Στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία βρίσκεται το πολυσύχναστο Εμπορειό, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Σαντορίνης. Στα γραφικά μεσαιωνικά σοκάκια υπάρχουν διάσπαρτες ασβεστωμένες ορθόδοξες εκκλησίες με μπλε τρούλους και περίτεχνα καμπαναριά. Πολυτελή αρτοποιεία, wine bar και υπαίθριες ταβέρνες βρίσκονται ανάμεσα σε ενοικιαζόμενες κατοικίες και μικρά ξενοδοχεία, ορισμένα μέσα σε παραδοσιακά υπόσκαφα σπίτια.

Οι ιδιοκτήτες των Elite Houses στη Σαντορίνη ήθελαν να συνδυάσουν την τοπική κουλτούρα με τη μοντέρνα επίπλωση και διακόσμηση. Σηκώσαμε λοιπόν τα μανίκια, εργαστήκαμε σκληρά και μπορούμε να πούμε με μεγάλη περηφάνεια πως το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό!

Επίπλωση & διακόσμηση καθιστικού

Η πρόκληση ιδιαίτερα μεγάλη. Η όρεξη για δημιουργία ενός μοναδικού συνόλου, ακόμη μεγαλύτερη. Τα ξενοδοχειακά έπιπλα απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς θα πρέπει ταυτόχρονα να ξεχωρίζουν σχεδιαστικά και να παραμένουν λειτουργικά. Οι θεματικές ενότητες των καθιστικών κυμαίνονται σε 2 επίπεδα, ένα περισσότερο rustic με μίνιμαλ πινελιές και ένα αμιγώς μοντέρνο. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά!

Πρωταγωνιστής μας στο καθιστικό ο ξύλινος καναπές Origin σε φυσικό ξύλο φαρδύβενης δρυός και κομψό βελουτέ ύφασμα. Οι οργανικές φόρμες από τα αφράτα μαξιλάρια του καναπέ συνεχίζονται και στο βοηθητικό καθιστικό με τις καρέκλες και το βοηθητικό τραπεζάκι Oak Bole.

Οι απότομες γραμμές και ο φουτουριστικός σχεδιασμός από το τραπεζάκι Kryptonite αφυπνίζουν τις αισθήσεις και δίνουν μια μοντέρνα και μίνιμαλ πνοή στο χώρο.

Η μίνιμαλ επίπλωση προσφέρει άνεση μέσα στο χώρο και ανοικτά περάσματα, ενώ η έντονη παρουσία του λευκού αφήνει τα προϊόντα να ξεχωρίσουν ακόμη περισσότερο.

Οι ιδιοκτήτες των Elite Houses στην επόμενη θεματική διακόσμηση επέλεξαν έναν ακόμη πιο τολμηρό συνδυασμό ανάμεσα σε μια περισσότερο αστική και σύγχρονη επίπλωση με φόντο την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Πολυτελή και διαχρονικά υλικά, όπως το βελούδο και η λάκα, που έχουν επιπλώσει εκατοντάδες αστικές κατοικίες τα τελευταία χρόνια, βρήκαν τη θέση τους και στην όμορφη Σαντορίνη. Ο σχεδιασμός παραμένει σε παρόμοια λογική, όπου η καμπύλη και το οργανικό design στο βελούδινο κρεβάτι Gianluca και τον καναπέ Como συγκρούονται με τις απότομες γραμμές από το λακαριστό τραπεζάκι μέσης Space.

Οι γκρι αποχρώσεις σε καναπέ και κρεβάτι, σε συνδυασμό με το λευκό φόντο, δρουν ως καταλύτης και δίνουν μια ξεχωριστή θέση τόσο στο σκαμπώ Ugo όσο και στην υπέροχη σύνθεση με την all time classic πολυθρόνα Geronimo την κονσόλα Space και τον μοναδικό καθρέπτη Prisma. Στο φόντο έχουν τοποθετηθεί διακριτικά 2 μοντέρνες καπιτονέ καρέκλες Carla ώστε να εξυπηρετούν επικουρικά όλους τους χώρους.

Επίπλωση & διακόσμηση υπνοδωματίου

Οι Κυκλάδες ήταν ανέκαθεν γνωστές για τη σαγηνευτική ομορφιά τους και με βάση αυτή την αίσθηση σχεδιάστηκαν οι κρεβατοκάμαρες των κατοικιών. Η χαλάρωση στις διακοπές είναι άλλωστε και η βασική προϋπόθεση για τον ταξιδιώτη με την κρεβατοκάμαρα να αποτελεί το σημείο μηδέν!

Η αρμονία ανάμεσα σε αρχιτεκτονική, επίπλωση και διακόσμηση είναι σίγουρα εμφανής, ωστόσο την παράσταση κλέβει δικαίως το κρεβάτι Hang. Σε έναν περισσότερο εξωτικό σχεδιασμό, από ξύλο και σχοινί, είναι η απλότητά του και το φινίρισμα που συναρπάζουν.

Το σύνολο συμπληρώνουν κομψά μικροέπιπλα ιδιαίτερου design όπως τα σκαμπώ Ugo, το τραπεζάκι Twist και τα κομοδίνα Alina.

Η δεύτερη κρεβατοκάμαρα δίνει περισσότερη έμφαση στο ύφασμα και την καθαρότητα του λευκού, δημιουργώντας έναν ήρεμο και ήπιο καμβά. Το περιορισμένο εμβαδό του δωματίου απαιτούσε μια ομοιομορφία, η οποία επιτυγχάνεται με την αρμονία των χρωμάτων. Δυναμική συνδρομή, όπως και στους υπόλοιπους χώρους, αποτελεί η τοποθέτηση του δαπέδου κατά μήκους της στενής πλευράς, “μεγαλώνοντας” έτσι τον χώρο με ένα διαχρονικό αρχιτεκτονικό τρικ. Το ιδιαίτερο τραπέζιο κεφαλάρι του κρεβατιού Amadeo έρχεται σε ρήξη με όλα τα καμπυλόγραμμα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία του δωματίου και δίνει μια στιβαρή και επιβλητική αίσθηση στον χώρο.

Αρχιτεκτονική και επίπλωση εξωτερικού χώρου

Τα ξενοδοχειακά έπιπλα στον εξωτερικό χώρο κινούνται σε αρκετά ουδέτερες και εκτελεστικές γραμμές, με λιτό στυλ, αφήνοντας την αρχιτεκτονική των κατοικιών και το φυσικό τοπίο να κλέψουν τις εντυπώσεις!

Διάβασε σχετικά