krevatokamaras  epipla krebatok;amaras

Με γνώμονα το κρεβάτι ξεκινά η επιλογή των επίπλων για τις κρεβατοκαμαρες, αφού το συγκεκριμένο έπιπλο, μπορεί να ενσωματώσει τα κομοδινα ή ακόμη και τον αποθηκευτικό χώρο για κλινοσκεπάσματα. Καλό θα είναι να κατευθυνθείτε προς μία απλή λύση όσον αφορά την υπόλοιπη επίπλωση. Πολλά έπιπλα σημαίνει περίπλοκος χώρος,σημαίνει σύσχυση, σημαίνει έλλειψη ηρεμίας.

3.Τοίχοι και κάθετα στοιχεία κρεβατοκάμαρας.

krevatokamares, διακοσμηση κρεβατοκάμαρας
Δύσκολη απόφαση αλλά καίριας σημασίας, η επιλογή που θα γίνει για τους τοίχους. Στις κρεβατοκάμαρες, προτιμώνται τα πιο παλ χρώματα, περίπου ροζ, περίπου γαλάζιο, σπασμένο λευκό. Οι πιο τολμηροί, επιλέγουν έντονο χρώμα για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι ή ακόμη και ταπετσαρία. Διατηρήστε ένα έντονο στοιχείο όσον αφορά το χρωματισμό και αυτό ας μην  είναι απέναντι από το κρεβάτι σας. Μην ξεχνάτε ότι η κρεβατοκάμαρα είναι σύμβολο χαλάρωσης και ηρεμίας στο σπίτι και τίποτα δεν πρέπει να το χαλάσει αυτό. Αφήστε τα μεγάλα έπιπλα και αντικείμενα μακρυά από το οπτικό πεδίο που έχετε όταν είστε καθίσμενοι ή ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας. Η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας στηρίζεται κυρίως στα λευκά είδη και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και όχι σε υπερμεγέθεις πίνακες ζωγραφικής και ογκώδη ανικείμενα.

4.Φωτισμός κρεβατοκάμαρας

fotistiko dapedou krebatokamarasdiakosmisi krebatokamarsδιακόσμηση κρεβατοκάμαρας, epipla krebatokamaras

Ο φωτισμός εδώ πρέπει να είναι διάχυτος και ατμοσφαιρικός. Φωτιστικά δαπεδου και επιτοιχια φωτιστικα σώματα θα προσδώσουν αρμονία και χαλαρωτική διάθεση. Ο κρυφός φωτισμός ενδείκνυται στην περίπτωση της κρεβατοκάμαρας ενώ τα ευρέως πλέον διαδεδομένα dimmer, δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το φωτισμό ακριβώς όπως επιθυμείτε.

5.Οροφή κρεβατοκάμαρας

diakosmhsh krevatokamaras  κρεβάτια, διακοσμηση και έπιπλα κρεβατοκάμαρας

Είναι η κορυφή του χώρου και αν το καλοσκεφτούμε, το θέαμα που αντικρύζει κανείς αρκετά συχνά όταν βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα. Αξίζει λοιπόν να έχει μία αρκετά προσεκτική αντιμετώπιση. Δοκιμάστε ένα αγαπημένο σας χρώμα εκεί αντί στους γύρω τοίχους ή δημιουργήστε εικόνα XL κεφαλαριού επενδύοντας όμοια τον τοίχο που βρίσκεται πίσω από το πάνω μέρος του κρεβατιού και την οροφή σχηματίζοντας μία ορθή γωνία. Μπορείτε ακόμα να «παίξετε» με τη χρήση ψευδοροφής συνδυάζοντας τον κρυφό φωτισμό που αναφέρθηκε προηγουμένως.

diakosmisi krebatokamaras
Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας – Κρεβάτι Kronos

Είναι σημαντικό να αφιερώσουμε χρόνο και σκέψη σε έναν προσωπικό μας χώρο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς μας. Είναι ο χώρος της προσωπικής μας απόδρασης και αν μη τι άλλο ένας τέτοιος χώρος πρέπει να είναι άψογος.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *