Η ετυμολογία του όρου σύνθεση, είναι ο συνδυασμός πληροφοριών από διάφορες πηγές και η ερμηνεία τους ως σύνολο. Το σύνολο, είναι ο προσωπικός μας χώρος, που ο συνδυασμός επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων, δημιουργεί σταδιακά μία σύνθεση.

H αναζήτηση της κατάλληλης σύνθεσης σαλονιού

Σε μικρότερη κλίμακα τώρα, μιλώντας για το σύνολο ενός τοίχου, ποιος είναι ο κατάλληλος συνδυασμός για μία άρτια σύνθεση; Και γιατί να επιλέξω τελικά μία σύνθεση στον ελεύθερο τοίχο; Γιατί οι συνθέσεις τοίχου, είναι λειτουργικές, αλλά και άρτιες αισθητικά, ενώ συμβάλουν στη στελέχωση του καθιστικού, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι συνθέσεις, είναι στην ουσία μονάδες επίπλων συνδυασμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να πληρούν όσο το δυνατόν περισσότερες, από τις ανάγκες του χρήστη.

  • Οργανωμένο καθιστικό.
  • Επαρκής αποθηκευτικός χώρος, βασιζόμενος στις προτιμήσεις και στις συνήθειες του.
  • Αισθητική και συνδυασμός με την υπόλοιπη επίπλωση σπιτιού.

Χρήστης όμως είναι κάθε φορά διαφορετικός, συνεπώς και οι προτιμήσεις του. Γι αυτό ακριβώς το λόγο, υπερτερούν τόσο οι συνθέσεις, αφού προσαρμόζονται απόλυτα μέσα από αμέτρητες επιλογές.

Οι συνθέσεις σαλονιού στην καθημερινότητα

Οι συνθέσεις, είναι εστία ενδιαφέροντος και κομβικό σημείο του καθιστικού σε καθημερινή βάση. Κάποιος μπορεί να απολαμβάνει το διάβασμα. Κάποιος άλλος, να είναι συλλέκτης αναμνηστικών αντικειμένων ή ακόμη να αρέσκεται στο να παρακολουθεί ταινίες και εκπομπές. Οι συνθέσεις σαλονιού, οφείλουν να πληρούν αρχικά τις πρακτικές ανάγκες του χρήστη και έπειτα τις αισθητικές. Να υπάρχει δηλαδή επαρκής χώρος για την αγαπημένη του ασχολία-δραστηριότητα και έπειτα η μορφή της σύνθεσης και η όψη της, να είναι της αρεσκείας του.

Μοντέρνες συνθέσεις τοίχου για το καθιστικό

Οι περισσότεροι, αναζητούν συνθέσεις που συνδυάζουν τα περισσότερα από τα τρία παρακάτω κριτήρια.

  1. Να υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής μίας τηλεόρασης ή κάποιας άλλης συσκευής πάνω στη σύνθεση του σαλονιού.
  2. Να υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης προσωπικών αντικειμένων και στοιχείων που εξυπηρετούν το χώρο του καθιστικού.
  3. Να υπάρχει δυνατότητα να κατασκευαστεί με αισθητική τέτοια, που να συμπληρώνει ευχάριστα τον υπόλοιπο χώρο.

Οι προτάσεις της Milanode, συνδυάζουν και τα τρία. Με μία επίσκεψη στα showrooms της εταιρείας, θα δείτε τις προδιαγραφές που θέσαμε, να παίρνουν σάρκα και οστά. Υπέροχες επιπλοσυνθέσεις με απεριόριστες δυνατότητες, θα εντυπωσιάσουν το απαιτητικό σας γούστο.

Διάβασε σχετικά