Δερμάτινοι καναπέδες, άνεση και πολυτέλεια

epipla, dermatinoi kanapedes, καναπές liveΗ επιλογή ενός δερμάτινου καναπέ για την επίπλωση του σαλονιού σας δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός τρόπος για επιπλέον άνεση και μοναδικό στυλ στο σαλόνι σας. Είναι μια έξυπνη επένδυση και ένας κλασικός τρόπος να εκφράσετε το εξαιρετικό σας γούστο.

Έπιπλα σαλονιού Milanode, Δερμάτινοι καναπέδες

epipla, dermatinoi kanapedes, καναπές MoonΟι δερμάτινοι καναπέδες αποτελούν εξαιρετικά μοντέρνα αλλά και πολύ ευπροσάρμοστα επιπλα. Διάσημο για την ιδιαίτερη αντοχή μακράς διάρκειας, την μοναδική απαλότητα και το πλούσιο φυσικό χρώμα του, το δέρμα αποτελούσε ανέκαθεν υλικό της αυθεντικής πολυτέλειας. Η επιλογή ενός δερμάτινου καναπέ αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο για να δώσετε ζωντάνια στο ντεκόρ του καθιστικού σας αλλά και να εξασφαλίσετε στον εαυτό σας αληθινή άνεση. Έτσι ένας δερμάτινος καναπές στο σαλόνι σας είναι ένας πολυτελής τρόπος για να χαλαρώσετε δηλώνοντας συγχρόνως τα υψηλά σας πρότυπα.

epipla, dermatinoi kanapedes, καναπές Elegance

Λίγα λόγια για την ιστορία του καναπέ

Μέχρι την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα, η λέξη “καναπές” αναφερόταν σε ένα μακρύ επικαλυμμένο κομμάτι επίπλου που ήταν ντυμένο από τη μία πλευρά, κάτι όπως τα σημερινά ανάκλιντρα. Οι καναπεδες χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για λόγους ύπνου αλλά και όχι μόνο. Η έκφραση “καναπές λιποθυμίας” είναι αρκετά κυριολεκτική καθώς για πολλά έτη, οι γυναίκες που φορούσαν τους σφιχτούς κορσέδες ήταν υποχρεωμένες, για να καθίσουν να κρατάνε την αναπνοή τους, οπού και συχνά λιποθυμούσαν.

epipla, dermatinoi kanapedes, καναπές Store

Ο καναπές σήμερα

epipla, dermatinoi kanapedes, καναπές HabartΟ καναπές με την μορφή που τον ξέρουμε σήμερα έκανε την εμφάνισή του την εποχή της εκβιομηχάνισης στα αμερικανικά σπίτια, και με την εκλαΐκευση της τηλεόρασης στη δεκαετία του ’40 και τη δεκαετία του ’50 , ο καναπές έγινε βαθμιαία ένα πολύ βασικό έπιπλο για κάθε σπίτι. Οι δερμάτινοι καναπέδες έκαναν την εμφάνισή τους αργά τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα και αποτέλεσαν, από τη στιγμή εκείνη, την κορυφή της πολυτέλειας και την αντιπροσώπευση της υψηλής κλάσης.
epipla, dermatinoi kanapedes, καναπές AllenΣήμερα, με την πρόοδο της τεχνολογίας και με τις νέες μεθόδους επεξεργασίας του δέρματος, οπού έχουν οδηγήσει σε περισσότερα προσιτά μίγματα δέρματος, καθώς επίσης και σε πιο πολύπλοκες τεχνικές ταπετσαρίσματος, οι δερμάτινοι καναπέδες είναι πιο προσιτοί στο μέσο άνθρωπο από ποτέ. Στις μέρες μας ο  δερμάτινος καναπές, όχι μόνο διακρίνεται σαν σύμβολο του υψηλού γούστου και της πολυτέλειας όπως είθισται παλαιότερα, αλλά παρέχει εν τούτοις και μοναδική άνεση στα σπίτια πολλών οικογενειών σε όλο τον κόσμο.

Πατήστε εδώ και δείτε τη πλούσια συλλογή μας σε δερμάτινους καναπέδες και άλλα επιπλα σαλονιου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *