Διακόσμηση σπιτιού, συνδυασμός & αντιθέσεις χρωμάτων.

διάφορα χρώματαΗ ιδανική διακόσμηση ενός σπιτιού είναι αποτέλεσμα ενός συνόλου παραγόντων που συνδέονται  μεταξύ τους και επιπλέον ταιριάζουν απόλυτα με τους διάφορους  χώρους οπού έχουν διακοσμηθεί. Το χρώμα, παρόλο που αποτελεί έναν από τους πιο υποκειμενικούς παράγοντες στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο δεδομένου ότι κάθε χρώμα επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο την ψυχολογία των ανθρώπων. Είναι γεγονός πως κάθε άνθρωπος νιώθει διαφορετικά βλέποντας τον ίδιο τόνο χρώματος και ότι το χρώμα επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον.

Διακόσμηση σπιτιούΓια να διακοσμήσετε ιδανικά τον χώρο σας λοιπόν, το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε, πριν καθορίσετε τις προσωπικές σας προτιμήσεις σχετικά με τους διάφορους τόνους χρωμάτων, είναι να αναρωτηθείτε και να καταλήξετε στο ύφος και το χαρακτήρα που θέλετε να προσδώσετε στον χώρο σας. Έχετε σαν στόχο ένα έντονο αποτέλεσμα ή αναζητάτε την ηρεμία και τη γαλήνη του χώρου; Επιθυμείτε ένα άνετο ανεπίσημο design ή ένα εκκεντρικό και extremely modern design; Θέλετε να δημιουργήσετε ένα απλό περιβάλλον που να δίνει την αίσθηση της ευρυχωρίας ή ενός γεμάτου και ζωντανού χώρου, φορτωμένο με πολλά διακοσμητικά; Οι προσωπικές σας απαντήσεις θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα στο να καταλήξετε σε κάποιους βασικούς τόνους χρωμάτων για την διακοσμηση του χώρου σας.

Σε περίπτωση που κάποιοι από εσάς όμως δεν γνωρίζετε ή δεν έχετε συνειδητοποιήσει πια είναι τα χρώματα που σας αρέσουν, μια καλή λύση που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε μερικές  από τις προτιμήσεις σας καθώς και τι αίσθηση σας προκαλούν τα χρώματα αυτά είναι να παρατηρήσετε τα ρούχα σας ,αλλά και πολλά από τα αγαπημένα σας προσωπικά αντικείμενα.

Διακόσμηση σπιτιού με κόκκινο χρώμα

Η επιλογή των χρωμάτων σε συνδυασμό με τα έπιπλα και τον χώρο σας & μερικές απλές συμβουλές διακόσμησης.

1.    Οι σκούρες αποχρώσεις μικραίνουν τον χώρο και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αποφεύγετε  τη χρήση τους σε μικρούς χώρους και δεν διαθέτουν αρκετό φυσικό φως. Για τους χώρους αυτούς προτιμήστε ανοιχτές αποχρώσεις ή συνδυασμούς αυτών.
2.    Χρησιμοποιήστε διάφορες αποχρώσεις του ιδίου χρώματος, άλλες πιο έντονες και άλλες πιο απαλές σε τοίχους και έπιπλα για αποκτήσετε περισσότερη αρμονία στον χώρο σας.
3.    Όταν χρησιμοποιείτε ένα πολύ έντονο χρώμα για τους τοίχους σας, όπως το κόκκινο, είναι καλό τα επιπλα του χώρου να είναι επιλεγμένα σε ουδέτερα χρώματα και η οροφή του χώρου να παραμείνει λευκή, προκειμένου ο χώρος να φαίνεται μεγαλύτερος.
4.    Επιλέξτε χρώματα ανάλογα με τον ρόλο που παίζει ο χώρος στην καθημερινή σας ζωή. Για την επίσημη τραπεζαρια σας για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα και εκρηκτικούς συνδυασμούς αυτών, ενώ στο σαλονι, την κρεβατοκαμαρα ή το γραφείο σας, χώροι στους οποίους περνάτε πολλές ώρες κάθε ημέρα, επιλέξτε  γήινα χρώματα.
5.    Επιλέξτε χρώματα όπως το κίτρινο, το τιρκουάζ, το πράσινο και το πορτοκαλί για φωτεινό αλλά και με παιχνιδιάρικη διάθεση αποτέλεσμα, στα νεανικά υπνοδωμάτια και στο μπάνιο του σπιτιού σας.

epipla, krebatia, κρεβάτι Morfeo epipla trapezarias, Trapezia, τραπέζι lanai

epipla trapezarias, τραπεζαρία mambo epipla ,krevatia, κρεβάτι Tricot

Η διακόσμηση σπιτιου αποτελεί προσωπική υπόθεση.

Η επιλογή των κατάλληλων αποχρώσεων και τόνων για την διακόσμηση του σπιτιού σας, θα πρέπει να γίνεται με τρόπο οπού να εξασφαλίζεται καλύτερη αίσθηση του χώρου. Εξίσου σημαντική παράμετρος είναι και η προσωπικότητα μας.  Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, επομένως ότι η επιλογή χρωμάτων και επίπλων παραμένει τελικά μια υπόθεση προσωπική. Για αυτό προχωρήστε πιο πέρα από τις βασικές συμβουλές, μην φοβάστε να  πειραματιστείτε και να πρωτοτυπήσετε στα επιλογές σας. Τέλος αντιμετωπίστε τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε ως μια ευχάριστη και δημιουργική πρόκληση.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *