“Τρικ” διακόσμησης για μικρά διαμερίσματα

Έξυπνη οργάνωση, εργονομικές επιλογές, πολυμορφικά έπιπλα και έντονα χρώματα, είναι μία καλή αρχή σε σχεδιασμό και διακόσμηση, για να κάνετε το χώρο σας να δείξει μεγαλύτερος.

Ένα έντονο χρώμα, που θα κινείται σε όλο το σπίτι, είναι μία πολύ σύγχρονη ιδέα για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ακόμα και αν τα τετραγωνικά είναι λίγα. Επιλέξτε ένα αγαπημένο χρώμα, που σας φτιάχνει τη διάθεση και σας ηρεμεί και γεμίστε τους τοίχους όλου του σπιτιού. Όσο έντονο και αν σας ακούγετε το αποτέλεσμα, όταν ο δυναμικός  χρωματισμός τοποθετείται ομοιόμορφα μέσα στο χώρο, τότε αυτός μοιάζει αισθητά μεγαλύτερος, αφού δίνεται η αίσθηση της συνέχειας μέσα στο χώρο.

Σε ένα μικρό διαμέρισμα , η κρεβατοκάμαρα χωράει μόνο τα βασικά. Τα “βασικά”  γίνονται “βασικό” στην περίπτωση αυτή και το έπιπλο αυτό δεν είναι άλλο από το κρεβάτι. Το μοναδικό λοιπόν αυτό έπιπλο, οφείλει να είναι “επιλογή-δήλωση” δηλαδή πολύ πολύ εντυπωσιακό και ιδιαίτερο. Σε μία μικρή κρεβατοκάμαρα λοιπόν, μη φοβηθείτε ένα μοντέρνο κρεβάτι με ουρανό. Το παιχνίδι με την κλίμακα και τα μεγέθη, θα εκπαιδεύσει το μάτι να δει το δωμάτιο  μεγαλύτερο από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

Ράφια, κρυφές θήκες, αποθηκευτικοί χώροι, είναι το πλέον απαραίτητο στοιχείο ενός μικρού διαμερίσματος. Εξυπηρετεί εσάς στο να αποθηκεύσετε όλα όσα χρειάζεστε ή δεν χρειάζεστε, αλλά και το χώρο στο να δείχνει τακτοποιημένος άρα ευρύχωρος. Στην επόμενη σας αγορά λοιπόν, στοχεύστε σε έπιπλα που περιλαμβάνουν οπωσδήποτε μία μονάδα αποθήκευσης, χωρίς να καταλαμβάνουν ιδιαίτερα μεγάλο χώρο.

Για το τέλος, ένα “τρικ” διακόσμησης που δουλεύει πάντα. Σε κάθε μικρό χώρο, το διακοσμητικό τέχνασμα του καθρέφτη, κάνει θαύματα. Οι καθρέφτες αντανακλούν το φως και κάνουν το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Κρεμάστε ένα μεγάλο καθρέφτη μέσα στο καθιστικό απέναντι από ένα παράθυρο, που είναι και η πιο προνομιακή για αυτόν θέση. Το φυσικό φως θα λάμψει εις διπλούν σε όλο το δωμάτιο και εσείς θα έχετε επιτύχει μία υπέροχη ατμόσφαιρα μέσα από το παιχνίδι με το φως.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *