Φροντίδα για δερμάτινα έπιπλα ή επενδυμένα με eco leather (συνθετικό υλικό)

- Καθαρίζετε τις δερμάτινες επιφάνειες με μαλακό υγρό πανί και στη συνέχεια σκουπίστε τις με στεγνό πανί.
TIP: Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν χλώριο, ασετόν, διαλύτες, αλλά και δυνατά απορρυπαντικά, μεταλλικά σφουγγαράκια και χλωρίνη, καθώς μπορεί να βλάψουν την επιφάνεια. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή απαιτούν τα δέρματα τύπου suede, που πρέπει να καθαρίζονται μόνο με στεγνό πανί ή μαλακή βούρτσα.
- Αν πρέπει να αντιμετωπίσετε λιπαρούς ή επίμονους λεκέδες, χρησιμοποιήσετε μικρή ποσότητα καθαριστικού υγρού για πιάτα διαλυμένου σε νερό και έπειτα σκουπίστε καλά, πρώτα με υγρό πανί και μετά με στεγνό. Αποφύγετε την πολύ έντονη τριβή του δέρματος για να μην προκληθεί φθορά στην επιφάνεια αυτού.
- Αποφύγετε την άμεση έκθεση των επίπλων στο ηλιακό φως ή σε πηγή θερμότητας (σώματα καλοριφέρ, τζάκι, σόμπες, κ.τ.λ.) προκειμένου να προστατεύσετε το δέρμα από την ξήρανση-φθορά της επιφάνειάς του και από το ξεθώριασμα των χρωμάτων. Για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία φροντίστε να τα προστατεύετε περιστασιακά, τραβώντας τις κουρτίνες των δωματίων (τουλάχιστον όταν δεν βρίσκεστε στον χώρο).
- Φροντίστε να κρατάτε την επιφάνεια του δέρματος σε φυσιολογικά επίπεδα ενυδάτωσης, αλείφοντας τον με ειδικό γαλάκτωμα ενυδάτωσης δερμάτων.
- Αν πρέπει να αποθηκεύσετε μαξιλάρια ή έπιπλα επενδυμένα με δέρμα, καλύψτε τα με προστατευτική επένδυση αλλά εξασφαλίστε ότι αερίζονται επαρκώς, δεν συσσωρεύουν υγρασία και δεν έρχονται σε επαφή με σκόνη.