Η εταιρεία Lumen Center Italia, περισσότερα από 30 έτη αφιερωμένη στο σχεδιασμό του φωτισμού, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία ισχυρή ταυτότητα, αντιπροσωπεύοντας μοναδικές συλλογές από ιταλικά φωτιστικά. Ιδρύθηκε το 1976 στη Γαλλία και μέχρι σήμερα, δεν έχει σταματήσει να εκπέμπει τη δυναμική και την ενέργειά της.

Η βάση της, είναι πλέον στο Μιλάνο, στο οποίο συγκεντρώνεται το σύνολο της παραγωγής της, αλλά και οι εμπορικές της δραστηριότητες. Η θέση της είναι στρατηγικής σημασίας, που της δίνει τη δυνατότητα να συνορεύει με τη σύγχρονη σκέψη, τις ισχυρές πολιτισμικές ρίζες και την αισθητική.

Ιταλικές συλλογές με φωτιστικά

Πάνω απ ‘όλα όμως, είναι ένα εργοστάσιο σχεδιασμού και μελέτης φωτισμού, με προσωπικότητα αξιόπιστη, προσιτή και σκοπό να δημιουργήσει αντικείμενα αξίας για τα σπίτια του σήμερα αλλά και του αύριο. Δεν είναι ένας μεγάλος κατασκευαστής που στοχεύει να βγάλει εκατομμύρια φωτιστικά αντίτυπα. Επιδιώκει όμως το άριστο. Σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, τεχνικοί και τεχνίτες συναντήθηκαν για να αναπτύξουν έναν εξοπλισμό φωτισμού εμπνευσμένο από την καρδιά και τη φαντασία, καθοδηγούμενο πάντα από τη λογική, τη λειτουργικότητα και τις αξίες του ιταλικού design. Η ιταλική εταιρεία Lumen, έχει αναπτύξει τρεις εξαιρετικές συλλογές: Contemporary, Classic και Innovation. Συλλογές από ιταλικά φωτιστικά διαφορετικού χαρακτήρα.

Contemporary

Η πρώτη (contemporary), είναι η συλλογή που στοχεύει στην απαίτηση της στιγμής. Μοντέρνα φωτιστικά, που ανταποκρίνονται γρήγορα στα εμπορικά ερεθίσματα που προέρχονται από την αγορά. Επιτραπέζιες λάμπες, φωτιστικά δαπέδου, απλίκες, φωτιστικά οροφής, μπορούν να σταθούν σε ιδιωτικούς χώρους – στο σπίτι ή σε κάποιο ξενοδοχείο, εστιατόριο, με κύριο χαρακτηριστικό την αυτοπεποίθηση και το υψηλό σύγχρονο στυλ.

Classic

Η δεύτερη (classic), είναι η συλλογή, που διακρίνεται για την επένδυσή της στη σχεδίαση, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Πρόκειται για μοντέρνα φωτιστικά, τεχνικά άρτια, εκλεπτυσμένα, αλλά και διαχρονικά. Το "κλασικό" αυτό στοιχείο της συλλογής, δίνει στα φωτιστικά της τη δυνατότητα, να προσαρμόζονται τέλεια σε όλους τους εσωτερικούς χώρους ανεξάρτητα από τη διακόσμηση που επικρατεί.

Innovation

Η τρίτη και τελευταία (innovation), είναι η συλλογή που καινοτομεί. Πρόκειται για έρευνα, πρόκληση και βλέμμα στο μέλλον. Υψηλή τεχνολογία και νεορομαντική ατμόσφαιρα, δημιουργούν εξελιγμένες πηγές φωτός, με ευέλικτη χρήση και ιδιαίτερο-λαμπερό αποτέλεσμα. Με αυτή τη συλλογή η εταιρεία Lumen επιδιώκει να προσφέρει καινοτόμα φωτιστικά, τόσο σαν τεχνολογία όσο και σαν νέο τρόπο ζωής. Πρωτότυπη ομάδα προϊόντων, η οποία επινοήθηκε για να ευνοεί τη συνομιλία και την ευχάριστη διαβίωση.

Τα φωτιστικά της μπορούν να ενταχθούν σε κάθε μέρος του σπιτιού, από το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο των παιδιών μέχρι τη βεράντα και τον κήπο. Η Milanode, παρουσιάζει όλη τη συλλογή, αφήνοντας σε εσάς την επιλογή του φωτιστικού της αρεσκείας σας.

Διάβασε σχετικά