Τοποθετημένη στη νότια πλευρά της Κέρκυρας, στην γραφική κωμόπολη της Λευκίμμης, αυτή η εξοχική Airbnb κατοικία φέρει την υπογραφή της Milano De. Ο ιδιοκτήτης της, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το τουριστικό, αλλά και ιστορικό «μονοπάτι» της ευρύτερης περιοχής, θέλησε να συνδυάσει χρωματικές εναλλαγές σε ήπιους, γήινους τόνους και μια ιδιαίτερα έντονη παρουσία φυσικών υλικών, όπως το ξύλο, η πέτρα και το καραβόπανο.

Επίπλωση καθιστικού

Σε έναν αρμονικό συνδυασμό μοντέρνων στοιχείων με vintage και μποέμ πινελιές, το καθιστικό έχει διαμορφωθεί με βασικό γνώμονα την άνεση και τις ομαλές εναλλαγές υφών. Το διαχρονικό, παραδοσιακό και επιβλητικό πέτρινο φόντο αγκαλιάζει κομψά τους δύο χώρους, καθιστικού και τραπεζαρίας, όπου εναλλάσσεται το ξύλο με το μέταλλο.

Γωνιακός καναπές, ο πρωταγωνιστής

Πάντα στο προσκήνιο, ο γωνιακός καναπές αποτελεί το βασικό συστατικό σε μια επιτυχημένη συνταγή διακόσμησης ενός καθιστικού. Ο καναπές Balloon χαρακτηρίζεται για τον vintage, loose σχεδιασμό του και φυσικά για την απαράμιλλη άνεσή του. Βαθύς, αναπαυτικός και επιμελώς ατημέλητος, θα δώσει μια περισσότερο casual chic αισθητική στον χώρο.

Η απουσία πολυθρόνας μπορεί αρχικά να φαίνεται αισθητή, με αυτή την κίνηση ωστόσο, δημιουργούνται μεγάλα περάσματα που επιτρέπουν την άνετη κίνηση στον ενιαίο χώρο και την ταυτόχρονη παρουσία πολλών ατόμων. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως βρισκόμαστε σε σπίτι διακοπών!

Τραπεζάκια σαλονιού μπαλαντέρ

Κίνηση ματ με δύο τραπεζάκια σαλονιού Oak Bole V, μεσαίου μεγέθους, τα οποία παρέχουν την επαρκή επιφάνεια που χρειάζεται, με τον όγκο να “σπάει” και να ενισχύει το ανάλαφρο στυλ. Η χρήση τους ποικίλλει, καθώς μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν και ξεχωριστά, αλλά ακόμη και επικουρικά στην τραπεζαρία ως δευτερεύουσες επιφάνειες. Ροδέλες μασίφ δρυός, σε φυσικό τελείωμα, ακριβώς όπως φρόντισε η φύση και συνδυασμένες φυσικά με μέταλλο σε οργανική φόρμα.

Έπιπλο τηλεόρασης, ο καταλύτης

Η τηλεόραση και τα πολυμέσα της κατοικίας φιλοξενούνται στο δημοφιλές best seller TV stand Tree, όπου γίνεται μια κομψή μετάβαση από το vintage στυλ σε έναν περισσότερο αστικό σχεδιασμό. Έξυπνοι κρυφοί και ανοικτοί χώροι, δυνατές αντιθέσεις υλικών και γραμμών, μεταξύ της διαχρονικής σατινέ λάκας και του ξύλινου top, για ένα έπιπλο τηλεόρασης σε αρμονία με τις αποχρώσεις τόσο της τοιχοποιίας, των λευκών ειδών, αλλά και των διακοσμητικών.

Τραπεζαρία, ένας χώρος γεμάτος στιγμές

Άρρηκτα συνδεδεμένη με όμορφες στιγμές, με φίλους και αγαπημένους, η τραπεζαρία αποτελεί έναν χώρο “λατρείας” στην ελληνική κουλτούρα.

Ομοίως με το καθιστικό, στο φόντο παραμένει η πέτρα, και στο προσκήνιο το ξύλο με το ύφασμα. Επιφάνεια με φυσικά τελειώματα από ξύλο καρυδιάς Vancouver, σε συνδυασμό με τη μεταλλική βάση Shangai.

To σύνολο ολοκληρώνεται με τις υφασμάτινες καρέκλες Aletta, σε μια υπέροχη γκρι – λαδί απόχρωση, που ομοιάζει το nabuk.

Home office στην είσοδο

Οι περιορισμένοι χώροι απαιτούν και την απαραίτητη ευελιξία – φαντασία! Τι πιο πρακτικό λοιπόν, από τον συνδυασμό δύο λειτουργικών χώρων σε έναν ; Στην είσοδο τοποθετήθηκε, αντί της “παραδοσιακής” κονσόλας, το γραφείο – κονσόλα Herold, δημιουργώντας έτσι έναν πλήρη και ταυτόχρονα πολυχρηστικό χώρο στην είσοδο. Ο συνδυασμός των υλικών παραμένει ο ίδιος, σε συνέχεια με το καθιστικό και την τραπεζαρία και ενισχύεται αισθητά με την παρουσία ενός περισσότερο παραδοσιακού look της καρέκλας και του καθρέπτη.

Υπνοδωμάτιο, το σημείο μηδέν

Ένας καλός και ξεκούραστος ύπνος είναι η βασική προϋπόθεση, ώστε να ξεκινήσουμε σωστά την ημέρα μας.

Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να συνδυάζει, πέρα από την άνεση ενός ποιοτικού στρώματος, την προσεκτική διαλογή των αποχρώσεων και υλικών. Ιδανικά προτείνονται ήρεμες παλέτες, ξεκούραστες στο μάτι, όπου θα συνδυάζονται αρμονικά με τα έπιπλα και τη διακόσμηση του χώρου. Ειδικά, σε μια εξοχική κατοικία, όπου μισθώνεται σε ευρεία γκάμα πελατών, με διαφορετικό γούστο στη διακόσμηση, είναι μια ιδιαίτερα ασφαλής λύση η χρήση οικείων αποχρώσεων, υφών και υλικών.

Σε παρόμοια λογική, όπως θα δούμε παρακάτω κινούνται και οι υπόλοιποι χώροι της κατοικίας.

Διάβασε σχετικά