Η διακόσμηση των δωματίων ενός ξενοδοχείου είναι η αναπόσπαστη επέκταση της φιλοσοφίας και της ποιότητας που εκπροσωπεί ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα. Η Milanode, ως πρωτοπόρος στον χώρο της επίπλωσης, προσφέρει ολοκληρωμένες προτάσεις διακόσμησης δωματίων που συνδυάζουν αισθητική, άνεση και πρακτικότητα. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε, τόσο εσάς τους ξενοδόχους, όσο και τους διακοσμητές σας, ώστε να ανακαλύψετε έναν κόσμο όπου η εκλεπτυσμένη αισθητική συναντά τη σύγχρονη άνεση. Αναβαθμίστε την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών σας με τα έπιπλα Milanode και δημιουργήστε μια μνημειώδη αίσθηση φιλοξενίας που ξεχωρίζει.

Έπιπλα Ξενοδοχείων

Τα ξενοδοχειακά έπιπλα αποτελούν τον πυρήνα κάθε δωματίου. Η επιλογή επίπλων για το ξενοδοχείο σας είναι ένα κρίσιμο βήμα που επηρεάζει την εμπειρία των επισκεπτών και την γενική αίσθηση του καταλύματός σας. Για να αναδείξετε την ποιότητα και τον χαρακτήρα του ξενοδοχείου σας θα πρέπει να λάβετε υπόψη διάφορους παράγοντες:

  • Στυλ και Αισθητική

Πρωταρχικός στόχος κατά την επιλογή σας είναι η συνοχή στο στυλ διακόσμησης και τη θεματολογία του ξενοδοχείου σας. Τα χρώματα, τα υλικά, η αισθητική του χώρου, ο πολιτισμός της περιοχής, όλα αποτελούν στοιχεία που δυνητικά προσδίδουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του καταλύματός σας. Είτε διαθέτετε ένα ξενοδοχείο σε ένα από τα υπέροχα ελληνικά νησιά μας, δίπλα στη θάλασσα, ή σε μια πανέμορφη καταπράσινη ορεινή περιοχή, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική ατμόσφαιρα που αντικατοπτρίζει την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος με μοναδικά έπιπλα ξενοδοχείων από τη Milanode. Δείτε παρακάτω κάποια στυλ διακόσμησης που θα μπορούσατε να υιοθετήσετε στο χώρο σας και κρατήστε στο μυαλό σας τα ανάγλυφα τοπία, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη φυσική ομορφιά που διαθέτει το τοπίο γύρω σας, για να επιλέξετε το στυλ που ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική που επιθυμείτε:

  1. Κυκλαδίτικο στυλ διακόσμησης

Εμπνευσμένο από τα νησιά των Κυκλάδων, χαρακτηρίζεται από λευκά χρώματα, γραμμικά και κυκλικά σχήματα. Χρησιμοποιήστε λευκά έπιπλα, ενσωματώστε στοιχεία από ξύλο, και χρησιμοποιήστε μπλε ή τυρκουάζ για μια μοναδική χρωματική αντίθεση. Μοναδική πρόταση διακόσμησης τα καμπυλωτά έπιπλα από τσιμεντοκονία της Milanode που θα προσδώσουν ιδιαίτερη αισθητική στο ξενοδοχείο σας.

  1. Boho στυλ διακόσμησης

Εστιάστε σε φυσικά υλικά όπως ξύλο, σχοινί, ψάθα, γιούτα και αναδείξτε τη μοναδική θέα της θάλασσας που διαθέτετε. Χρησιμοποιήστε χρώματα της άμμου, λευκά και γαλάζια για να αντικατοπτρίσετε το περιβάλλον και αξεσουάρ σε χρυσαφί για αντίθεση!

  1. Μοντέρνο μίνιμαλ στυλ διακόσμησης

Μοντέρνα έπιπλα με μεταλλικές ή γυάλινες λεπτομέρειες και γραμμικά σχήματα θα προσδώσουν μια σύγχρονη πινελιά στην αισθητική του χώρου σας. Χρησιμοποιήστε χρώματα λευκά και γκρι ως βάση, με μικρές πινελιές από έντονα χρώματα, όπως το πορτοκαλί, ώστε να αναδείξετε την απλότητα και την κομψότητα σε κάθε στοιχείο του χώρου σας.

  1. Ρουστίκ ορεινό στυλ διακόσμησης

Εστιάστε σε ζεστά χρώματα όπως το καφέ, το πορτοκαλί και το κόκκινο και σε πολλά ξύλινα στοιχεία. Μοναστηριακά έπιπλα ή έπιπλα από παλαιωμένο ξύλο θα αντικατοπτρίσουν με τον καλύτερο τρόπο την φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος.

  1. Σύγχρονο ορεινό στυλ διακόσμησης

Συνδυάστε μοντέρνα έπιπλα, όπως για παράδειγμα μοντέρνα κρεβάτια και καναπέδες, με φυσικά υλικά όπως την πέτρα και το ξύλο. Επιλέξτε ψυχρούς τόνους όπως γκρι, λευκό και μπλε για ένα κομψό αποτέλεσμα.

  1. Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης

Χρησιμοποιήστε απλά και λειτουργικά έπιπλα με φυσικά υλικά όπως ξύλο και ύφασμα σε ανοιχτούς χρωματικούς τόνους για να δημιουργήσετε ένα φωτεινό και φιλικό περιβάλλον.

  • Ποιότητα Υλικών & Λειτουργικότητα

Αδιαμφισβήτητος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η αψεγάδιαστη ποιότητα των ξενοδοχειακών σας επίπλων ώστε να αντέξουν στο χρόνο και την έντονη καθημερινή χρήση. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στα κρεβάτια και στα στρώματα που θα επιλέξετε ώστε να προσφέρετε στους επισκέπτες σας τη μέγιστη άνεση, ξεκούραση και θαλπωρή που επιζητούν. Στην Milanode διαθέτουμε μια πολύ μεγάλη γκάμα από κρεβάτια ξενοδοχείων αλλά και στρώματα ξενοδοχείων, δίνοντας έμφαση στην άνεση, τη λεπτομέρεια, στιβαρότητα και το λειτουργικό design.

  • Καθαρισμός και συντήρηση

Ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μπορεί να απογοητεύσει από τις πρώτες κι όλας στιγμές τους φιλοξενούμενούς σας αν δεν είναι καθαρό, προσεγμένο, αποπνέοντας φρεσκάδα και κομψότητα. Δεν έχει σημασία αν τα υλικά που έχετε επιλέξει είναι ρατάν, σχοινί, ξύλο, ύφασμα ή μια πολυτελή κεραμική επιφάνεια. Σημασία έχει να έχετε διαλέξει υλικά και σχέδια που είναι εύκολα στη συντήρηση και τον καθαρισμό, για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του χώρου. Προσαρμόστε τα έπιπλά σας στο κοινό που απευθύνεστε, όπως για παράδειγμα τις οικογένειες, που απαιτούν φιλικότητα προς τα παιδιά και αφήστε εμάς εδώ στην Milanode να σας προτείνουμε φυσικά υλικά, οικολογικά και υποαλλεργικά υφάσματα, ξυλεία και σχέδια που δεν θα απογοητεύσουν ποτέ και θα σας διευκολύνουν στην μακροχρόνια συντήρησή τους.

Κρεβάτια Ξενοδοχείων

Το κρεβάτι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είναι το σημαντικότερο στοιχείο που επηρεάζει την εμπειρία των επισκεπτών και την γενική αίσθηση του χώρου και δεν θα μπορούσαμε να μην αφιερώσουμε μια ξεχωριστή ενότητα, ώστε να σας βοηθήσουμε στην σωστή επιλογή.

Η άνεση του ύπνου είναι κρίσιμη για την ικανοποίηση των πελατών και είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες διατήρησης μιας θετικής εικόνας. Το κάθε ξενοδοχειακό κρεβάτι στη συλλογή της Milanode είναι ξεχωριστό, προσφέροντας μοναδική άνεση και πολυτέλεια. Με τη δυνατότητα εξατομικευμένων κατασκευών μπορείτε να επιλέξετε την κρεβατοκάμαρα που ταιριάζει απόλυτα στα δωμάτια του ξενοδοχείου σας και στην αισθητική που έχετε επιλέξει.

Λαμβάνοντας υπόψη το γενικό στυλ και τη θεματολογία του ξενοδοχείου, παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές προτάσεις διακόσμησης που σας προτείνουμε να εξερευνήσετε:

  1. Αιγαιοπελαγίτικο στυλ διακόσμησης (Νησιωτικό Ξενοδοχείο)

Επιλέξτε ξύλινα κρεβάτια με απλές γραμμές και απαλά χρώματα όπως το λευκό και το γαλάζιο. Ένα γραμμικό κρεβάτι με ουρανό με αιωρούμενα διάφανα υφάσματα θα δώσει μια ρομαντική πινελιά στο χώρο και θα αναδείξει μοναδικά τη διακόσμησή του.

Χρησιμοποιήστε λευκά ή παστέλ χρώματα για τα υφάσματα και τα διακοσμητικά στοιχεία και προσθέστε φυσικά υλικά όπως ακατέργαστο ξύλο και ψάθα. Ένα ιδιαίτερο φωτιστικό από ρατάν θα μπορούσε να αναδείξει μοναδικά το κρεβάτι! Επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα της Milanode για να δείτε την μοναδική συλλογή μας από φωτιστικά και διακοσμητικά από φυσικά υλικά και επιλέξετε αυτό που ταιριάζει ιδανικά στο χώρο σας.

  1. Παραθαλάσσιο στυλ διακόσμησης (Κοσμοπολίτικο Παραθαλάσσιο Ξενοδοχείο)

Επιλέξτε μοντέρνα κρεβάτια σε ανοιχτά χρώματα όπως λευκό, γκρι και γαλάζιο ή κρεβάτια που συνδυάζουν ξύλο και ύφασμα. Εναλλακτική πρόταση αποτελεί και ένα κρεβάτι σε ματ λευκή λάκα το οποίο θα δώσει έναν μοναδικό αέρα πολυτέλειας στο δωμάτιο. Προσθέστε μεταλλικά στοιχεία και καθρέφτες για λάμψη και διακοσμητικά στοιχεία με υφάσματα που έρχονται σε αντίθεση με το περιβάλλον, όπως μια πινελιά ζωηρού χρώματος.

  1. Κομψό μοντέρνο στυλ διακόσμησης (Πολυτελές Ξενοδοχείο)

Επιλέξτε καπιτονέ κρεβάτια με λευκά ή μαύρα χρώματα για μια αισθητική που αποπνέει φινέτσα και διαχρονική πολυτέλεια.

Προσθέστε μεταλλικά ή γυαλιστερά στοιχεία όπως ένα τραπεζάκι κεραμικό με μεταλλικά πόδια ή έναν κομψό πολυγωνικό καθρέπτη.

Χρησιμοποιήστε λεπτές γραμμές και απλά υφάσματα.

  1. Παραδοσιακό ελληνικό στυλ διακόσμησης (Χωριό στα Βουνά)

Η αύρα που αναδύει το μασίφ ξύλο θα γοητεύσει τους επισκέπτες σας. Επιλέξτε ξύλινα κρεβάτια μασίφ για μια διαχρονική αισθητική με country πινελιές και συνδυάστε τα με ζεστά χρώματα όπως καφέ, πράσινο και κόκκινο

Προσθέστε χειροποίητα διακοσμητικά και υφάσματα με τοπικά μοτίβα

  1. Χειμερινό στυλ διακόσμησης (Ξενοδοχείο σε Χειμερινό Προορισμό)

Επιλέξτε ντυμένα κρεβάτια με πλούσια βελούδινα ύφασμα και ζεστά χρώματα όπως το κεραμιδί, το μπορντό ή το βαθύ πράσινο.

Προσθέστε διακοσμητικές μαξιλάρες και ζεστά ριχτάρια.

Τοποθετήστε ξύλινα έπιπλα, όπως ένα ξύλινο τραπεζάκι, ή ξύλινα μικροέπιπλα (σκαμπό / βοηθητικά τραπεζάκια) με αντίθεση στη λευκή χιονισμένη περιοχή.

Στρώματα Ξενοδοχείων

Μπορεί το κρεβάτι να είναι το κεντρικό σημείο αναφοράς ενός δωματίου αλλά το στρώμα είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά στην εμπειρία διαμονής των επισκεπτών σας. Ένα στρώμα επηρεάζει απόλυτα την ευεξία των φιλοξενούμενών σας και μπορεί να είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να μην σας επισκεφτούν ξανά! Στη Milanode υπάρχει τεράστια γκάμα σε στρώματα ξενοδοχείων ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο, διασφαλίζοντας την ευχάριστη διαμονή των πελατών σας και ενισχύοντας τη φήμη της επιχείρησής σας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα σημεία προσοχής στην επιλογή στρώματος:

  1. Επίπεδο σκληρότητας

Δυστυχώς οι προτιμήσεις σε σκληρότητα διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Κάποιοι προτιμούν μαλακά στρώματα, ενώ άλλοι προτιμούν πιο σκληρά. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι ένα στρώμα που προσφέρει μια μέση σκληρότητα. Ένα ημίσκληρο στρώμα θα παράσχει ιδανική υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης και μέγιστη άνεση αφού θα βοηθήσει στη μείωση της πίεσης στα σημεία επαφής του σώματος με το στρώμα, όπως οι ώμοι και η μέση. Στη Milanode μπορείτε να βρείτε ημίσκληρα στρώματα για μέγιστη εξατομικευμένη υποστήριξη και άνεση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Εναλλακτικά διαλέξτε ένα από τα premium ανατομικά στρώματα της συλλογής μας τα οποία διαθέτουν ειδικές επιστρώσεις ώστε, ακόμα και αν ο βαθμός σκληρότητας είναι μεγαλύτερος από αυτόν που θα συναντούσατε σε ένα ημίσκληρο στρώμα, αυτά τα ειδικής πυκνότητας υλικά τους, διασφαλίζουν την απόλυτη εργονομική προσαρμογή του σωματικού βάρους, χαρίζοντας τη ξεκούραση που αξίζει στους επισκέπτες σας.

  1. Υλικά και ποιότητα

Ένα στρώμα κατασκευασμένο με υλικά υψηλής ποιότητας διαρκεί περισσότερο. Επομένως, αν και η αρχική επένδυση μπορεί να είναι υψηλότερη, η μακροπρόθεσμη αξία και εξοικονόμηση χρημάτων που προκύπτει από την αγορά ενός ποιοτικού στρώματος είναι σημαντική. Στη Milanode μπορείτε να βρείτε στρώματα με τεχνολογία αιχμής όπως τα στρώματα με αφρό μνήμης, τα οποία αντιδρούν στη θερμότητα και το βάρος του σώματος, επιτρέποντας στο στρώμα να προσαρμοστεί στη μορφή και την πίεση του σώματος, παρέχοντας άνεση και υποστήριξη σε κάθε θέση ύπνου. Επιπλέον, τα στρώματα με αφρό μνήμης, με ανεξάρτητα ελατήρια, πέραν του πλεονεκτήματος της μεγάλης διάρκειας ζωής, διαθέτουν και την ικανότητα να απορροφούν τις κινήσεις ώστε να εξασφαλίσουν ατάραχο ύπνο σε δύο εταίρους.

  1. Υγιεινή

Οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην κατασκευή στρωμάτων έχουν οδηγήσει σε υλικά τα οποία επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα, αποβάλλοντας εύκολα την υγρασία, καθιστώντας τα ανθεκτικά στη φθορά. Άριστα αντιαλλεργικά και αντιβακτηριδιακά υλικά εξασφαλίζουν την απόλυτη εμπειρία ύπνου.

Κομοδίνα ξενοδοχείων

Αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης ενός ξενοδοχειακού δωματίου είναι τα κομοδίνα που θα συντροφεύουν το κρεβάτι. Επιλέξτε ξενοδοχειακά κομοδίνα που συμβαδίζουν με το στυλ και την αισθητική του υπόλοιπου διακοσμητικού σχεδιασμού του ξενοδοχείου σας. Βεβαιωθείτε ότι οι διαστάσεις τους ταιριάζουν με το μέγεθος των κρεβατοκαμαρών σας ώστε να είναι αρκετά μεγάλα για να προσφέρουν αρκετό χώρο για τα απαραίτητα αντικείμενα, όπως λάμπες, βιβλία, κινητά τηλέφωνα κλπ., αλλά και να μην προκαλούν συμφόρηση στον χώρο σας. Σκεπτόμενοι τις λειτουργικές ανάγκες των επισκεπτών σας ενδέχεται να χρειάζεστε κομοδίνα με αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους, με ενσωματωμένες πρίζες ή USB θύρες για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών. Στη Milanode μπορείτε να βρείτε κομοδίνα ξενοδοχείων που θα προσφέρουν λειτουργικότητα αλλά και ιδιαίτερη αισθητική. Δείτε τις εναλλακτικές προτάσεις μας σε βοηθητικά τραπεζάκια ή σκαμπό τα οποία μπορούν να δώσουν μια μαγική πινελιά στη διακόσμηση του δωματίου σας, ξεφεύγοντας από τις τετριμμένες λύσεις των τυπικών κομοδίνων.

Καρέκλες ξενοδοχείων

Μπορεί σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ιδιαίτερα αν υπάρχει περιορισμός χώρου, να μην βρεις τραπέζια αλλά σίγουρα θα υπάρχουν έξυπνα τοποθετημένες καρέκλες! Οι καρέκλες ξενοδοχείων είναι σημαντικό στοιχείο στην επίπλωση ενός δωματίου προσφέροντας άνεση, λειτουργικότητα και αισθητική.

Οι καρέκλες παρέχουν, εκτός του επιπλέον χώρου ξεκούρασης και χαλάρωσης, πολυλειτουργικότητα αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόλαυση ενός ποτού ή φαγητού στο δωμάτιο, μια εργασίας σε ένα laptop για τους ακούραστους επισκέπτες ή απλώς ως μια άμεση & άνετη καθιστική επιφάνεια, χωρίς την ανάγκη να μετακινούνται έπιπλα από άλλα δωμάτια ή χώρους.

Οι καρέκλες προσθέτουν ιδιαίτερα στοιχεία διακόσμησης και αισθητικής στο δωμάτιο, δημιουργώντας μια πιο φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα. Επιπλέον, μπορούν να προσφέρουν ενδιαφέρουσες πινελιές χρώματος ή σχεδιαστικές λεπτομέρειες στο δωμάτιο. Ανεξάρτητα με το αν έχετε διαλέξει μια ανάλαφρη boho αισθητική, μια ρουστίκ διακόσμηση, μια μοντέρνα τοποθέτηση, στη Milanode μπορείτε αν βρείτε καρέκλες ξενοδοχείων που θα αγκαλιάσουν αρμονικά την αισθητική του χώρου και θα δώσουν μια ιδιαίτερη διακοσμητική πινελιά στο δωμάτιο. Δείτε κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις διακόσμησης που ταιριάζουν στον ελληνικό ξενοδοχειακό χώρο:

  1. Καλοκαιρινή αισθητική

Επιλέξτε καρέκλες με φυσικά υλικά όπως σχοινί, ρατάν και ψάθα που αναδεικνύουν την αίσθηση του καλοκαιριού και διαλέξτε φωτεινά χρώματα υφασμάτων.

Διαλέξτε καρέκλες εξωτερικού χώρου με ανθεκτικά υλικά ώστε να αντέξουν στην υγρασία και τη θαλασσινή ατμόσφαιρα. Παράλληλα θέλετε ελαφρύ και εύκολο στη μεταφορά σχεδιασμό για να επιτρέπετε στους επισκέπτες σας να τις μετακινούν εύκολα.

  1. Χειμερινό στυλ

Επιλέξτε καρέκλες με ζεστά υλικά όπως ξύλο και ύφασμα που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα άνεσης και ζεστασιάς. Προσθέστε χρώματα της φύσης όπως τα φυσικά πράσινα, τα καφέ ή τα ταμπά για να αναδείξετε την ορεινή αισθητική και να δημιουργήσετε μια χαλαρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

  1. Μοντέρνα αισθητική

Επιλέξτε καρέκλες με καθαρές γραμμές και μοντέρνο σχεδιασμό με μεταλλικές λεπτομέρειες.

Προτιμήστε απλά και μοντέρνα χρώματα όπως λευκό, μαύρο ή αποχρώσεις του γκρι για να δημιουργήσετε έναν κομψό και σύγχρονο χώρο.

Ολοκληρώνοντας τη διακόσμηση του ξενοδοχείου σας, ανάλογα και με τους χώρους που διαθέτετε, μπορεί να χρησιμοποιήσετε επιπλέον, τραπεζάκια ξενοδοχειακά, πολυθρόνες ξενοδοχειακές, τραπέζια ή και κονσόλες.

Κονσόλα / Γραφείο Camerino

Τέλος μην ξεχνάτε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου τα οποία μπορούν να εκτοξεύσουν την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών σας.

Εξερευνήστε τα ξενοδοχειακά έπιπλά μας ή επισκεφτείτε ένα από τα 3 φυσικά καταστήματα της Milanode και αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των interior designers μας, οι οποίοι με την πολυετή εμπειρία που διαθέτουν στο χώρο του ξενοδοχειακού επίπλου θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν μαγικό κόσμο φιλοξενίας για τους επισκέπτες σας.

Διάβασε σχετικά