Καναπές Cloud

Το δέρμα, ανέκαθεν αποτελούσε υλικό της αυθεντικής πολυτέλειας. Ο δερμάτινος καναπές, είναι ένα διαχρονικό αλλά και πολύ ευπροσάρμοστο έπιπλο. Διάσημος για την ιδιαίτερη αντοχή μακράς διάρκειας, την μοναδική απαλότητα και το φυσικό χρώμα του. Η επιλογή ενός δερμάτινου καναπέ, είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξασφαλίσετε στον εαυτό σας αληθινή άνεση. Είναι μία δήλωση χαλάρωσης, με υψηλά πρότυπα.

Λίγα λόγια για την ιστορία του καναπέ

Μέχρι την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα, η λέξη “καναπές” αναφερόταν σε ένα μακρύ επικαλυμμένο κομμάτι επίπλου που ήταν ντυμένο από τη μία πλευρά, κάτι όπως τα σημερινά ανάκλινδρα. Οι καναπέδες χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για λόγους ύπνου, αλλά όχι μόνο. Η έκφραση “καναπές λιποθυμίας” είναι αρκετά κυριολεκτική, καθώς για πολλά έτη, οι γυναίκες που φορούσαν τους σφιχτούς κορσέδες ήταν υποχρεωμένες για να καθίσουν, να κρατάνε την αναπνοή τους, όπου και συχνά λιποθυμούσαν.

Καναπές Dalida

Η σημασία του καναπέ σήμερα

Ο καναπές με την μορφή που τον ξέρουμε σήμερα, έκανε την εμφάνισή του την εποχή της εκβιομηχάνισης στα αμερικανικά σπίτια και με την εκλαΐκευση της τηλεόρασης, στη δεκαετία του ’40 και τη δεκαετία του ’50 , ο καναπές έγινε βαθμιαία ένα πολύ βασικό έπιπλο για κάθε σπίτι. Οι δερμάτινοι καναπέδες έκαναν την εμφάνισή τους αργότερα, τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα και αποτέλεσαν από τη στιγμή εκείνη, την κορυφή της πολυτέλειας και την αντιπροσώπευση της υψηλής κλάσης.

Καναπές Moon

Σήμερα, με την πρόοδο της τεχνολογίας και με τις νέες μεθόδους επεξεργασίας του δέρματος, καθώς επίσης και σε πιο πολύπλοκες τεχνικές ταπετσαρίσματος, οι δερμάτινοι καναπέδες είναι πιο προσιτοί στο μέσο άνθρωπο από ποτέ. Στις μέρες μας, ο δερμάτινος καναπές, όχι μόνο διακρίνεται σαν σύμβολο του υψηλού γούστου και της πολυτέλειας όπως είθισται παλαιότερα, αλλά παρέχει εν τούτοις και μοναδική άνεση στα σπίτια πολλών οικογενειών σε όλο τον κόσμο.

Καναπές Silvestro

Η επιλογή ενός δερμάτινου καναπέ για την επίπλωση του χώρου, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για επιπλέον άνεση και μοναδικό στυλ, αλλά και μία επένδυση για να εκφράσετε το εξαιρετικό σας γούστο.

Διάβασε σχετικά