Kαναπές Firenze Pillow

Ποιος είναι ο χώρος εκείνος, που γίνεται αιτία ευχάριστων συζητήσεων, ανακατατάξεων και ένας ακόμα λόγος για να μείνετε σπίτι; Ο χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει τον πιο ωραίο ύπνο, μέχρι το πιο αναπάντεχο ξενύχτι, από ένα άτομο μέχρι μια ολόκληρη παρέα και φυσικά το μέρος που αντλεί όλη σας τη δημιουργικότητα σε έπιπλα και διακόσμηση;

Διακόσμηση σαλονιού

Καναπές Siena

Φυσικά και η απάντηση, είναι το σαλόνι. Θα διακοσμήσουμε το καθιστικό βήμα-βήμα, μέσα από πέντε βασικές συμβουλές, όπως ακριβώς κάναμε και με το χώρο της κρεβατοκάμαρας. Το σαλόνι δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο DO ή DON’T. Οι επιλογές στα έπιπλα και τη διακόσμηση, είναι ένα προσωπικό στοίχημα με το ξεχωριστό σας γούστο.

  1. Η Διάταξη του χώρου

Βοηθήστε το χώρο να δείξει μεγαλύτερος και αν ήδη είναι, τότε απλώς εκμεταλλευτείτε το. Διευθετήστε τον, έτσι ώστε οι κινήσεις και οι διαδρομές να είναι άνετες και θυμηθείτε να δημιουργήσετε μικρές εστίες ενδιαφέροντος. Τοποθετήστε μία αναπαυτική πολυθρόνα, ένα φωτιστικό δαπέδου και ένα έπιπλο για μερικά βιβλία και περιοδικά. Δημιουργήστε για παράδειγμα μία γωνία μελέτης.

  1. Τα έπιπλα σαλονιού

Φροντίστε το σαλόνι σας να αποπνέει μια αίσθηση άνεσης, επαρκή έπιπλα αλλά όχι περιττά. Βασική αρχή σας, τα έπιπλα να είναι ξεχωριστά, αλλά και πρακτικά. Μία καλή αρχή στην αναζήτηση σας, είναι να ξεκινήσετε από το πιο χρήσιμο. Αυτό για κάποιους μπορεί να είναι ο καναπές και για κάποιους άλλους ένα έπιπλο σύνθεσης. Μία ακόμη καλύτερη όμως, είναι να ξεκινήσετε από το αγαπημένο σας, από αυτό που μόλις το είδατε, είπατε «Το έπιπλο αυτό, το θέλω σπίτι μου» . Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι μία κονσόλα, ένα coffee table, που θα αποτελέσει την κεντρική ιδέα για τη διακόσμηση του χώρου. Θα σας καθοδηγήσει κατά κάποιο τρόπο, στις μετέπειτα επιλογές σας.

  1. Οι επενδύσεις του σαλονιού

Με τον ευρύ αυτό όρο , δεν κατονομάζονται μόνο οι επενδύσεις στους τοίχους και το δάπεδο. Εξίσου βασικές είναι τα υφάσματα και τα υλικά επένδυσης των επίπλων. Οπότε, ξεκινάτε λαμβάνοντας απόφαση για εκείνες τις επιλογές που δύσκολα αλλάζουν. Δάπεδο δηλαδή και τοίχους. Έπειτα, κατευθύνεστε σε εφάμιλλο ύφος και αισθητική, για τις υπόλοιπες επενδύσεις. Λίγη παραπάνω προσοχή στο σημείο αυτό, η παγίδα να γίνει το σαλόνι σας «φλύαρο», παραμονεύει στη φάση αυτή. Αν επιλέξετε για παράδειγμα μία έντονη ταπετσαρία, μην το παρακάνετε με το χρώμα στα υφάσματα των επίπλων, ή αν έχετε επιλέξει ένα ματ δάπεδο, αποφύγετε τη γυαλάδα στους τοίχους και τις κουρτίνες.

  1. Ο Φωτισμός

Διάχυτος φωτισμός, ατμοσφαιρικός αλλά και συγκεντρωτικός στα σημεία. Όλα χρειάζονται στο σαλόνι, μέσα από μία ολοκληρωμένη μελέτη. Φροντίστε να υπάρχει φωτιστικό ακριβώς πάνω από την τραπεζαρία και στον υπόλοιπο χώρο φωτίστε περιφερειακά με μικρότερες πηγές φωτισμού. Καλό θα είναι οι προδιαγραφές φωτισμού να είναι τέτοιες, που να μπορεί ο χώρος, σύμφωνα με την ώρα και την περίσταση να φωτίζεται ανάλογα. Τα φωτιστικά δαπέδου και οι απλίκες, μπορούν να φωτίσουν θαυμάσια και να αναδείξουν καταπληκτικά το σαλόνι.

  1. Η Αίσθηση

Τι αίσθηση θα θέλατε να αφήνει το σαλόνι σας; Βεβαιωθείτε για την επιλογή σας και υλοποιήστε τη σωστά, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Έπιπλα σαλονιού, φωτισμός και επενδύσεις προσπαθήστε να αφήσουν μία συγκεκριμένη αίσθηση. Αίσθηση μπορεί να δώσει το στυλ των επίπλων: minimal, country, eclectic, μπορεί όμως και τα χρώματα που θα επιλέξετε: dramatic μπλε, cosy γήινα ή τα υλικά: ξύλο, μέταλλο, γυαλί κτλ. Κάντε την πολύ συγκεκριμένη και προσαρμόστε τη στα μέτρα σας.

Η διακόσμηση σαλονιού, είναι και θα είναι η αγαπημένη σας συνήθεια. Αντί να την αλλάζετε, τελειοποιήστε τη. Δεν χρειάζεται όλα να τα επιλέξετε απευθείας. Εξοικειωθείτε με κάθε επιλογή, πριν αποφασίσετε για την επόμενη και τότε χωρίς αμφιβολία θα φτιάξετε το ιδανικό σαλόνι.

Διάβασε σχετικά