4 μυστικά για να διατηρήσετε τον δερμάτινο καναπέ σας σαν καινούριο για πάρα πολλά χρόνια

Ένας δερμάτινος καναπές θεωρείται μια σοφή επένδυση. Είναι διαχρονικός, δίνει μια πινελιά πολυτέλειας και κλασικότητας στο σπίτι, είναι ανθεκτικός, ενώ ταυτόχρονα όσο περνούν τα χρόνια δείχνει ακόμη καλύτερος λόγω του… δέρματος.

Ωστόσο, το δέρμα είναι ένα υλικό που μπορεί να αποθαρρύνει κάποιους να το επιλέξουν , καθώς υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη πως είναι ένα υλικό δύσκολο στη φροντίδα του.

Καθαρισμός δερμάτινου καναπέ

καθαρισμός δερμάτινου καναπέ

Γωνιακός καναπές Enzo

Μόνο τέσσερα μυστικά αρκούν για να διατηρήσετε τον δερμάτινο καναπέ σας σαν καινούριο για πάρα πολλά χρόνια:

Απομάκρυνση της σκόνης σε τακτική βάση

συντήρηση δερμάτινου καναπέ
Καθαρισμός δερμάτινου καναπέ

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεσκονίζετε τον δερμάτινο καναπέ σας είναι με ένα στεγνό πανί με μικροΐνες. Για καλύτερο καθαρισμό των πτυχών στα μαξιλάρια χρησιμοποιήστε ακόμη και την ηλεκτρική σκούπα στην περίπτωση που αυτή διαθέτει ειδικό βουρτσάκι για γωνίες ή έπιπλα.

δερμάτινοι καναπέδες
Συντήρηση δερμάτινου καναπέ

Απομάκρυνση λεκέδων

μοντέρνοι δερμάτινοι καναπέδες
Δερμάτινοι καναπέδες

Συντήρηση δερμάτινου καναπέ

Το μυστικό για τον κάθε λεκέ, σε κάθε υλικό, είτε πρόκειται για δέρμα είτε για ύφασμα, είναι να τον καθαρίσετε ενώ είναι φρέσκος, να μην τον αφήσετε να απορροφηθεί. Με το που συμβεί το απροσδόκητο πάρτε ένα στεγνό βαμβακερό πανί και ταμποναριστά σκουπίστε τον υγρό λεκέ. Μετά πάρτε ένα δεύτερο βαμβακερό πανί το οποίο θα έχετε βρέξει με ζεστό νερό, όχι πολύ όμως. Το «κλειδί» είναι το πανί σας να είναι νωπό με ζεστό νερό και όχι βρεγμένο. Έπειτα, αφήστε τον καναπέ σας να στεγνώσει μόνος του. Μην χρησιμοποιήσετε άλλους τρόπους, όπως το κλιματιστικό ή το σεσουάρ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμη κι αν πρόκειται για κρασί, θα δείτε ότι με αυτόν τον τρόπο, οι λεκέδες θα απομακρυνθούν από τον καναπέ σας. Αν ωστόσο, ο λεκές επιμένει, μπορείτε να επιστρατεύσετε ειδικό καθαριστικό για δερμάτινα υφάσματα. Προσοχή, τα καθαριστικά μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο δερμάτινο καναπέ σας.

Ειδικός καθαρισμός ανά έναν χρόνο

(Προσοχή : μόνο εάν κρίνετε άκρως απαραίτητος, καθώς η χρήση ειδικών καθαριστικών μπορεί να βλάψει τον καναπέ σας και να προκαλέσει φθορά στο δέρμα.)

καναπέδες με δέρμα
Καναπέδες με δέρμα

Μία φορά τον χρόνο, καθαρίστε τον καναπέ σας με το ειδικό καθαριστικό για δερμάτινα υφάσματα, ώστε ο καναπές σας να διατηρήσει αυτή την αίσθηση απαλότητας. Δεν συνίσταται για περισσότερες από μία φορά τον χρόνο, καθώς στόχος είναι και η διατήρηση του χρώματος.

Σημαντικό tip 1: Πριν χρησιμοποιήσετε το οποιοδήποτε καθαριστικό για πρώτη φορά, δοκιμάστε το σε μια μικρή επιφάνεια στην πίσω μεριά του μαξιλαριού, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν είναι πολύ σκληρό και δεν θα «τραυματίσει» το υλικό.

Σημαντικό tip 2: Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν χλώριο, ασετόν, διαλύτες, αλλά και δυνατά απορρυπαντικά, μεταλλικά σφουγγαράκια και χλωρίνη, καθώς μπορεί να βλάψουν την επιφάνεια.

Αποφυγή της άμεσης έκθεσης στον ήλιο

καναπές με δέρμα

Καναπές Cloud

Ο συνδυασμός του δυνατού ηλιακού φωτός και της ζέστης μπορεί να αποδειχθεί επιζήμιος για το δέρμα, ξεραίνοντας το υλικό που θα χάσει σταδιακά το φυσικό λάδι που το κρατά «ζωντανό». Έτσι, επιλέξτε για τον δερμάτινο καναπέ σας μια θέση στο σαλόνι σας που δεν είναι τόσο ηλιόλουστη, όπως μπροστά από την μπαλκονόπορτα. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τότε μπορείτε να παραγγείλετε στις διαστάσεις του καναπέ σας το ειδικό προστατευτικό κάλυμμα για δερμάτινα έπιπλα.

Δείτε την πλούσια συλλογή μας σε δερμάτινους καναπέδες.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *