Έξυπνη οργάνωση, εργονομικές επιλογές, πολυμορφικά έπιπλα και κατάλληλα χρώματα, είναι μία καλή αρχή στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση, για να κάνετε το χώρο σας, να δείξει μεγαλύτερος.

Συμβουλές για να δείξει ο χώρος μεγαλύτερος

  • Σε ένα μικρό διαμέρισμα , η κρεβατοκάμαρα χωράει μόνο τα βασικά. Ο πληθυντικός γίνεται ενικός στην περίπτωση αυτή και ο πρωταγωνιστής είναι μόνο το κρεβάτι. Το μοναδικό έπιπλο λοιπόν που θα στελεχώνει το χώρο αυτό, οφείλει να είναι statement επιλογή, δηλαδή εντυπωσιακό και συνάμα ιδιαίτερο. Μη φοβηθείτε λοιπόν ακόμα και ένα μοντέρνο κρεβάτι με ουρανό. Το παιχνίδι με την κλίμακα και τα μεγέθη, θα εκπαιδεύσει το μάτι να δει το δωμάτιο μεγαλύτερο από ό, τι στην πραγματικότητα είναι.
  • Ράφια, κρυφά χωρίσματα, αόρατοι αποθηκευτικοί χώροι, είναι τα πλέον απαραίτητα στοιχεία ενός μικρού διαμερίσματος. Εξυπηρετεί εσάς στο να αποθηκεύσετε όλα όσα χρειάζεστε, αλλά και το χώρο, στο να δείχνει τακτοποιημένος άρα άνετος και ευρύχωρος. Στην επόμενη σας αγορά λοιπόν, στοχεύστε σε έπιπλα που περιλαμβάνουν οπωσδήποτε μία μονάδα αποθήκευσης ας είναι και μικρή, χωρίς να καταλαμβάνουν ιδιαίτερα μεγάλο χώρο.
  • Ένα έντονο χρώμα, που θα κινείται σε όλο το σπίτι, είναι μία καλή ιδέα για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ακόμα και αν τα τετραγωνικά είναι λίγα. Επιλέξτε ένα αγαπημένο χρώμα, που σας φτιάχνει τη διάθεση , ή σας ηρεμεί και γεμίστε τους τοίχους όλου του σπιτιού. Όσο έντονο και αν ακούγεται ότι θα προκύψει το αποτέλεσμα, όταν αυτό εφαρμόζεται ομοιόμορφα μέσα στο χώρο, τότε ο χώρος ανεξάρτητα από την απόχρωση, μοιάζει αισθητά μεγαλύτερος, αφού δίνεται η αίσθηση της συνέχειας μέσα στο χώρο.
  • Για το τέλος, αφήσαμε ένα "τρικ" διακόσμησης που δουλεύει πάντα. Σε κάθε μικρό χώρο, το διακοσμητικό τέχνασμα του καθρέφτη, κάνει θαύματα. Οι καθρέφτες αντανακλούν το φως και κάνουν το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Κρεμάστε ένα μεγάλο καθρέφτη μέσα στο καθιστικό απέναντι από ένα παράθυρο, που είναι και η πιο προνομιακή γι αυτόν θέση. Το φυσικό φως θα λάμψει εις διπλούν σε όλο το δωμάτιο και εσείς θα έχετε επιτύχει μία υπέροχη ατμόσφαιρα μέσα από το παιχνίδι με το φως

Δείτε τι έχει να προτείνει η Milanode για τους μικρούς χώρους