Προσπαθήστε να φέρετε στο μυαλό σας την εικόνα, που ιδανικά θα θέλατε να έχει η κρεβατοκάμαρα σας. Σκεφτείτε τη διακόσμηση της, πόσο χαλαρωτική ή τονωτική θα θέλατε να είναι, τους χρωματισμούς και τα υλικά που θα σας έκαναν να νιώσετε όμορφα μέσα σε αυτήν. Κρατήστε την εικόνα αυτή και με 5 βασικές συμβουλές, βελτιώστε ή προετοιμάστε την ιδανική κρεβατοκάμαρα για εσάς!

Κρεβάτι Candy

Οι συμβουλές έχουν καταγραφεί με τρόπο τέτοιο ,που να μπορεί κανείς ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω να συνθέσει την εικόνα του υπνοδωματίου όπως το επιθυμεί. Δείτε αμέσως περί τίνος πρόκειται…

  1. Πατώματα και επενδύσεις δαπέδων κρεβατοκάμαρας

Στις κρεβατοκάμαρες, καθότι οι κινήσεις είναι συγκεκριμένες και συνήθως φιλοξενούν έως δύο άτομα, υπάρχει δυνατότητα ο χώρος να διαχωριστεί με τη χρήση επιπέδων. Το κρεβάτι, που δεσπόζει ανάμεσα στα έπιπλα κρεβατοκάμαρας, μπορεί να υπερυψωθεί με τη βοήθεια ενός μικρού επιπέδου της τάξεως των 25-30εκ. κάνοντας έτσι το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και πιο ενδιαφέρον. Για το δάπεδο, μία αγαπημένη επιλογή είναι το ξύλο, αφενός επειδή αποπνέει ζεστασιά και φυσικό αποτέλεσμα και αφετέρου, επειδή μπορεί να προσαρμοστεί σε όποιο πρότυπο διακόσμησης αποφασίσετε.

Κρεβάτι Daniela

TIP: Τολμήστε να τοποθετήσετε χαλιά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ένα μεγάλο, ή δύο μικρότερα, θα διακοσμήσουν όμορφα το χώρο ξεκινώντας από τη βάση του!

  1. Κρεβάτι και έπιπλα κρεβατοκάμαρας

Με άξονα το κρεβάτι, ξεκινά η αναζήτηση και η επιλογή των επίπλων για την κρεβατοκάμαρα, αφού περιφερειακά αυτού, θα προστεθούν τα κομοδίνα , η συρταριέρα κτλ. Καλό θα είναι, να κατευθυνθείτε σε απλές λύσεις όσον αφορά την υπόλοιπη επίπλωση. Πολλά και διαφορικά έπιπλα, σημαίνει περίπλοκος χώρος, σύγχυση και έλλειψη ηρεμίας. Αφήστε λοιπόν τα μεγάλα έπιπλα και αντικείμενα, μακριά από το οπτικό πεδίο που έχετε όταν είστε καθισμένοι ή ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας.

  1. Τοίχοι που περιβάλλουν την κρεβατοκάμαρα

Δύσκολη αλλά καίριας σημασίας απόφαση, η επιλογή που θα γίνει για τους τοίχους του υπνοδωματίου. Στις κρεβατοκάμαρες, προτιμώνται τα πιο απαλά χρώματα, shabby pink, γαλάζιο, σπασμένο λευκό, ανοιχτό γκρι. Λίγοι τολμηροί, επιλέγουν έντονο χρώμα για τους τοίχους ή ακόμη και ταπετσαρία. Διατηρήστε εάν θέλετε ένα έντονο χρωματικά στοιχείο όσον αφορά το χρωματισμό, αλλά ας μην είναι απέναντι από το κρεβάτι σας. Μην ξεχνάτε ότι η κρεβατοκάμαρα είναι σύμβολο χαλάρωσης και ηρεμίας στο σπίτι και τίποτα δεν πρέπει να το χαλάσει αυτό...

Κρεβάτι Iris

Η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας στηρίζεται κυρίως στα λευκά είδη και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και όχι σε υπερμεγέθεις πίνακες ζωγραφικής και ογκώδη αντικείμενα.

  1. Φωτισμός κρεβατοκάμαρας

Ο φωτισμός πάνω και γύρω από το κρεβάτι καλό είναι να διαχέεται ατμοσφαιρικά. Φωτιστικά δαπέδου και επιτοίχια φωτιστικά, θα προσφέρουν αρμονία και χαλαρωτική διάθεση. Ο κρυφός φωτισμός ενδείκνυται στην περίπτωση της κρεβατοκάμαρας ενώ τα ευρέως πλέον διαδεδομένα dimmer, σας δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το φωτισμό ακριβώς όπως επιθυμείτε.

  1. Οροφή κρεβατοκάμαρας

Είναι η κορυφή του χώρου και αν το καλοσκεφτούμε, το θέαμα που αντικρίζει κανείς αρκετά συχνά όταν βρίσκεται στο κρεβάτι του ξαπλωμένος. Αξίζει λοιπόν, να έχει μία συνετή αντιμετώπιση. Δοκιμάστε ένα αγαπημένο σας χρώμα εκεί αντί στους γύρω τοίχους ή δημιουργήστε εικόνα XL κεφαλαριού επενδύοντας όμοια τον τοίχο που βρίσκεται πίσω από το πάνω μέρος του κρεβατιού και την οροφή σχηματίζοντας μία ορθή γωνία. Μπορείτε ακόμα να «παίξετε» με τη χρήση ψευδοροφής συνδυάζοντας τον κρυφό φωτισμό που αναφέραμε προηγουμένως.

Είναι σημαντικό να αφιερώσουμε χρόνο και σκέψη σε έναν προσωπικό μας χώρο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας μας. Είναι ο χώρος της προσωπικής μας απόδρασης και αν μη τι άλλο ένας τέτοιος χώρος, πρέπει να είναι άψογος.

Διάβασε σχετικά