Μια εκλεκτική προσέγγιση στη διακόσμηση μπορεί να είναι δύσκολη στην εφαρμογή για κάποιους. Για κάποιους άλλους, μπορεί να είναι και αφορμή για να δημιουργήσουν το προσωπικό τους στυλ διακόσμησης. Ας δούμε λοιπόν μερικά do’s and don’ts , σχετικά με το πώς μπορείτε να εφαρμόσετε αλλά και να απογειώσετε αυτή τη μοναδική αισθητική που δίνει το συγκεκριμένο στυλ στο σπίτι σας.

DO’S & DON’TS της eclectic διακόσμησης

DO: Συνδυάστε υφές. Ο συνδυασμός σε τραχιές και απαλές υφές, προσθέτει ενδιαφέρον στο εσωτερικό του χώρου, ειδικά όταν επιλέγετε μια απλή χρωματική παλέτα. Βρείτε τους συνδυασμούς σε χαλιά, μαξιλάρια και άλλα υφάσματα επιπλώσεων και εφαρμόστε τη συμβουλή αυτή.

DON’T: Μην χρησιμοποιείτε την ίδια υφή πολλές φορές. Επειδή ο συνδυασμός των υφών είναι βασικής σημασίας για την εφαρμογή του συγκεκριμένου στυλ, εσείς έχετε περιθώριο για χρήση μιας αγαπημένης σας υφής μόνο τρεις φορές και πάντα σε διαφορετικά σημεία σε ένα σπίτι. Έτσι δε αλλοιώνεται το στυλ, ενώ παράλληλα διατηρείται μια αρμονική εμφάνιση στο χώρο.

DO: Δώστε σημασία στους κενούς χώρους. Όταν πρόκειται για ένα εκλεκτικό στυλ διακόσμησης, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το μάτι σας χρειάζεται ένα μέρος για να ξεκουραστεί. Χρησιμοποιείτε μερικούς χώρους στα ράφια και τις επιφάνειες των τραπεζιών, αφήνοντας τα κενά. Στην πραγματικότητα δεν είναι διακόσμηση μόνο αυτό που προβάλλεται. Μερικές φορές είναι και αυτό που αφήνεται απ’ έξω.

DON’T: Δε χρειάζεται να προβάλλετε ολόκληρη την αγαπημένη σας συλλογή ταυτόχρονα στο χώρο. Για να διατηρήσετε, όμως αυτό το γεμάτο χαρακτήρα περιβάλλον, μπορείτε να την επεξεργαστείτε. Εμφανίστε τα αγαπημένα σας αντικείμενα εποχιακά, έτσι ώστε όλα κάποια στιγμή να προβληθούν, λαμβάνοντας πρωταγωνιστικό χαρακτήρα.

Η eclectic διακόσμηση, είναι ένταση και επιμέλεια. Σας προσκαλεί και προκαλεί μαζί, να στελεχώσετε το χώρο με αντικείμενα και έπιπλα που αγαπάτε και μοναδικά στοιχεία που εξιτάρουν τη φαντασία σας, με ένα και μόνο σκοπό. Τη δημιουργία ενός χώρου μοναδικού , του δικού σας.