Διακόσμηση σαλονιού, 5 βασικές συμβουλές για να διακοσμήσετε ιδανικά το σαλόνι σας.

Ας υποθέσουμε ότι δεν έχει προηγηθεί ο τίτλος του άρθρου και ότι από μερικά στοιχεία, θα πρέπει να μαντέψετε το χώρο εκείνο, που έγινε κατά καιρούς η αιτία συζητήσεων, ανακατατάξεων και ένας ακόμα λόγος για να μείνετε σπίτι. Προλογώ λοιπόν τον ευπροσάρμοστο εκείνο χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει τον πιο ωραίο ύπνο, μέχρι το πιο ωραίο ξενύχτι, από ένα άτομο μέχρι μια ολόκληρη παρέα και φυσικά όλη σας τη δημιουργικότητα όσον αφορά τα επιπλα και τη διακοσμηση.

Διακόσμηση σαλονιου, γωνιακός καναπές Giuseppe
Διακόσμηση σαλονιου, γωνιακός καναπές Giuseppe

Ο γρίφος λύθηκε, οπότε ανακοινώνουμε επίσημα ότι θα μιλήσουμε για το σαλονι. Θα το διακοσμήσουμε βήμα-βήμα με πέντε βασικές συμβουλές, όπως ακριβώς κάναμε και με το χώρο της κρεβατοκάμαρας.

Διακόσμηση σαλονιού, δερμάτινος καναπές γωνία Alessio
Διακόσμηση σαλονιού, δερμάτινος καναπές γωνία Alessio

Θα διαπιστώσετε παρακάτω, ότι το σαλόνι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο «ΝΑ» ή «ΝΑ ΜΗΝ». Οι επιλογές στη διακόσμηση εξαρτώνται κυρίως από το προσωπικό σας γούστο και φυσικά από τα τετραγωνικά του χώρου.

1. Η Διάταξη του χώρου

Βοηθήστε το χώρο να δείξει μεγαλύτερος και αν ήδη είναι, τότε απλώς εκμεταλλευτείτε το. Διευθετήστε το χώρο, ώστε οι κινήσεις και οι διαδρομές να είναι άνετες και θυμηθείτε να δημιουργήσετε μικρές εστίες ενδιαφέροντος. Τοποθετήστε μία αναπαυτική πολυθρόνα ένα φωτιστικό δαπέδου και ένα έπιπλο για μερικά βιβλία και περιοδικά και φτιάξτε μία γωνία μελέτης. Απομονώστε σε κάποιο σημείο του χώρου δύο καρέκλες με ένα τραπεζάκι και δημιουργήστε μία φιλική ατμόσφαιρα διαλόγου. Φροντίστε το σαλόνι σας να αποπνέει μια αίσθηση άνεσης, επαρκή έπιπλα αλλά όχι περιττά.

Πολυθρόνες σαλονιού Barcelona Δερμάτινη πολυθρόνα Mask

dermatines polithrones, πολυθρόνες σαλονιού

2. Τα επιπλα σαλονιου

Βασικό κομμάτι της διακόσμησης, αφού τα έπιπλα του σαλονιού οφείλουν να είναι ξεχωριστά, πολυτελή αλλά και πρακτικά. Καλείστε λοιπόν να επιλέξετε καναπεδες, πολυθρονες, τραπεζακια σαλονιου και άλλα βοηθητικά έπιπλα, μόνο που δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε. Μία καλή πρόταση είναι να ξεκινήσετε από το πιο χρήσιμο. Αυτό για κάποιους μπορεί να είναι ο καναπές και για κάποιους άλλους ένα σύνθετο έπιπλο. Μία ακόμη καλύτερη όμως, είναι να ξεκινήσετε από το αγαπημένο σας, από αυτό που όταν το είδατε, είπατε «αυτό το θέλω». Το έπιπλο αυτό, μπορεί να είναι μία κονσόλα, μία πολυθρόνα που πολύ απλά θα αποτελέσει την κεντρική ιδέα για τη διακόσμηση του χώρου. Θα σας καθοδηγήσει κατά κάποιο τρόπο στις επόμενες επιλογές σας.

Δερμάτινη πολυθρόνα Pupa

καναπές κρεβάτι Master μοντέρνο σύνθετο σαλονιού, συνθέσεις σαλονιού

καναπές γωνια Leonardo, μοντερνοι καναπέδες

konsola saloniou, μοντερνες κονσολες Δερμάτινος καναπές γωνία Susa

3. Οι Επενδύσεις

Και δεν είναι μόνο οι τοίχοι και δεν μόνο το δάπεδο, είναι και τα υφάσματα και οι επενδύσεις των επίπλων και όλα αυτά μαζί. Οπότε τι κάνετε; Καταλήγετε πρώτα απ΄όλα στις επιλογές που πολύ δύσκολα αλλάζουν. Δάπεδο δηλαδή και τοίχους. Έπειτα βρίσκετε παρόμοιου ύφους και αισθητικής επενδύσεις για τα υπόλοιπα. Επειδή όμως με τις επενδύσεις μπορεί εύκολα το σαλόνι να γίνει «φλύαρο», στο συγκεκριμένο θέμα, λίγο παραπάνω προσοχή. Αν επιλέξετε για παράδειγμα μία έντονη ταπετσαρία, μην το παρακάνετε με το χρώμα στα υφάσματα των επίπλων, ή αν έχετε γυαλιστερό χυτό δάπεδο αποφύγετε την πολλή όμορφη κατά τα άλλα δαντέλα στις κουρτίνες σας.

καναπες, σαλονι,

Μοντέρνο συνθετο σαλονιού B801

4.Ο Φωτισμός

fotistika, φωτιστικαΔιάχυτος φωτισμός, συγκεντρωτικός αλλά και ατμοσφαιρικός στα σημεία. Όλα χρειάζονται στο σαλόνι. Εδώ ο φωτισμός, οφείλει να βασιστεί σε ολοκληρωμένη μελέτη. Φροντίστε να υπάρχει φωτιστικό πάνω από την τραπεζαρία και στον υπόλοιπο χώρο φωτίστε σταδιακά με μικρότερες πηγές φωτισμού. Καλό θα είναι οι ρυθμίσεις από τους διακόπτες να είναι τέτοιες, που να μπορεί ο χώρος, σύμφωνα με την ώρα και την περίσταση να φωτίζεται ανάλογα. Αν οι ρυθμίσεις έχουν γίνει ήδη, τότε τα φωτιστικα δαπέδου ή οι αυτόνομες απλίκες, μπορούν να δώσουν το θεμιτό αποτέλεσμα.

Φωτιστικό Anemone, διακοσμηση σαλονιου

Φωτιστικό δαπέδου Cuba White, διακοσμηση σαλονιουΦωτιστικό δαπέδου Iceglobe, διακοσμηση σαλονιουΦωτιστικό δαπέδου Twist, διακοσμηση σαλονιου

5. Η Αίσθηση

Μην αποφασίσετε αμέσως, αλλά όταν το κάνετε, βεβαιωθείτε για την επιλογή σας και υλοποιήστε την σωστά μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Έπιπλα σαλονιού, φωτισμός και επενδύσεις προσπαθήστε να αφήσουν μία συγκεκριμένη αίσθηση. Αίσθηση μπορεί να δώσει το στυλ των επίπλων: minimal, country, eclectic, μπορεί τα χρώματα που θα επιλέξετε: χαρούμενη, dramatic, cosy ή μπορεί τα υλικά: retro, mixed, elegant κτλ. Κάντε τη συγκεκριμένη και φέρτε τη στα μέτρα σας.

Δερμάτινος καναπές γωνία Habart

Η διακόσμηση σαλονιού, είναι και θα είναι η αγαπημένη σας συνήθεια. Για αλλαγή, αντί να την αλλάζετε, τελειοποιήστε τη. Δεν χρειάζεται όλα να τα επιλέξετε απευθείας. Εξοικειωθείτε με κάθε επιλογή πριν αποφασίσετε για την επόμενη και τότε χωρίς αμφιβολία θα φτιάξετε το ιδανικό σαλόνι.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *