Τραπεζάκια στρογγυλά

Όποιο και εάν είναι το αγαπημένο σας στυλ διακόσμησης, πάντα υπάρχει θέση για ένα στρογγυλό τραπεζάκι. Σε έναν μοντέρνο και γραμμικό χώρο, προτιμήστε το ως καταλύτη του συνολικού σχεδιασμού, ενώ εάν αγαπάτε το mid century modern, το boho ή το industrial ακολουθήστε τις φόρμες του χώρου και επιλέξτε υλικά που θα αναδείξουν τον σχεδιασμό του.

ΦΙΛΤΡΑ
ΦΙΛΤΡΑ
Στυλ
Υλικό
Eιδικά χαρακτηριστικά
Καθαρισμός
Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος για ένα στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού;

Το ιδανικό μέγεθος εξαρτάται από το μέγεθος του σαλονιού σας. Ως γενικός κανόνας, το τραπέζι δεν πρέπει να καταλαμβάνει περισσότερο από το μισό του διαθέσιμου χώρου ανάμεσα στον καναπέ και την τηλεόραση.

Για μικρότερα σαλόνια, ένα τραπέζι διαμέτρου 70-80 cm είναι μια ιδανική λύση. Για μεγαλύτερα σαλόνια, μπορείτε να επιλέξετε τραπέζι διαμέτρου 90-110 cm.

Ποιο ύψος πρέπει να έχει ένα στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού;

Το ιδανικό ύψος εξαρτάται από τον καναπέ σας. Γενικά, το τραπέζι θα πρέπει να έχει ύψος περίπου 2,5-5 cm χαμηλότερο από τα καθίσματα του καναπέ για άνετη χρήση.

Για παράδειγμα, εάν ο καναπές σας έχει ύψος καθίσματος 45 cm, τότε ένα τραπέζι ύψους 40-42 cm θα ήταν μια καλή επιλογή.

Πώς μπορώ να διακοσμήσω το στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού μου;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διακοσμήσετε το στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού σας. Μερικές ιδέες περιλαμβάνουν:

 • Βάζο με λουλούδια ή φυτά
 • Διακοσμητικά αντικείμενα (κεριά, αγαλματίδια, κουτιά αποθήκευσης)
 • Δίσκος σερβιρίσματος
 • Στοίβα από όμορφα βιβλία
 • Μικρό γλυπτό

Γιατί να επιλέξετε ένα στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού

Τα στρογγυλά τραπεζάκια σαλονιού χαρίζουν πολλά οφέλη στον χώρο σας, όπως:

 • Βελτιωμένη ροή χώρου: Οι στρογγυλές γραμμές δεν δημιουργούν οπτικά εμπόδια, κάνοντας το σαλόνι σας πιο ευρύχωρο και άνετο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μικρότερα σαλόνια.

 • Αυξημένη ασφάλεια: Χωρίς αιχμηρές γωνίες, τα στρογγυλά τραπεζάκια είναι ιδανικά για σπίτια με μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα, καθώς μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμών.

 • Μοντέρνος σχεδιασμός: Τα στρογγυλά τραπεζάκια διατίθενται σε διάφορα στυλ και υλικά, προσθέτοντας μια μοντέρνα πινελιά στη διακόσμηση του σαλονιού σας.

Επιλέγοντας το κατάλληλο στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού

Όταν επιλέγετε τραπεζάκι σαλονιού, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Μέγεθος: Το μέγεθος του τραπεζιού θα πρέπει να είναι ανάλογο με το μέγεθος του σαλονιού σας. Ένα πολύ μεγάλο τραπέζι μπορεί να κάνει το χώρο να αισθάνεται γεμάτος, ενώ ένα πολύ μικρό τραπέζι μπορεί να χαθεί μέσα στο σαλόνι.

 • Ύψος: Το ιδανικό ύψος εξαρτάται από τον καναπέ σας. Γενικά, το τραπεζάκι θα πρέπει να έχει ύψος περίπου 2,5-5 cm χαμηλότερο από τα καθίσματα του καναπέ για άνετη χρήση.

 • Στυλ: Διαλέξτε ένα στυλ τραπεζιού που ταιριάζει με τη διακόσμηση του σαλονιού σας. Υπάρχουν διαθέσιμα τραπεζάκια σε μοντέρνο, κλασικό, industrial ή σκανδιναβικό στυλ, μεταξύ άλλων.

 • Υλικό: Τα στρογγυλά τραπεζάκια κατασκευάζονται από διάφορα υλικά, όπως ξύλο, γυαλί, μέταλλο ή συνδυασμό αυτών. Επιλέξτε το υλικό που ταιριάζει με το υπόλοιπο στυλ του σαλονιού σας και τις ανάγκες σας σε σχέση με την ανθεκτικότητα και τη συντήρηση.