Σε μια απόκρημνη χερσόνησο, ένα κτίριο με minimal διακόσμηση, κατασκευασμένο αποκλειστικά από γυαλί και οπλισμένο σκυρόδεμα, δεσπόζει σε ένα περιβάλλον σχεδόν παρθένο.

Αν η αρχιτεκτονική μπορούσε να αποδώσει φόρο τιμής σε αυτό το μαγευτικό τοπίο, τότε για τους εσωτερικούς αυτούς χώρους, με τα μοντέρνα έπιπλα και την ιδιαίτερη διακόσμηση, θα απέδιδε βραβείο. Ο σχεδιαστής και συνολικά υπεύθυνος αυτού του κομψοτεχνήματος, επιμελήθηκε με κάθε λεπτομέρεια, ένα ένα τα έπιπλα και φρόντισε όλη η διακόσμηση να κινείται μέσα σε μία παλέτα από 100% φυσικά υλικά (γρανίτη, ελαφρόπετρα, οψιδιανό).

Αυτό που αφήνει πραγματικά όμως το θεατή εντυπωσιασμένο, είναι οι μικρές “εκπλήξεις” που ζωντανεύουν τη διακόσμηση. Μία εντυπωσιακή κίτρινη καρέκλα από την Dakota Jackson στην αίθουσα εισόδου, ένα υπέροχο ριγέ χαλί στο σαλόνι, αλλά και μία αφηρημένη ζωγραφική από τον Matthew Fischer που θυμίζει τη λάμψη του ήλιου στο υγρό στοιχείο απογειώνουν το θεαματικό αποτέλεσμα.

Όσο η αρχιτεκτονική, τόσο και η διακόσμηση , έχουν "πατήσει" τόσο σταθερά σε αυτό το κτίριο, που ο ιδιοκτήτης περήφανα δηλώνει ότι αυτή η κατοικία: "Είναι ένα μέρος ειρήνης και περισυλλογής, μακριά απ τον κόσμο, κοντά στη φύση. Είναι κάτι περισσότερο από ένα σπίτι διακοπών, είναι ένας ναός."

Διάβασε σχετικά