Ένα γυάλινο σπίτι για μία σύγχρονη οικογένεια

Η κατοικία αυτή, στήθηκε από την επιτυχημένη ομάδα αρχιτεκτόνων Whipple Russell. Η κεντρική ιδέα σχεδιασμού και ο βασικός στόχος για τους αρχιτέκτονες, ήταν η οπτική επαφή της οικογένειας σε ολόκληρο το κτίσμα, και όντως επιτεύχθηκε.

Γυάλινοι τοίχοι εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου, επιτρέπουν στα μέλη της οικογένειας να συνδέονται οπτικά όποτε το θελήσουν, από όποιο επίπεδο του σπιτιού και αν βρίσκονται.

Τα έπιπλα και η διακόσμηση του χώρου κινούνται σε απλές μοντέρνες γραμμές, ενώ η αγάπη της οικογένειας για τον μοντερνισμό, έκανε τους αρχιτέκτονες να εισάγουν στο υπέροχο αυτό κτίριο 3D έργα τέχνης.

Ένα ιδιαίτερο, καινοτόμο και λειτουργικό σπίτι, που στελεχώθηκε από άκρη σε άκρη με τα πιο σύγχρονα υλικά, από τα δάπεδα στο καθιστικό, μέχρι τις επενδύσεις στο μπάνιο. Το απίστευτο επίτευγμα όμως, έγγυται στο γεγονός ότι όλες οι λειτουργίες του σπιτιού, διευθύνονται από έναν και μόνο υπολογιστή. Από εκεί ορίζεται η διέλευση του φυσικού φωτισμού, η θερμοκρασία, τα φώτα, η μουσική, ακόμα και η ανακύκλωση του νερού. Αυτά και πολλά πολλά ακόμη, για ένα σπίτι που αξίζει να ονειρευτεί κανείς ακόμη και μέσα από μερικές φωτογραφίες..

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *