Κάθε έπιπλο είναι μοναδικό και δίνει μια ιδιαίτερη πνοή στην καθημερινότητά σου. Για να διατηρήσεις τα υλικά του ανεπηρέαστα στο χρόνο χρειάζεται να τα προστατέψεις ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές τους. Παρακάτω μπορείς να ενημερωθείς σχετικά με τη σωστή χρήση και συντήρηση του επίπλου σου, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει.

Ντυμένα έπιπλα

Ύφασμα

 • Όλα τα υφασμάτινα μέρη θα πρέπει να μην εκτίθενται στον ήλιο ώστε να αποφευχθεί τυχόν αλλοίωση της απόχρωσής τους. Για τον σωστό καθαρισμό τους, προτείνεται η τοπική χρήση ενός νωπού πανιού με απιονισμένο νερό. Αποφύγετε το νερό της βρύσης, καθώς περιέχει άλατα και χλώριο, γεγονός το οποίο μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση στην απόχρωση του υφάσματος. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ επιθετικά καθαριστικά (ασετόν, βενζίνη, χλωρίνη, διαλύτες, κ.ο.κ.) διότι είναι πολύ πιθανόν να αλλοιώσουν την απόχρωση ή/και την υφή του υφάσματος. Όλα τα υφάσματα φέρουν συγκεκριμένες οδηγίες συντήρησης και φροντίδας, οι οποίες δεν πρέπει να παραβιάζονται.

TIP : Στα υφάσματα με πέλος δεν χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα, αλλά τίναγμα, όπου αυτό είναι εφικτό.

 • Για τον αποτελεσματικότερο καθαρισμό του υφασμάτινου επίπλου σας, προτείνεται η χρήση εξειδικευμένου συνεργείου με ειδικό εξοπλισμό ατμοκαθαρισμού, προκειμένου να διαφυλάξετε τη μέγιστη αντοχή του υφάσματος στο χρόνο και την ελάχιστη δυνατή καταπόνησή του.
 • Σε όσα υφασμάτινα έπιπλα υπάρχει δυνατότητα αφαίρεσης του καλύμματος, δεν προτείνεται η πλύση στο πλυντήριο, καθώς υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουν οι διαστάσεις των υφασμάτων και να είναι δύσκολη η επανατοποθέτηση αυτών στο έπιπλο. Σε περίπτωση που επιθυμείτε πλύση των υφασμάτων στο πλυντήριο, θα πρέπει να εφαρμόσετε ένα ήπιο πρόγραμμα πλύσης χωρίς στίψιμο και να συμπεριλάβετε όλα τα υφασμάτινα μέρη, ώστε να αποφύγετε τυχόν τονικές διαφορές μεταξύ των μερών μετά την πλύση. Σε βάτες ή υφάσματα με ενσωματωμένες βάτες δεν μπορεί να γίνει πλύση στο πλυντήριο. Μετά την πλύση, το στέγνωμα θα πρέπει να γίνει φυσικά και όχι με έκθεση σε υψηλή θερμότητα (στεγνωτήριο, σώμα καλοριφέρ, κ.ο.κ.). Τυχόν τσαλακώματα μπορούν να απομακρυνθούν με τη χρήση ενός σίδερου ατμού χωρίς άμεση επαφή. Η εταιρεία μας ωστόσο, δεν προτείνει τη χρήση πλυντηρίου, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθεί αλλαγή διάστασης των υφασμάτων, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η επανατοποθέτηση αυτών στο έπιπλο.

TIP : Για απομάκρυνση τυχόν λεκέδων σε μικρά υφασμάτινα μέρη (μαξιλάρια καθίσματος, πλάτης, φιγούρας, κ.ο.κ.) μπορείτε να αφαιρέσετε το κάλυμμα ώστε να αποφύγετε την καταπόνηση ή τη φθορά του εσωτερικού γεμίσματος.

 • Υφάσματα που φέρουν την ιδιότητα του αδιάβροχου ή/και του αλέκιαστου θα πρέπει να συντηρούνται βάσει των εκάστοτε προδιαγραφών τους. Η απομάκρυνση των λεκέδων θα πρέπει να γίνεται το αμεσότερο δυνατόν. Εάν γίνει καθαρισμός εκτός προδιαγραφών υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αλλοιώσετε ή να καταργήσετε την ιδιότητα του αδιάβροχου ή/και αλέκιαστου υφάσματος.

TIP : Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικά κάποιο καθαριστικό υφασμάτων, συνίσταται πρώτα η δοκιμή του σε μη εμφανές μέρος του επίπλου.

 • Ορισμένα υφάσματα, κατά τη χρήση τους, ενδέχεται να σχηματίσουν κόμπους, οι οποίοι προέρχονται από την τριβή των ρούχων ή των καλυμμάτων, σε συνδυασμό με το φαινόμενο του στατικού ηλεκτρισμού. Η απομάκρυνση αυτών μπορεί να γίνει με έναν απλό αποχνουδωτή εμπορίου.
 • Σε υφασμάτινα έπιπλα που φέρουν πτυχές (σούρες), η τελική εμφάνιση ενδέχεται να διαφέρει από τυχόν δείγμα, καθώς εξαρτάται διάφορους παράγοντες, όπως τη σύνθεση και τη μαλακότητα του υφάσματος.

Σε κάθε περίπτωση, πριν οποιαδήποτε ενέργεια καθαρισμού, θα πρέπει να ανατρέχετε στις οδηγίες συντήρησης και φροντίδας του υφάσματος.

Eco Leather

 • Τα eco leather , με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τις συνθήκες στις οποίες εκτίθενται (π.χ. κοντά σε υψηλές θερμοκρασίες), μπορεί να αλλοιωθούν ή/και να πολυμεριστούν.
 • Για την καλύτερη συντήρησή τους, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ηλεκτρική σκούπα, ώστε να απομακρύνονται τυχόν σκόνες από τις πτυχές του επίπλου, και ένα νωπό πανί για την απομάκρυνση τυχόν λεκέδων.
 • Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνεται χρήση χημικών καθαριστικών.

TIP : Η προβλεπόμενη αντοχή στα έπιπλα με eco leather εκτιμάται στα 3 -7 έτη, ανάλογα πάντα με τη χρήση και τις συνθήκες στις οποίες εκτίθενται. Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σας ενημερώσουμε για την επιλογή αλλαγής καλυμμάτων καθώς και το αντίστοιχο κατασκευαστικό κόστος.

Βελούδο

 • Τα βελούδινα έπιπλα θα πρέπει να μην εκτίθενται στον ήλιο προς αποφυγή ξεθωριάσματος.
 • Εάν δημιουργηθεί κάποιος λεκές σε βελούδινη επιφάνεια, μεριμνήστε να τον απομακρύνετε άμεσα με ένα καθαρό και απορροφητικό πανί, το οποίο θα αφήσετε να απορροφήσει όλο το υγρό και να στεγνώσει.

TIP : Φροντίζουμε να μην ασκούμε πίεση ή τριβή κατά τον καθαρισμό, διότι υπάρχει κίνδυνος ο λεκές να εισχωρήσει μέσα στις ίνες του υφάσματος και να μην υπάρχει δυνατότητα απομάκρυνσής του.

 • Επειδή οι περισσότεροι τύποι βελούδου φέρουν ψηλό πέλος, συνίσταται καθαρισμός με ατμό σε χαμηλή θερμοκρασία. Προτείνεται η καθημερινή απομάκρυνση σκόνης με ηλεκτρική σκούπα, απαλά, ώστε να μη δημιουργηθούν φθορές στην επιφάνεια του υφάσματος.

Δέρμα

 • Η σκόνη θα πρέπει να απομακρύνετε τακτικά από τις πτυχές και τα δυσπρόσιτα σημεία με ηλεκτρική σκούπα.
 • Μη σκεπάζετε τα δερμάτινα έπιπλα με υλικά που εμποδίζουν τη διαπνοή και μη τα αποθηκεύετε τυλιγμένα σε πλαστικά υλικά.

TIP : Το δέρμα πρέπει να αναπνέει και, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να ενυδατώνεται και να λιπαίνεται.

 • Να μην γίνεται έκθεση στον ήλιο ή τον ξηρό αέρα του κλιματιστικού.

Μαξιλάρια καναπέ

 • Τα μαξιλάρια καθίσματος και πλάτης θα πρέπει να αλλάζουν θέση μεταξύ τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εάν αυτό είναι εφικτό από το σχέδιο του καναπέ, ώστε να γίνεται ομοιόμορφα η κατανομή και η καταπόνηση του εσωτερικού υλικού. Τα μαξιλάρια πλάτης χρειάζονται επιπλέον φροντίδα, καθώς πρέπει να τινάζονται συχνά, ώστε να διατηρούν το αρχικό τους σχήμα και τη σωστή αίσθηση.

TIP : Τα μαξιλάρια (πλάτης ή καθίσματος) με πούπουλο ή με μείγμα αφρώδους υλικού στο εσωτερικό τους, χρειάζονται συχνό τίναγμα, χτύπημα στην επιφάνεια για να αφρατέψει/ανακατευτεί το υλικό, καθώς και αερισμό.

 • Τα μαξιλάρια καθίσματος ή/και πλάτης ενδέχεται να μαλακώσουν, ανάλογα με τη χρήση στην οποία υπόκεινται και την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα να χρειαστούν γέμισμα ή ανανέωση του υλικού τους.
 • Τα μαξιλάρια καθίσματος που φέρουν τραβήγματα, διαθέτουν φερμουάρ, ώστε να αφαιρείται το κάλυμμά τους. Λόγω κατασκευής, τόσο η αφαίρεση, όσο και η εφαρμογή τους είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να σας ενημερώσουμε για τη δυνατότητα αφαίρεσης/εφαρμογής των υφασμάτων από συνεργείο της εταιρείας μας ή για περαιτέρω οδηγίες.

Μπράτσα & πλάτη καναπέ/πολυθρόνας

 • Δεν πρέπει να καθόμαστε ή να ασκούμε μεγάλο βάρος στα μπράτσα ή την πλάτη διότι δεν έχουν κατασκευαστεί ώστε να δέχονται κάθετα βάρος. Η άσκηση βάρους ή έντονης πίεσης στα παραπάνω μέρη ενδέχεται να προκαλέσει φθορά στο εσωτερικό το επίπλου. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μετακινηθεί ένας καναπές ασκώντας πίεση στην πλάτη του.

Μηχανισμοί

 • Η λειτουργία των μηχανισμών ενός υφασμάτινου επίπλου, όπως η ανάκλιση πλάτης ή μπράτσου, ο μηχανισμός αλλαγής βάθους του καναπέ, ο μηχανισμός αποθηκευτικού χώρου και οι μηχανισμοί από τους καναπέδες - κρεβάτι, έχουν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας, ο οποίος δεν πρέπει να παραβιάζεται σε καμία περίπτωση.

TIP : Η κακή χρήση ενός μηχανισμού μπορεί να τον θέσει εκτός λειτουργίας και να επιφέρει επιπλέον βλάβη στο έπιπλο.

 • Το έμπειρο προσωπικό μας θα σας υποδείξει τον προβλεπόμενο τρόπο λειτουργίας κατά την παράδοση του επίπλου στον χώρο σας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τις οδηγίες χρήσης.

Φόδρα

Οι φόδρες που βρίσκονται στο κάτω μέρος των υφασμάτινων επίπλων ενδέχεται να σημειώσουν φθορές με την πάροδο του χρόνου. Εάν διαπιστώσετε κάποια φθορά στη φόδρα του επίπλου σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να ενημερωθείτε για τη διαδικασία αλλαγής τους.

Μετακίνηση

 • Οποιαδήποτε μετακίνηση επίπλου θα πρέπει να γίνεται με αυξημένη προσοχή. Προτείνεται η χρήση προστατευτικών (τσοχάκια) κάτω από τα πόδια των επίπλων, πριν προβείτε σε οποιαδήποτε μετακίνηση εντός του χώρου. Τα έμπειρα συνεργεία μας θα σας ενημερώσουν, κατά την παράδοση, σχετικά με τη διαδικασία μετακίνησης των επίπλων στον χώρο. Για την ορθή και ασφαλή μετακίνηση των επίπλων και την αποφυγή φθοράς στο έπιπλο ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια του χώρου, συνίσταται η επικοινωνία με την εταιρεία μας για περαιτέρω οδηγίες.

TIP : Οι γωνιακοί καναπέδες δεν θα πρέπει να μετακινούνται χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει αποσύνδεση των δυο τους τμημάτων και δεν θα πρέπει ποτέ να ασκηθεί βάρος στις πλάτες τους. Αντίθετα θα πρέπει να ασκηθεί πίεση μόνο στη βάση/κάθισμα του καναπέ, αφού προηγουμένως έχει προσεκτικά απομακρυνθεί από χαλιά ή άλλα στοιχεία που μπορεί να κοντράρουν και εμποδίσουν την μετακίνησή τους.

TIP : Πριν τη μετακίνηση των καρεκλών σας, βεβαιωθείτε πως τα προστατευτικά μέρη των ποδιών βρίσκονται σωστά τοποθετημένα, ώστε να αποφύγετε τυχόν εκδορές στο δάπεδό σας.

Επισκευή

Το τμήμα After Sale της εταιρείας μας βρίσκεται στη διάθεσή σας, ώστε να σας παρέχει με τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τυχόν αντικατάσταση της ταπετσαρίας του επίπλου σας που έχει καταπονηθεί από τη χρήση.

Ξύλινα έπιπλα

Οδηγίες χρήσης

 • Κατά την παραλαβή των επίπλων στον χώρο σας, ενδέχεται να υπάρχει κάποια οσμή από τα προστατευτικά βερνίκια των επίπλων ή το υλικό αμπαλάζ που έχει χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή μεταφορά τους. Αερίστε επαρκώς τον χώρο και η οσμή θα υποχωρήσει σταδιακά.
 • Μη τοποθετείτε πάνω στις επιφάνειες αντικείμενα με υψηλή θερμοκρασία ή κεριά, διότι μπορεί να προκληθούν αλλοιώσεις ή διχρωμίες στο υλικό.
 • Αποφύγετε την τοποθέτηση αντικειμένων στο ίδιο σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα προς αποφυγή χρωματικής αλλοίωσης ή διχρωμίας.
 • Μην υπερφορτώνετε τα ράφια του επίπλου σας πέραν τον προβλεπόμενων αντοχών του εκάστοτε υλικού.
 • Μην υπερφορτώνετε τα συρτάρια του επίπλου σας (π.χ. συρταριέρα) και μην τα ανοίγετε όλα μαζί, καθώς υπάρχει κίνδυνος ανατροπής ή/και τραυματισμού, ειδικά στις περιπτώσεις παιδιών μικρότερης ηλικίας.
 • Μην υπερφορτώνετε τα επιτοίχια ντουλάπια πέραν των αναγραφόμενων προδιαγραφών τους, καθώς υπάρχει κίνδυνος πτώσης.
 • Στα έπιπλα μπουφέ που έχουν μικρό βάθος ή/και βαρείς πόρτες (π.χ. κεραμικές) και τις βιβλιοθήκες, συνίσταται η πάκτωση (βίδωμα στον τοίχο) προς αποφυγή ανατροπής.
 • Εάν πρόκειται να μετακινήσετε τα έπιπλά σας, θα πρέπει να τα ανασηκώσετε προκειμένου να αποφύγετε φθορές στο δάπεδό σας ή και στο ίδιο το έπιπλο. Στην περίπτωση που θέλετε να μετακινήσετε την τραπεζαρία σας, θα πρέπει να την ανασηκώσετε από τη βάση της και όχι από το καπάκι. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, αποσυναρμολογήστε την τραπεζαρία σας και μεταφέρετε τα επιμέρους τεμάχια ξεχωριστά. Για την ορθή και ασφαλή μετακίνηση των επίπλων και την αποφυγή φθοράς στο έπιπλο ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια του χώρου, συνίσταται η επικοινωνία με την εταιρεία μας για περαιτέρω οδηγίες.

Φροντίδα

 • Μην αφήνετε τα έπιπλά σας εκτεθειμένα στον ήλιο και την υγρασία.
 • Μη χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά πάνω στις επιφάνειες του επίπλου. Η σωστή συντήρηση και καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται με ένα νωπό πανί.
 • Σε περίπτωση που σας πέσει κάποιο υγρό στην επιφάνεια του επίπλου, απομακρύνετέ το άμεσα με ένα στεγνό πανί, διότι υπάρχει κίνδυνος το υγρό να μεταφερθεί στο εσωτερικό του υλικού ή/και να αλλοιώσει την επιφάνειά του.
 • Οι λακαριστές επιφάνειες πρέπει να προστατεύονται από μικροχτυπήματα και φθορές, καθώς είναι ιδιαίτερα εμφανείς στην επιφάνεια, λόγω της φύσης και του φινιρίσματος του υλικού. Για τον καθαρισμό τους, προτείνεται πανάκι από μικρο-ίνες. Τυχόν σημάδια που μπορεί να δημιουργηθούν από τη χρήση του επίπλου, δύναται να επισκευαστούν.

Επισκευή

Το τμήμα After Sale της εταιρείας μας βρίσκεται στη διάθεσή σας, ώστε να σας παρέχει με τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τυχόν επισκευή/αντικατάσταση των επιμέρους στοιχείων των επίπλων σας που έχουν καταπονηθεί από τη χρήση ή ολόκληρου του επίπλου, όπου αυτό είναι εφικτό.

Αποχρώσεις ξύλου

Σημείωση: σε αποχρώσεις ξύλου όπως το δρυς rustic και η καρυδιά forest (βλ. φωτο), η παρουσία ρόζου, σχισμών ή/και διαφορετικών αποχρώσεων (εναλλαγή σκούρου και ανοικτού στις επιφάνειες) αποτελεί γνώρισμα των εν λόγω υλικών και δεν θεωρείται αστοχία.

Μασίφ - Ημιμασίφ έπιπλα

 • Στα έπιπλα που κατασκευάζονται με μασίφ ξύλο υπάρχει ενδεχόμενο τα νερά του ξύλου να διαφέρουν μεταξύ τους ή να υπάρχουν διχρωμίες.
 • Με την πάροδο του χρόνου, ενδέχεται να προκύψουν μικρές διαφορές στη διάσταση, να παρουσιαστούν νέες ρωγμές ή να μεγαλώσουν οι υπάρχουσες, αφού το μασίφ ξύλο είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εσωκλείει υγρασία την οποία αποβάλει σταδιακά, άμεσα συσχετιζόμενες με τις συνθήκες περιβάλλοντος (θερμοκρασίας χώρου, υγρασία, έκθεσης σε ήλιο).
 • Οι ρόζοι, οι τρύπες και οι πιθανές ρωγμές είναι απολύτως φυσιολογικά στοιχεία του μασίφ ξύλου, καθώς αναφερόμαστε σε ένα εξ’ ολοκλήρου φυσικό προϊόν και δεν αποτελούν αστοχία του ξύλου ή της κατασκευής.

Παλαιωμένο ξύλο

 • Τα έπιπλα από παλαιωμένο ξύλο (βλ. φωτο) λόγω της κατασκευής τους από διαφορετικές παρτίδες ξύλου, ποικίλλης προέλευσης, αποτελούν μοναδικά προϊόντα. Τυχόν χρωματικές διαφορές, ανομοιομορφίες στα νερά, ρόζοι, σκισίματα, τρύπες και υπολείμματα από ρετσίνι αποτελούν βασικό γνώρισμα των επίπλων και δεν θεωρούνται αστοχία.

Έπιπλα εξωτερικού χώρου

Η φροντίδα επίπλων εξωτερικού χώρου εξαρτάται από την αισθητική που θέλετε να διατηρήσετε. Όλα τα έπιπλα κήπου της MilanoDe είναι κατασκευασμένα από σκληρά ξύλα τα οποία, σε αντίθεση με τα μαλακά ξύλα, δεν απαιτούν πολύ συντήρηση και πολλοί τα επιλέξουν επίτηδες ώστε να έχουν την ασημί/γκρι απόχρωση της φυσικής παλαίωσης του ξύλου που αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου όταν το έπιπλο εκτίθεται στα στοιχεία της φύσης.

Παρόλα αυτά, αν επιθυμείτε να διατηρήσετε τις φυσικές καφέ αποχρώσεις του ξύλου, αυτό πρέπει να συντηρείται συχνά.

Όσο τα έπιπλα δεν χρησιμοποιούνται, συνιστούμε την αποθήκευσή τους σε σκιερό και στεγνό περιβάλλον.

Γενικές συμβουλές φροντίδας:

 • Αφαιρείτε άμεσα λεκέδες από τις επιφάνειες του ξύλου.
 • Αφαιρέστε τυχόν μαξιλάρια πριν τον καθαρισμό των επίπλων.
 • Σκουπίστε αρχικά με στεγνό και ακολούθως με βρεγμένο μαλακό πανί τις ξύλινες επιφάνειες. Χρησιμοποιήστε χλιαρό μείγμα νερού και σαπουνιού το οποίο δεν περιέχει απορρυπαντικά και ολοκληρώστε τη διαδικασία με βρεγμένο πανί (σκέτο νερό) ώστε να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα σαπουνιού. Κατόπιν σκουπίστε τις βρεγμένες επιφάνειες με στεγνό πανί.
 • Αν τα έπιπλά σας εκτίθενται σε θαλασσινό νερό θα πρέπει να ακολουθείται η παραπάνω διαδικασία με μεγαλύτερη συχνότητα.
 • Καθαρίστε ολόκληρη την επιφάνεια και όχι μεμονωμένα σημεία γιατί υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν διχρωμίες στο ξύλο.
 • Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη, σφουγγαράκια κουζίνας συρμάτινα ή βούρτσες με σκληρές τρίχες. Αν τρίψετε την επιφάνεια θα προκαλέσει αποχρωματισμό.
 • Αφήστε το έπιπλο να στεγνώσει εντελώς πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κάλυμμα επίπλων τους χειμερινούς μήνες, ώστε να αποφύγετε την δημιουργία μούχλας.
 • Το ξύλο αποκτά γκρι/ασημί απόχρωση με την έκθεση στις UV ακτίνες του ήλιου. Αν θέλετε να καθυστερήσετε την φυσική φθορά, διατηρείτε τα έπιπλα υπό σκιά.
 • Μην αποθηκεύετε τα μαξιλάρια εν επαφή με το ξύλο, κυρίως κατά τον πρώτο χρόνο χρήσης του επίπλου ή μετά από πρόσφατη συντήρηση, μιας και τα φυσικά έλαια που βγαίνουν από το ξύλο μπορεί να λεκιάσουν τα υφάσματα.
 • Μην αποθηκεύσετε τα έπιπλά σας σε χώρο που αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες. Η θερμότητα θα στεγνώσει εντελώς τη φυσική υγρασία του ξύλου και θα δημιουργηθούν ρωγμές στην επιφάνεια ή θα παραμορφωθεί το αρχικό σχήμα του επίπλου.

Συντήρηση ξύλινων επίπλων

Για να διατηρηθούν τα έπιπλα εξωτερικού χώρου στην αρχική τους κατάσταση θα πρέπει να γίνεται συντήρηση από εξειδικευμένο προσωπικό ανά 2 - 5 χρόνια, ανάλογα τη χρήση και τις συνθήκες έκθεσής τους.

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σας ενημερώσουμε για τις τεχνικές λεπτομέρειες και να λάβετε αντίστοιχη προσφορά για τη συντήρηση των επίπλων σας.

Μαρμάρινες επιφάνειες

 • Το μάρμαρο αποτελεί ένα φυσικό πέτρωμα με αποχρώσεις μοναδικές στην κάθε επιφάνεια και ποικιλομορφία ανά τεμάχιο.
 • Οποιοδήποτε φωτογραφικό υλικό θεωρείται ενδεικτικό, καθώς επηρεάζεται από παράγοντες όπως ο φωτισμός του χώρου και το μέσο λήψης του υλικού.
 • Θα πρέπει να αποφεύγετε την επαφή του μαρμάρου με όξινα υγρά (λεμόνι, κρασί, χημικά καθαριστικά, κ.ο.κ), διότι υπάρχει κίνδυνος να σημειωθεί χημική αντίδραση που θα επιφέρει μόνιμη αλλαγή χρωματισμού.

TIP : Για επιπλέον προστασία, προτείνεται η χρήση σουβέρ για τα ποτήρια.

Κρύσταλλα

 • Προστατεύστε τις κρυστάλλινες επιφάνειες τοποθετώντας προστατευτικά (τσοχάκια) στο κάτω μέρος των διακοσμητικών σας.
 • Αν φοράτε κοσμήματα στα χέρια σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό των επιφανειών, προς αποφυγή τριβής τους με το κρύσταλλο, η οποία ενδέχεται να δημιουργήσει γρατζουνιές.

TIP : Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως έχουν καταγραφεί περιστατικά, όπου μια κρυστάλλινη επιφάνεια έσπασε δίχως κάποια προφανή αιτία. Αυτό συμβαίνει διότι το κρύσταλλο είτε έχει δεχθεί θερμικό σοκ (επαφή με μεγάλη θερμοκρασία) ή έχει δεχθεί κάποια κρούση σε ανύποπτο χρόνο και εκδήλωσε το σπάσιμο ετεροχρονισμένα.

Υγρό γυαλί

 • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και τη θερμότητα, διότι υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί αλλοίωση στην απόχρωση και το σχήμα του επίπλου (στράβωμα).
 • Για τον σωστό καθαρισμό της επιφάνειας, χρησιμοποιήστε ένα νωπό πανί και αποφύγετε χημικά καθαριστικά, καθώς ενέχει κίνδυνος αλλοίωσης του φινιρίσματος της επιφάνειας.

Στρώματα

Πλαίσιο στήριξης

Η τοποθέτηση του στρώματος θα πρέπει να γίνεται σε 1) ανατομικό πλαίσιο κρεβατιού με ξύλινες τάβλες (διάκενο μικρότερο ή ίσο με 3,5 εκ.), 2) ανατομικό πλαίσιο με ενίσχυση από ελαστικούς ιμάντες ή 3) ενιαία βάση στήριξης, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές του κάθε μοντέλου μας. Σε περίπτωση που γίνει χρήση του στρώματος σε πλαίσιο που δεν πληροί τις παραπάνω προδιαγραφές υπάρχει κίνδυνος μόνιμης βλάβης στο στρώμα, ακόμη και αν έχει γίνει αντικατάσταση του πλαισίου σε 2ο χρόνο.

Οδηγίες χρήσης

 • Με την αλλαγή του στρώματός σας, είναι φυσιολογικό να υπάρξει μια ενδεχόμενη άβολη αίσθηση το πρώτο διάστημα. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στη διαφοροποίηση των πιέσεων που ασκούνται στο σώμα σας. Ανάλογα με τον σωματότυπό σας και τις κατασκευαστικές διαφορές μεταξύ του παλιού και του νέου στρώματος, απαιτείται μια περίοδος προσαρμογής που κυμαίνεται στις 2 - 4 εβδομάδες, προκειμένου το σώμα σας να προσαρμοστεί στις νέες πιέσεις.
 • Θα πρέπει να γυρίζετε το στρώμα, όπου αυτό προβλέπεται, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κάθε μοντέλου μας, ώστε να αερίζεται επαρκώς και αποφύγετε τη δημιουργία τοπικών αποτυπωμάτων του σώματός σας. Αν το στρώμα σας είναι μονής όψης, άρα μόνο η μια πλευρά του μπορεί να τοποθετηθεί προς τα πάνω, θα πρέπει να το περιστρέφετε (βλ. εικόνα Α) κάθε 2 μήνες (κεφάλι - πόδια). Εάν το στρώμα είναι δύο όψεων, άρα και οι δύο πλευρές μπορούν να τοποθετηθούν εξίσου προς τα πάνω, θα πρέπει να το περιστρέφετε (βλ. εικόνα Α) κάθε 2 μήνες (κεφάλι - πόδια) και να το αναποδογυρίζετε (βλ. εικόνα Β) κάθε 4 μήνες.

mattress-flip-rotate-1.png

 • Μη χρησιμοποιείτε νερό ή χημικά καθαριστικά, διότι μπορεί να εγκλωβιστεί υγρασία στο εσωτερικό και δυσάρεστη οσμή.
 • Μην ακουμπάτε αντικείμενα αυξημένου βάρους, μην αναπηδάτε και μη στέκεστε όρθιοι πάνω στο στρώμα, διότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί μόνιμη ζημιά στα σημεία αυτά.
 • Η δημιουργία μικρών τοπικών βυθίσεων λόγω φυσιολογικών αποτυπώσεων του σώματος πάνω στην επιφάνεια του στρώματος θεωρούνται απόλυτα φυσιολογικές.

TIP : Σύμφωνα με μελέτες που αφορούν τις ιδανικές συνθήκες ύπνου, η υγρασία αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα. Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα, τα οποία συνήθως δεν είναι αντιληπτά, εντείνουν τις σωματικές ενοχλήσεις σε αρθρώσεις και μέση, εξού και συστήνεται συχνά η χρήση αφυγραντήρα. Η επιλογή του καταλληλότερου στρώματος για τον κάθε σωματότυπο του είναι καθαρά υποκειμενική και δεν καλύπτει ισάξια τον καθένα, για αυτό και η εταιρεία μας διαθέτει μία μεγάλη γκάμα στρωμάτων, ώστε να μπορέσει να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών μας. Για παράδειγμα, ένα στρώμα μεγάλης μαλακότητας, το οποίο από τον σχεδιασμό του αγκαλιάζει περισσότερο το σώμα, δεν έχει την ίδια συμπεριφορά με ένα αντίστοιχο μεγάλης σκληρότητας το οποίο τείνει να έχει έναν περισσότερο ορθοπεδικό χαρακτήρα.