Σύρος, η καρδιά των Κυκλάδων

Η μαγευτική Σύρος βρίσκεται στη μέση του Αιγαίου και ανήκει στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Το όνομά της προέρχεται από τις λέξεις "Sour" ή "Osoura", που έχουν την έννοια του βραχώδους και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους είναι η γενέτειρα του «Πολιτισμού Κέρος - Σύρος» που είναι ευρέως γνωστός ως «Κυκλαδικός Πολιτισμός».

Ερμούπολη η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα

Η Ερμούπολη είναι η πρωτεύουσα της Σύρου καθώς και της Κυκλαδίτικης επαρχίας. Οι πρώτοι κάτοικοι της πόλης ήταν κυρίως πρόσφυγες προερχόμενοι από τα νησιά της Χίου, των Ψαρών και της Ύδρας. Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από την Τουρκική κατοχή, το 1821, η πόλη σταδιακά εξελίχθηκε ως το μεγαλύτερο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας.

Τα μοναδικά κτίρια δομημένα σύμφωνα με τον «νεοκλασικό» ρυθμό, είναι τα αδιαμφισβήτητα μνημεία εκείνης της περιόδου. Με την περιήγηση στα δρομάκια της, θα ανακαλύψεις μια μοναδική πόλη που δε μοιάζει με καμία άλλη στις Κυκλάδες και θα νιώσεις την αίγλη της οικονομικής και πολιτιστικής άνθισης, που γνώρισε στο παρελθόν.

Το ένδοξο παρελθόν συναντά τη σύγχρονη πολυτέλεια

Στην καρδιά αυτής της ιστορικής πόλης σε ένα κτίριο μαγνητικής ομορφιάς με θέα σε έναν γοητευτικό και ζωντανό πεζόδρομο, το υπέροχο Ousyra Loft προσκαλεί τους ταξιδιώτες να χαλαρώσουν στο πανέμορφο νησί της Σύρου και να ζήσουν τον τέλειο συνδυασμό της παραδοσιακής ομορφιάς με τη σύγχρονη πολυτέλεια.

Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, μόλις λίγα λεπτά μακριά από το κρυστάλλινο γαλάζιο του Αιγαίου αλλά και το γραφικό κέντρο με το μεγαλοπρεπές δημαρχείο, να κοσμεί την πλατεία Μιαούλη, ένα από τα πιο επιβλητικά κτίρια της Ελλάδος.

Διαχρονική αρχοντιά με μοντέρνα ματιά !

Η πρόκληση για τη Milanode ήταν μεγάλη, να ανταποκριθεί επάξια στη διαχρονική αρχοντιά και φινέτσα του κτιρίου, προτείνοντας έπιπλα που θα συνδύαζαν αρμονικά το μοντέρνο στοιχείο με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ενιαίου loft, προσφέροντας ταυτόχρονα άνεση, θαλπωρή και λειτουργικότητα. Επιλέγοντας λιτής γραμμής μοντέρνα έπιπλα σε αποχρώσεις του γκρι δόθηκε έμφαση στο ζεστό αυθεντικό ξύλινο δάπεδο, ενώ η επιλογή του λευκού χρώματος στους τοίχους φωτίζει και προσθέτει ηρεμία και καθαρότητα στο χώρο. Η ιδιαίτερη καμάρα στο κέντρο του χώρου με τα μεταλλικά στηρίγματα, στοιχείο που διατηρήθηκε από τα παλιά δομικά υλικά, λειτουργεί ως διαχωριστικό οριοθετόντας υπέροχα το χώρο, σε δύο μέρη, κουζίνα με τραπεζαρία και σε ένα άνετο σαλόνι με την κρεβατοκάμαρα.

Στρογγυλή τραπεζαρία για ευελιξία και φινέτσα.

Η πρώτη εντύπωση εισερχόμενοι στο χώρο είναι εντυπωσιακή! Υπέροχη κλασική κουζίνα σε απαλό γαλάζιο τέλεια συνδυασμένη με την στρογγυλή τραπεζαρία Fiorenza Cycle σε ζεστή καρυδιά, η οποία επιτρέπει ελευθερία κινήσεων, ιδανική για ένα όμορφο δείπνο ή ένα χαλαρό πρωινό. Οι καρέκλες ακολουθούν τις καμπύλες του τραπεζιού, ενώ στον απέναντι τοίχο τοποθετήθηκε ο καναπές Felicita, η μοντέρνα πινελιά, που ενισχύει τη λειτουργικότητα του χώρου, καθώς μετατρέπεται με μία κίνηση σε κρεβάτι!

Καθιστικό για χαλάρωση και φιλοξενία !

Για το καθιστικό επιλέχθηκε ο καναπές - κρεβάτι Οlimpio. Με κομψές αναλογίες, αναπαυτικά μαξιλάρια και γεωμετρικές γραμμές, είναι η ιδανική επιλογή για την άνετη φιλοξενία επιπλέον ατόμων καθώς συνδυάζοντας δύο ίδια κομμάτια, προκύπτουν δύο ανεξάρτητοι καναπέδες, ένας αριστερός ή δεξιός γωνιακός καναπές ή ακόμα και ένα υπέρδιπλο κρεβάτι! Φυσικά από το υπέροχο σκηνικό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το απαραίτητο τραπεζάκι καθιστικού Οsvaldo σε ξύλο καρυδιάς, ενώ η πολυθρόνα - κρεβάτι και τα βοηθητικά τραπεζάκια σε χρυσοκίτρινο χρώμα, κλέβουν την προσοχή και χαρίζουν ζωντάνια.

Κρεβατοκάμαρα, το δυνατό και πολυτελές "χαρτί" του Ousyra Loft

Ο χώρος της κρεβατοκάμαρας έχει κάτι περισσότερο από επαρκή φωτισμό και η απλότητα της σε ενθουσιάζει. Τα κομοδίνα σε ξύλο καρυδιάς αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη ενώ η θαλπωρή, η ξεκούραση και η απόλυτη αρμονία επιτυγχάνεται κυρίως με το υπέρδιπλο κρεβάτι Giona.

Το διακριτικό retro στυλ του με τα κομψά ξύλινα πόδια, ολοκληρώνει την ανάλαφρη διακόσμηση και ο συνδυασμός υλικών με πλούσιες υφές και απαλές αποχρώσεις του γκρι, χαρίζει αρμονία, ηρεμία και αίσθηση πολυτέλειας, ένα από τα δυνατά στοιχεία της κατοικίας που συμπληρώνουν την ταυτότητά της.

Το Ousyra Loft στοχεύοντας να φιλοξενήσει εως και 4 άτομα και να προσφέρει το πιο υπέροχο σκηνικό για τους επισκέπτες του, εμπιστεύτηκε τις προτάσεις από τη γκάμα του ξενοδοχειακού της Milanode. Κομψό design, όμορφα και λειτουργικά έπιπλα εξασφαλίζουν στους ταξιδιώτες ποιοτικές και αξέχαστες διακοπές, ενώ ενισχύει τη βασική επιδίωξη των ιδιοκτητών του loft, να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας πρεσβεύοντας επάξια την αυθεντική ελληνική φιλοξενία.

Διάβασε σχετικά