Πως να επιλέξετε έπιπλα σπιτιού

γωνιακός καναπές milanodeΦαντάζεστε τον χώρο σας με έντονα ή γήινα χρώματα, με έπιπλα άνετα και πρακτικά ή εκκεντρικά σαν έργο τέχνης; Φαντάζεστε τα έπιπλα, τα αντικείμενα  και τα υφάσματα να σας χαλαρώνουν ή να αποτελούν «κόσμημα» για το σπίτι σας; Φαντάζεστε, αλλά δεν μπορείτε να αποφασίσετε πόσα χρήματα να διαθέσετε για την επίπλωση του σπιτιού σας; Οι επιλογές στα έπιπλα σπιτιού είναι πολλές,  με νέα σχέδια να κυκλοφορούν, την μόδα να αλλάζει συνεχώς και εσείς να παραμένετε αναποφάσιστοι. Τέσσερις χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε έπιπλα σπιτιού που ταιριάζουν σε εσάς και το σπίτι σας.

4 «μυστικά» για να επιπλώσετε ιδανικά τον χώρο σας.

 

Επιλέξτε  ύφος!

κρεβατοκάμαρες, κρεβάτια milanodeΕξετάστε προσεκτικά τον χώρο που θέλετε να επιπλώσετε. Αφήστε ελεύθερη την φαντασία σας και δημιουργήστε εικόνες με το μυαλό σας. Παρατηρήστε τον χώρο κενό στην αρχή και στη συνέχεια φανταστείτε  έπιπλα, χρώματα και υφάσματα που θα είναι λειτουργικά για εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους..Επιλέξτε χρώματα ή συνδυασμούς χρωμάτων που θα σας χαλαρώνουν και έπιπλα που θα ταιριάζουν με την διάθεση σας. Μόλις πετύχετε την αίσθηση που θέλετε, μοντέρνα, καλλιτεχνική, ανάλαφρη ή ζωηρή, ήρθε η στιγμή οι επιλογές σας να γίνουν πιο συγκεκριμένες μέσα στον χώρο που θέλετε να επιπλώσετε..

Συνδυάστε τα έπιπλα με τον χώρο!

τραπεζαρίες, τραπέζια milanodeΕίναι σημαντικό να επιλέξετε έπιπλα σε συνάρτηση με τον χώρο που διαθέτετε.Ένα πολύ μεγάλο έπιπλο σε ένα πολύ μικρό χώρο δεν θα επιφέρει το αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα που τυχόν επιθυμείτε. Ούτε βέβαια και το αντίστροφο..Επιπλέον θα πρέπει τα έπιπλα σπιτιού που θα επιλέξετε να ταιριάζουν αρμονικά με τα κουφώματα και το δάπεδο, τις κουρτίνες και τα χαλιά..Για να διευκολυνθείτε, επιλέξτε ένα έπιπλο το οποίο θα παίξει κυρίαρχο ρόλο μέσα στον χώρο..Επιλέξτε, για παράδειγμα, μία τραπεζαρία που σας γοητεύει και με επίκεντρο αυτή, επιλέξτε προσεκτικά τις καρέκλες, τις κουρτίνες, τα χαλιά και τα φωτιστικά που θα την πλαισιώνουν..

Ορίστε το ποσό που θα ξοδέψετε!

Σήμερα , περισσότερο από κάθε άλλη εποχή είναι σημαντικό να επιλέξετε έπιπλα που σας ταιριάζουν, χωρίς να σπαταλήσετε μια περιουσία..Δεν είναι δυνατό να αγοράσετε τα πάντα, για αυτό βρείτε το κατάλληλο ποσό που μπορείτε να ξοδέψετε. Ξοδέψτε περισσότερα για το κυρίαρχο έπιπλο μέσα στον χώρο και λιγότερα για τα έπιπλα που θα το πλαισιώνουν. Βέβαια μην μείνετε αυστηρά προσκολλημένοι στο ποσό αυτό! Αν σας αρέσει ένα έπιπλο, αλλά υπερβαίνει τον προϋπολογισμό σας, μην διστάσετε! Άλλωστε τις περισσότερες ώρες σας τις περνάτε συντροφιά με τα έπιπλα σας.

Επιλέξτε έπιπλα σπιτιού με παρέα!

Η επιλογή επίπλων θα πρέπει να αποτελεί διασκέδαση και να μην σας προκαλεί άγχος. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το πετύχετε, είναι να επιλέξτε τα έπιπλα σας με παρέα. Ο ή η σύντροφός σας, τα παιδιά σας ή ένας καλός φίλος είναι συνήθως ο καλύτερος σύμβουλος, ιδιαίτερα αν δεν μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα σχέδια..Άλλωστε αυτοί είναι που θα απολαμβάνουν μαζί σας τα έπιπλα που θα έχετε επιλέξει και η γνώμη τους μετράει!

Πατηστε εδώ και δείτε την συλλογή μας απο κρεβατια, καναπέδες, τραπέζια και διάφορα άλλα έπιπλα σπιτιού

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *