Η ιδανική διακόσμηση ενός σπιτιού, είναι αποτέλεσμα ενός συνόλου παραγόντων που συνδέονται  μεταξύ τους και εναρμονίζονται απόλυτα, με τους χώρους όπου έχουν στελεχωθεί. Το χρώμα, παρόλο που αποτελεί έναν από τους πιο υποκειμενικούς παράγοντες στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, δεδομένου ότι κάθε χρώμα επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο την ψυχολογία των ανθρώπων. Είναι γεγονός πως κάθε άνθρωπος νιώθει διαφορετικά βλέποντας τον ίδιο τόνο χρώματος και ότι το χρώμα, επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον.

Αναζητήστε το ύφος του χώρου

Για να διακοσμήσετε ιδανικά τον χώρο σας, το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε πριν ακόμα καθορίσετε τις προσωπικές σας προτιμήσεις σχετικά με τους διάφορους τόνους χρωμάτων, είναι να αναρωτηθείτε και να καταλήξετε στο ύφος και το χαρακτήρα που θέλετε να δώσετε στο χώρο σας. Έχετε σαν στόχο την ένταση ή αναζητάτε την ηρεμία και τη γαλήνη του χώρου; Επιθυμείτε ένα casual look ή ένα extremely modern design; Οι προσωπικές σας απαντήσεις, θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα στο να καταλήξετε σε κάποιους βασικούς τόνους χρωμάτων για τη διακόσμηση του χώρου σας.

Σε περίπτωση που κάποιοι από εσάς όμως, δεν έχετε καταλήξει ποια είναι τα χρώματα που σας εμπνέουν, μια πρακτική λύση που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις προτιμήσεις σας, καθώς και τι αίσθηση σας προκαλούν τα χρώματα αυτά, είναι να παρατηρήσετε τα ρούχα σας ,αλλά και τα αγαπημένα σας προσωπικά αντικείμενα.

Η επιλογή των χρωμάτων σε συνδυασμό με τα έπιπλα και τον χώρο σας, μέσα από 5 απλές συμβουλές διακόσμησης.

  1. Οι σκούρες αποχρώσεις μικραίνουν το χώρο και για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση τους σε μικρούς χώρους και δε διαθέτουν αρκετό φυσικό φως. Για τους χώρους αυτούς προτιμήστε ανοιχτές αποχρώσεις ή συνδυασμούς αυτών.
  2. Αξιοποιήστε διάφορες αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, άλλες πιο έντονες και άλλες πιο απαλές σε τοίχους και έπιπλα, για αποκτήσετε αρμονία στο χώρο σας.
  3. Όταν χρησιμοποιείτε ένα πολύ έντονο χρώμα για τους τοίχους σας, είναι καλό τα έπιπλα του χώρου να είναι επιλεγμένα σε ουδέτερες αποχρώσεις και η οροφή του χώρου να παραμείνει λευκή, προκειμένου ο χώρος να είναι ισορροπημένος.
  4. Επιλέξτε χρώματα ανάλογα με το ρόλο που παίζει ο χώρος στην καθημερινή σας ζωή. Για την τραπεζαρία σας για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δυναμικούς συνδυασμούς, ενώ στο σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα ή το γραφείο σας, χώροι στους οποίους περνάτε πολλές ώρες κάθε ημέρα, κινηθείτε πιο ήσυχα.
  5. Τολμήστε χρώματα όπως το κίτρινο, το ροζ, το πράσινο και το πορτοκαλί για φωτεινό αλλά και με παιχνιδιάρικη διάθεση αποτέλεσμα, στα νεανικά υπνοδωμάτια και στο μπάνιο του σπιτιού σας.

Η διακόσμηση του σπιτιού, είναι υπόθεση προσωπική.

Η επιλογή των κατάλληλων αποχρώσεων και τόνων για την διακόσμηση του σπιτιού σας, θα πρέπει να γίνεται με τρόπο, ώστε να προβάλλεται η καλύτερη εκδοχή του χώρου με βασική παράμετρο την προσωπικότητα μας.  Δε θα πρέπει να ξεχνάμε επομένως, ότι η επιλογή χρωμάτων και επίπλων, είναι και θα παραμείνει τελικά μια υπόθεση προσωπική. 

Προχωρήστε πιο πέρα από τις βασικές συμβουλές, μην φοβάστε να  πειραματιστείτε και να πρωτοτυπήσετε στα επιλογές σας. Αντιμετωπίστε τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε ως μια ευχάριστη και δημιουργική πρόκληση!