Τραπέζι Stefano Duplo σε ξύλο δρυός

Η τραπεζαρία αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία του σπιτιού, ως ο χώρος στον οποίο οικογένεια και φίλοι θα συναντηθούν για να μοιραστούν ένα γεύμα, μια συζήτηση αλλά και όμορφες στιγμές χαλάρωσης και θεωρείται σίγουρα ένα από πιο συχνά χρησιμοποιούμενα έπιπλά σας. Η επιλογή της ιδανικής τραπεζαρίας είναι μια σημαντική επένδυση μιας και όχι μόνο θα αναδείξει μοναδικά τον χώρο σας, αλλά θα δημιουργήσει και μια άνετη, φιλόξενη και απολύτως χρηστική ατμόσφαιρα για εσάς και τους φιλοξενούμενούς σας, άρα αξίζει να επιλέξετε προσεκτικά.

Η Milanode είναι εδώ για να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε την τέλεια αλλά και ποιοτική τραπεζαρία για το σπίτι ή το εξοχικό σας, η οποία, με την σωστή φροντίδα, μπορεί να σας διαρκέσει δεκαετίες.

Ιδέες διακόσμησης: Συνδυάστε το στυλ με τον χώρο

Ένα από τα πρώτα στάδια στη διαδικασία επιλογής του κεντρικού τραπεζιού και των συνοδευτικών καρεκλών του ή πάγκων, για μια ολοκληρωμένη τραπεζαρία, είναι ο συνδυασμός που θα κάνετε ανάμεσα στο στυλ της τραπεζαρίας και του υπόλοιπου χώρου του σαλονιού σας.

  • Μοντέρνα Διακόσμηση

Σε έναν χώρο όπου κυριαρχεί μια μοντέρνα διακόσμηση, επιλέξτε μια τραπεζαρία με καθαρές γραμμές και μοντέρνο σχεδιασμό, όπως για παράδειγμα ένα τετράγωνο ή οβάλ τραπέζι. Υλικά όπως το ξύλο, κεραμικό, μάρμαρο ή γυαλί σε συνδυασμό με μέταλλο, θα δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή τραπεζαρία που θα συμπληρώνει το μοντέρνο περιβάλλον του χώρου.

Τραπέζι Cell σε καρυδιά και μεταλλική ασημί βάση

Τραπέζι Acco σε βάση καρυδιάς και επιφάνεια από διάφανο κρύσταλλο

Τραπέζι Fiorenza Μarble σε λευκό μάρμαρο και μαύρη μεταλλική βάση

Τραπέζι Motif double σε ξύλο καρυδιάς και επιφάνεια από διάφανο κρύσταλλο σε οβάλ σχήμα.

Αντίστοιχα, ένα μοναστηριακό τραπέζι από μασίφ ξύλο σε συνδυασμό με πολύχρωμες καρέκλες σε ζωηρά χρώματα θα δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Προσθέστε στοιχεία σύγχρονης τέχνης στον χώρο, όπως για παράδειγμα ένα μοντέρνο διακοσμητικό τοίχου πίσω από την τραπεζαρία σας και χρησιμοποιήστε φυτά και φυσικά υλικά για να προσθέσετε ζεστασιά και φυσική αίσθηση.

  • Bohemian Διακόσμηση

Ακούτε συχνά τους όρους Boho ή Boho Chic στυλ διακόσμησης αλλά πως στην πραγματικότητα αποδίδεται σε μια τραπεζαρία; Η μποέμ αισθητική είναι ένα εκκεντρικό, ελεύθερο και πολυστρωματικό στυλ που αντλεί έμπνευση από διάφορες πηγές παγκόσμιας τέχνης και πολιτισμών. Με κυρίαρχα τα φυσικά υλικά, τα εκκεντρικά και λεπτομερή σχέδια, τις πλούσιες υφές και τις συχνές ανατολίτικες επιρροές με τα εντυπωσιακά μοτίβα, η bohemian διακόσμηση σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και ζωντανό χώρο για τα γεύματά σας.

Επιλέξτε μια τραπεζαρία όπου κυριαρχούν τα φυσικά υλικά όπως ξύλο, ρατάν, βιεννέζικη ψάθα, bambοo και σχοινί. Αυτά τα υλικά δημιουργούν μια φυσική και γήινη αίσθηση που αντιστοιχεί πλήρως στο bohemian στυλ. Ένα τραπέζι από ξύλο δρυός ή οξιάς, με τις ξανθές εντυπωσιακές του αποχρώσεις, θα απογειώσει την αισθητική του χώρου. Αντίστοιχα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλούσια και υψηλής ποιότητας υφάσματα για τις καρέκλες, εναλλακτικά συνδυασμένα και με σχοινί ή ρατάν για να δώσετε έναν αέρα μοναδικότητας. Επιλέξτε, τέλος, τραπεζομάντηλα και διακοσμητικά στοιχεία με εντυπωσιακά μοτίβα για να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση του χώρου σας.

Τραπέζι Velia Duplo σε ξύλο δρυός

Τραπέζι Hive σε τεχνοτροπία ombre πατίνα στην επιφάνεια και μασίφ δρυ με βιεννέζικη ψάθα στη βάση

  • Industrial Διακόσμηση

Το industrial στυλ διακόσμησης είναι ιδιαίτερα δημοφιλές λόγω των χαρακτηριστικών και της ευελιξίας του. Γνωστό για την βιομηχανική και αστική του ατμόσφαιρα, με στοιχεία που παραπέμπουν σε εργοστάσιο, όπως ακάλυπτα μεταλλικά στοιχεία, ξύλο & τούβλα, τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και τη λειτουργική αισθητική των ανοιχτών και ευρύχωρων χώρων. Χαρακτηρίζεται από ουδέτερους συνδυασμούς χρωμάτων που βασίζονται στα πρωτογενή υλικά ξύλου και μετάλλου, με μικρές χρωματικές πινελιές στη διακόσμηση.

Για να επιλέξετε μια τραπεζαρία που να συμπληρώνει έναν χώρο με industrial αισθητική, διαλέξτε τραπέζια με μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή μεταλλική βάση και επιφάνεια από ξύλο, κεραμικό ή μάρμαρο. Εναλλακτικά, διαλέξτε μια ιδιαίτερη τραπεζαρία με επιφάνειες από τσιμεντοκονία και συνδυάστε την με μεταλλικές καρέκλες σε ουδέτερα χρώματα, όπως μαύρο, γκρι και σκούρο πράσινο. Αποφύγετε έπιπλα με υπερβολικές λεπτομέρειες και διακοσμητικά στοιχεία και επιλέξτε ένα τραπέζι με απλές γραμμές και λειτουργικό σχεδιασμό που αντικατοπτρίζει τη βιομηχανική αισθητική του χώρου.

Τραπεζι Balder σε μασίφ καρυδιά και μεταλλικά πόδια σε απόχρωση μαγνήτη

  • Κλασσική Διακόσμηση

Το κλασσικό έπιπλο, διατηρεί μια διαχρονικότητα που το καθιστά συνήθη επιλογή σε οικίες που θέλουν να επενδύσουν σε ακριβά έπιπλα τα οποία θα προσδώσουν πολυτέλεια και κομψότητα στο χώρο. Τα κλασσικά τραπέζια κατασκευάζονται συχνά από υλικά πολύ υψηλής ποιότητας όπως μασίφ ξύλο σε σκούρους τόνους: καρυδιάς, καστανιάς, κερασιάς ή και μαονιού με περίτεχνα σκαλιστά πόδια. Για ένα χώρο με κλασσική διακόσμηση, επιλέξτε μια μασίφ τραπεζαρία από την πλούσια συλλογή της Milanode.

Τραπέζι Inverno σε μασίφ δρυ

Πρακτικές λύσεις: Λάβετε υπόψη το μέγεθος του χώρου αλλά και τον αριθμό των ατόμων που θα φιλοξενείτε

Σίγουρα όλοι έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να χαζεύουμε με τις ώρες στο κινητό ιδέες διακόσμησης για να μας βοηθήσουν να εμπνευστούμε για το έπιπλο που θα αγοράσουμε, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους πιο ουσιαστικούς κανόνες που θα πρέπει να σκεφτούμε κατά την επιλογή και αφορούν το μέγεθος, χώρο και σχήμα του χώρου μας, πτυχές που είναι απαραίτητες για να μπορεί να χωρέσει το τραπέζι έξυπνα και λειτουργικά. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βρείτε το τραπέζι των ονείρων σας και τις τέλειες καρέκλες και να συνειδητοποιήσετε ότι απλά δεν θα λειτουργήσει στο χώρο σας. Επομένως, πριν πάτε στα καταστήματα ή κοιτάξετε στο κινητό σας, βγάλτε έξω το μέτρο και μετρήστε τον χώρο που έχετε να δουλέψετε. Βεβαιωθείτε ότι κατά τη μέτρηση λαμβάνετε υπόψη το χώρο που χρειάζεστε για την κυκλοφορία και την κίνηση γύρω από το τραπέζι σας.

TIP: Συνιστούμε το λιγότερο 100cm ανάμεσα στο τραπέζι και όλα τα άλλα αντικείμενα για βέλτιστη ροή και χώρο «αναπνοής»!

Αν έχετε έναν μεγάλο ανοιχτό χώρο, επιλέξτε ένα επιβλητικό ορθογώνιο τραπέζι φαγητού για 8 με 10 άτομα που δίνει ένα εκπληκτικό στυλ στη τραπεζαρία σας. Αν συνηθίζετε να έχετε συχνά φίλους στο σπίτι σας ή διαθέτετε την κλασσική μεγάλη ελληνική οικογένεια με τους πολλούς συγγενείς, μια ιδανική λύση είναι οι επεκτεινόμενες τραπεζαρίες που θα σας επιτρέψουν τη μέγιστη ευελιξία.

Επεκτεινόμενο τραπέζι Nil σε κεραμική επιφάνεια και ξύλινη βάση καρυδιά

Επεκτεινόμενο τραπέζι Angolo σε γκρι κεραμική επιφάνεια και μαύρη μεταλλική βάση

Αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, επιλέξτε ένα στρογγυλό τραπέζι που θα τοποθετηθεί στο κέντρο του δωματίου και θα δημιουργήσει ένα οικείο περιβάλλον με καλή ορατότητα για όλους τους καθήμενους.

Τραπέζι Queen Terra σε μαύρο υγρό κρύσταλλο, μασίφ καρυδιά και μεταλλική βάση σε μαύρο χρώμα.

Τραπέζι New York σε λευκή ματ λάκα

TIP: Ένα γυάλινο τραπέζι είναι ιδανικό για μικρούς χώρους μιας και επιτρέπει το φως να διαχέεται, δημιουργώντας μια ανάλαφρη αίσθηση ευρυχωρίας κάνοντας το χώρο πιο φωτεινό και ανοιχτό.

Τραπέζι Aperture Crystal σε διάφανο κρύσταλλο και μεταλλική βάση

Αντίστοιχα, σε μικρά δωμάτια, επιλέξτε ένα τετράγωνο τραπέζι, που μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα προς τον τοίχο αν απαιτηθεί επιπλέον χώρος και αποτελεί μια έξυπνη και πρακτική λύση, η οποία όμως, όπως και με το τραπέζι-ροτόντα, έχει περιορισμό στα άτομα που μπορεί να χωρέσει.

Τέλος, αν έχετε έναν στενό χώρο τραπεζαρίας, επιλέξτε ένα τραπέζι σε σχήμα ορθογώνιο ώστε να γεμίσει το χώρο τέλεια και να δημιουργήσει μια αίσθηση συμμετρίας.

TIP: Εάν χρειάζεστε να μεγιστοποιήσετε τον αριθμό των ανθρώπων που μπορείτε να φιλοξενήσετε σε ένα μικρότερο δωμάτιο, επιλέξτε πάγκο τραπεζαρίας αντί για παραδοσιακές καρέκλες! Εκτός του ότι ένας πάγκος παρέχει πολλές επιπλέον θέσεις καθίσματος χωρίς να επηρεάζεται η άνεση, μπορεί εύκολα να αποθηκευτεί κάτω από το τραπέζι για επιπλέον χώρο όταν δεν χρησιμοποιείται.

Υλικά, φινιρίσματα & αντοχή

Το υλικό, το οποίο μπορεί να διατίθενται σε μια μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών και φινιρισμάτων, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα κατά την επιλογή ενός τραπεζιού, μιας και το καθένα προσφέρει διαφορετικά οφέλη.

Πρωτίστως, όταν επιλέγετε μια τραπεζαρία, διαλέξτε υλικά που είναι ανθεκτικά και εύκολα στη φροντίδα, ιδίως εάν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα. Οι τραπεζαρίες από ξύλο ή μεταλλικά υλικά είναι συνήθως η πιο αξιόπιστη επιλογή, καθώς είναι εύκολο να καθαριστούν και αντέχουν στην καθημερινή χρήση.

Τα τραπέζια από κεραμικό, είναι συχνά ανθεκτικά στη θερμότητα και τις γρατζουνιές κάνοντάς τα επίσης μια εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή. Αντίστοιχα, ένα μαρμάρινο τραπέζι, που παρέχει μια φυσική εκδοχή του κεραμικού, διασφαλίζει ένα εξαιρετικό έπιπλο πολύ υψηλής αντοχής και κομψότητας, που όμοιό του δεν θα υπάρχει, μιας και το κάθε σχέδιο είναι μοναδικό.

Η ιδιαίτερη συλλογή τραπεζιών μας από τσιμεντοκονία, με τις οργανικές μορφές τους εμπνευσμένες από τη φύση, αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση διακόσμησης για τους λάτρεις των μοναδικών χειροποίητων κατασκευών.

Τέλος, ένα φινίρισμα με λάμψη δημιουργεί ένα γοητευτικό ύφος ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολυτελή σπίτια ενώ μια ματ επιφάνεια προσφέρει μια πιο σύγχρονη αισθητική.

Τραπέζι & τραπεζάκι & βοηθητικό τραπεζάκι Haaki σε τσιμεντοκονία

Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε μια τραπεζαρία, δοκιμάστε να καθίσετε σε αυτήν για να ελέγξετε την άνεση και την ποιότητα των υλικών. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα επίπλων για να δείτε από κοντά την τραπεζαρία πριν την αγοράσετε. Η Milanode διαθέτει 3 φυσικά καταστήματα τα οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας ανά πάσα στιγμή και οι ειδικά εκπαιδευμένοι διακοσμητές μας θα σας βοηθήσουν να κάνετε την πιο σωστή επιλογή.

Με την ορθή επιλογή, η τραπεζαρία σας μπορεί να γίνει ένα κεντρικό σημείο του σπιτιού σας, που προσκαλεί τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν και να απολαύσουν την κοινωνική εμπειρία του φαγητού. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να επιλέξετε την ιδανική τραπεζαρία που θα αναδείξει τον χώρο σας και θα δημιουργήσει μια άνετη και φιλόξενη ατμόσφαιρα για τους φιλοξενούμενους σας.

Τέλος μην ξεχνάτε να συμπληρώσετε το χώρο της τραπεζαρίας σας με έναν μεγάλο και χρηστικό μπουφέ που θα δένει αισθητικά με το στυλ διακόσμησης που έχετε επιλέξει.

Διάβασε σχετικά