Το παραδεισένιο αυτό οίκημα, βρίσκεται στην Αριζόνα και σχεδιάστηκε από τους συνεργάτες της αρχιτεκτονικής ομάδας Kendle. Το εσωτερικό του σπιτιού είναι ζεστό και άνετο με ξεχωριστή φινέτσα, κομψότητα και εκλεπτυσμένη διακόσμηση. Ένα σπίτι, σχεδιασμένο για μια οικογένεια που επιθυμεί να απλοποιήσει τον καθημερινό τρόπο ζωής, με στόχο τη δημιουργία ενός σπιτιού, απλής εκλεπτυσμένης κομψότητας.

Απλά, αλλά επιβλητικά συνάμα, σπίτι και έπιπλα αφήνουν μία αίσθηση διακριτικής πολυτέλειας. Μέσα στο χάος της υπερμοντέρνας διακόσμησης που τα περισσότερα σπίτια από τα μέσα του αιώνα και μετά προσπαθούν να υιοθετήσουν, το συγκεκριμένο ξεχωρίζει κυριαρχώντας ανάμεσα σε πολλά, μέσα από την απλότητα του στη γύρω περιοχή.

Φυσικά υλικά, όπως γρανίτης, ξύλο, πωρόλιθοι σε δάπεδα και οροφή αλλά και γυάλινα πετάσματα και κρυστάλλινες επιφάνειες, υφαίνουν μεταξύ τους ένα υπέροχο παιχνίδι φωτός και σκιάς, τόσο στον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό χώρο διαβίωσης.

Η βασική ιδέα του σπιτιού είναι η διάχυτη ηρεμία, μέσα από μία μινιμαλιστική προσέγγιση στα υλικά και τις λεπτομέρειες. Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά, αλλά και το επίκεντρο όλων, δε σταματά να είναι η τέχνη και η φύση…

Διάβασε σχετικά