Η μόδα αλλάζει. Το ίδιο και οι τάσεις των επίπλων. Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία στο κεφάλαιο έπιπλο, που παραμένουν διαχρονικά, όσο και αν αλλάξουν οι επιλογές. Στοιχεία τέτοια είναι η κατασκευή, η ποιότητα και η αισθητική.

Έπιπλα τραπεζαρίας από μασίφ ξύλο

Ξεκινώντας από το υλικό κατασκευής και συνεχίζοντας προς τη μορφή του επίπλου, θα κάνουμε μία μικρή μεν, αναλυτική δε, σκέψη επί του θέματος. Αν για αρχή, κάποιος σας ρωτούσε να του ονοματίσετε ένα και μόνο υλικό το οποίο να χαρακτηρίζετε για τη διαχρονικότητα του, ποιο θα ήταν αυτό; Αν μετά το ερώτημα, συνδύαζε αισθητική, ποιότητα και καλή συμπεριφορά στην κατασκευή, ποια θα ήταν η απάντηση; Αναμφισβήτητα η απάντηση είναι το ξύλο.

Μασίφ μοντέρνες δημιουργίες για την τραπεζαρία

Υπάρχει τελικά εξ ολοκλήρου μασίφ κατασκευή στο σύγχρονο έπιπλο; Οι περισσότεροι είναι εξοικειωμένοι με τα προϊόντα του ξύλου, σύνθετα δηλαδή υλικά, αποτελούμενα από ίνες ξύλου, καπλαμάδες και συγκολλητικές ουσίες (νοβοπάν, MDF και μελαμίνες). Όταν λέμε όμως μασίφ, εννοούμε ένα φυσικό και συμπαγές ξύλο παρασκευασμένο από τον κορμό και τα κλαδιά του δέντρου. Κάτι τέτοιο, σημαίνει πως έχουμε να κάνουμε με ένα ζωντανό οργανισμό, που αντιδρά, συμπεριφέρεται και αυτό είναι και το μεγαλείο του.

Πως ξεχωρίζει κανείς μία μασίφ επιφάνεια

Ένας εύκολος τρόπος για να καταλάβετε εάν η επιφάνεια που βλέπετε είναι από μασίφ ξύλο, είναι οι λεπτομέρειες στην κατασκευή. Αποτελείται από μονοκόμματο τμήμα κορμού, γι αυτό και συνήθως είναι άνισο σε πλάτος από τη πλευρά έως την άλλη. Μία άλλη περίπτωση είναι η κατασκευή από μασίφ λωρίδες ξύλου, οι οποίες είναι ενωμένες μεταξύ τους με τρόπο εμφανή, σαν να κουμπώνουν η μία μέσα στην άλλη. Η δύσκολη διαδικασία της επιλογής και μετατροπής του μασίφ ξύλου σε επιφάνεια, είναι αυτή που κάνει κάθε επιφάνεια από μασίφ ξύλο μοναδική.

Γιατί να επιλέξει κανείς μασίφ ξύλο για την τραπεζαρία

Τα μοναδικά αυτά έπιπλα από μασίφ ξύλο, δημιουργούν ένα ζεστό και συνάμα μοναδικό περιβάλλον στον χώρο της τραπεζαρίας. Υλικό ζεστό, με μοναδική υφή και πολυτελές αποτέλεσμα. Η αίσθηση του μασίφ ξύλου, δε συγκρίνεται με κανένα άλλο σύγχρονο και εντυπωσιακό υλικό. Ευγενές και φίνο, το μόνο ίσως με τόση αυτοπεποίθηση.

Οι μασίφ δημιουργίες της Milanode

Η εταιρεία Milanode, που χαρακτηρίζεται για το μοντέρνο σχεδιασμό αλλά και την αγάπη της στη φυσική πρώτη ύλη, προτείνει για το χώρο της τραπεζαρίας σας, μασίφ δημιουργίες. Τραπεζαρίες μασίφ από καρυδιά, δρυ, πλατάνι, καστανιά κτλ, με μορφολογία μοναδική κάθε φορά. Οι μασίφ επιφάνειες, συνδυάζονται με μεταλλικές, κρυστάλλινες ή ξύλινες βάσεις και δημιουργούν ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Τραπέζι Thor

Το ευγενές υλικό του ξύλου, είναι πάντα η καλύτερη βάση για επιτυχείς προτάσεις διακόσμησης.

Διάβασε σχετικά