Επίπλωση ενοικιαζόμενων κατοικιών στη Σαντορίνη

Στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία βρίσκεται το πολυσύχναστο Εμπορειό, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Σαντορίνης. Στα γραφικά μεσαιωνικά σοκάκια υπάρχουν διάσπαρτες ασβεστωμένες ορθόδοξες εκκλησίες με μπλε τρούλους και περίτεχνα καμπαναριά. Πολυτελή αρτοποιεία, wine bar και υπαίθριες ταβέρνες βρίσκονται ανάμεσα σε ενοικιαζόμενες κατοικίες και μικρά ξενοδοχεία, ορισμένα μέσα σε παραδοσιακά υπόσκαφα σπίτια.

Οι ιδιοκτήτες των Elite Houses στη Σαντορίνη ήθελαν να συνδυάσουν την τοπική κουλτούρα με τη μοντέρνα επίπλωση και διακόσμηση. Σηκώσαμε λοιπόν τα μανίκια, εργαστήκαμε σκληρά και μπορούμε να πούμε με μεγάλη περηφάνεια πως το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό!

Επίπλωση & διακόσμηση καθιστικού

Η πρόκληση ιδιαίτερα μεγάλη. Η όρεξη για δημιουργία ενός μοναδικού συνόλου, ακόμη μεγαλύτερη. Τα ξενοδοχειακά έπιπλα απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς θα πρέπει ταυτόχρονα να ξεχωρίζουν σχεδιαστικά και να παραμένουν λειτουργικά. Οι θεματικές ενότητες των καθιστικών κυμαίνονται σε 2 επίπεδα, ένα περισσότερο rustic με μίνιμαλ πινελιές και ένα αμιγώς μοντέρνο. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά!

επίπλωση & διακόσμηση καθιστικού με καναπέ Origin, τραπεζάκι μέσης Kryptonite και βοηθητικό τραπεζάκι Oak Bole.
Mix & Match επίπλωση καθιστικού σε έντονες αντιθέσεις

Πρωταγωνιστής μας στο καθιστικό ο ξύλινος καναπές Origin σε φυσικό ξύλο φαρδύβενης δρυός και κομψό βελουτέ ύφασμα. Οι οργανικές φόρμες από τα αφράτα μαξιλάρια του καναπέ συνεχίζονται και στο βοηθητικό καθιστικό με τις καρέκλες και το βοηθητικό τραπεζάκι Oak Bole.

επίπλωση & διακόσμηση καθιστικού με τραπεζάκι Kryptonite.
Η έντονη παρουσία του πράσινου προσδίδει την απαραίτητη φυσικότητα στον χώρο

Οι απότομες γραμμές και ο φουτουριστικός σχεδιασμός από το τραπεζάκι Kryptonite αφυπνίζουν τις αισθήσεις και δίνουν μια μοντέρνα και μίνιμαλ πνοή στο χώρο.

επίπλωση & διακόσμηση καθιστικού με καναπέ Origin, τραπεζάκι μέσης Kryptonite και βοηθητικό τραπεζάκι Oak Bole.
Ήπιες χρωματικές παλέτες και κομψές εναλλαγές υλικών

Η μίνιμαλ επίπλωση προσφέρει άνεση μέσα στο χώρο και ανοικτά περάσματα, ενώ η έντονη παρουσία του λευκού αφήνει τα προϊόντα να ξεχωρίσουν ακόμη περισσότερο.

επίπλωση & διακόσμηση καθιστικού με καναπέ Origin, τραπεζάκι μέσης Kryptonite και βοηθητικό τραπεζάκι Oak Bole.
Αρμονία μεταξύ μοντέρνου και παραδοσιακού

Οι ιδιοκτήτες των Elite Houses στην επόμενη θεματική διακόσμηση επέλεξαν έναν ακόμη πιο τολμηρό συνδυασμό ανάμεσα σε μια περισσότερο αστική και σύγχρονη επίπλωση με φόντο την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Επίπλωση & διακόσμηση χώρου με κρεβάτι Gianluca, καναπέ Como και τραπεζάκι Space.
Βελούδο και λάκα με φόντο την παραδοσιακή νησιώτικη καμάρα

Πολυτελή και διαχρονικά υλικά, όπως το βελούδο και η λάκα, που έχουν επιπλώσει εκατοντάδες αστικές κατοικίες τα τελευταία χρόνια, βρήκαν τη θέση τους και στην όμορφη Σαντορίνη. Ο σχεδιασμός παραμένει σε παρόμοια λογική, όπου η καμπύλη και το οργανικό design στο βελούδινο κρεβάτι Gianluca και τον καναπέ Como συγκρούονται με τις απότομες γραμμές από το λακαριστό τραπεζάκι μέσης Space.

Επίπλωση & διακόσμηση χώρου με κρεβάτι Gianluca και τραπεζάκι Space.
Δυνατές χρωματικές & σχεδιαστικές αντιθέσεις

Οι γκρι αποχρώσεις σε καναπέ και κρεβάτι, σε συνδυασμό με το λευκό φόντο, δρουν ως καταλύτης και δίνουν μια ξεχωριστή θέση τόσο στο σκαμπώ Ugo όσο και στην υπέροχη σύνθεση με την all time classic πολυθρόνα Geronimo την κονσόλα Space και τον μοναδικό καθρέπτη Prisma. Στο φόντο έχουν τοποθετηθεί διακριτικά 2 μοντέρνες καπιτονέ καρέκλες Carla ώστε να εξυπηρετούν επικουρικά όλους τους χώρους.

Επίπλωση & διακόσμηση χώρου με πολυθρόνα Geronimo, κονσόλα Space, καρέκλες Carla και καθρέπτη Prisma.
Έντονη η παρουσία του κόκκινου σε διάφορες αποχρώσεις σε όλο τον χώρο

Επίπλωση & διακόσμηση υπνοδωματίου

Οι Κυκλάδες ήταν ανέκαθεν γνωστές για τη σαγηνευτική ομορφιά τους και με βάση αυτή την αίσθηση σχεδιάστηκαν οι κρεβατοκάμαρες των κατοικιών. Η χαλάρωση στις διακοπές είναι άλλωστε και η βασική προϋπόθεση για τον ταξιδιώτη με την κρεβατοκάμαρα να αποτελεί το σημείο μηδέν!

Επίπλωση & διακόσμηση χώρου με κρεβάτι Hang, σκαμπώ Ugo, κομοδίνα Alina και τραπεζάκι Twist
Φυσικά υλικά σε πλήρη ισορροπία

Η αρμονία ανάμεσα σε αρχιτεκτονική, επίπλωση και διακόσμηση είναι σίγουρα εμφανής, ωστόσο την παράσταση κλέβει δικαίως το κρεβάτι Hang. Σε έναν περισσότερο εξωτικό σχεδιασμό, από ξύλο και σχοινί, είναι η απλότητά του και το φινίρισμα που συναρπάζουν.

Επίπλωση & διακόσμηση χώρου με κρεβάτι Hang, σκαμπώ Ugo, κομοδίνα Alina και τραπεζάκι Twist
Ανάλαφρη διακόσμηση σε ένα κοντράστ υφών και αποχρώσεων

Το σύνολο συμπληρώνουν κομψά μικροέπιπλα ιδιαίτερου design όπως τα σκαμπώ Ugo, το τραπεζάκι Twist και τα κομοδίνα Alina.

Επίπλωση & διακόσμηση χώρου με κομοδίνα Alina και τραπεζάκι Twist

Η δεύτερη κρεβατοκάμαρα δίνει περισσότερη έμφαση στο ύφασμα και την καθαρότητα του λευκού, δημιουργώντας έναν ήρεμο και ήπιο καμβά. Το περιορισμένο εμβαδό του δωματίου απαιτούσε μια ομοιομορφία, η οποία επιτυγχάνεται με την αρμονία των χρωμάτων. Δυναμική συνδρομή, όπως και στους υπόλοιπους χώρους, αποτελεί η τοποθέτηση του δαπέδου κατά μήκους της στενής πλευράς, “μεγαλώνοντας” έτσι τον χώρο με ένα διαχρονικό αρχιτεκτονικό τρικ. Το ιδιαίτερο τραπέζιο κεφαλάρι του κρεβατιού Amadeo έρχεται σε ρήξη με όλα τα καμπυλόγραμμα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία του δωματίου και δίνει μια στιβαρή και επιβλητική αίσθηση στον χώρο.

Επίπλωση & διακόσμηση χώρου με κρεβάτι Amadeo
Η καθαρότητα του λευκού και οι λιτές γραμμές σε συμφωνία με την αρχιτεκτονική του χώρου
Επίπλωση & διακόσμηση χώρου με κρεβάτι Amadeo
Οι αποχρώσεις του λευκού ενισχύουν τη φωτεινότητα του δωματίου

Αρχιτεκτονική και επίπλωση εξωτερικού χώρου

Παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική
Παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και μίνιμαλ επίπλωση εξωτερικού χώρου

Το ξενοδοχειακά έπιπλα στον εξωτερικό χώρο κινείται σε αρκετά ουδέτερες και εκτελεστικές γραμμές, με λιτό στυλ, αφήνοντας την αρχιτεκτονική των κατοικιών και το φυσικό τοπίο να κλέψουν τις εντυπώσεις!

Θέα από μπαλκόνι κατοικίας στο Εμπορειό Σαντορίνης
Βεράντα από παραδοσιακή κατοικία στο Εμπορειό Σαντορίνης

Ανακαλύψτε όλες τις Contract επιπλώσεις από τη milanode!

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *