Όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το κεφάλαιο καρέκλα, είναι σα να μιλάμε παράλληλα για το κεφάλαιο άνεση. Και η άνεση, είναι κάτι που κανείς δεν διαπραγματεύεται. Είτε πρόκειται για μια καρέκλα που εξασφαλίζει χαλάρωση στο σπίτι, είτε για μια καρέκλα που προσφέρει άνεση στο χώρο εργασίας, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που το έπιπλο σας θα πρέπει να έχει.

Μοντέρνες καρέκλες, άνεση και αισθητική

Μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση γύρω από την καρέκλα που ταιριάζει στο σώμα σας, μελετώντας την στήριξη της πλάτης και προχωρώντας προς το βάθος και το πλάτος του καθίσματος. Εκτός των εξαιρετικά αυτών βασικών χαρακτηριστικών, κάτι που επίσης θα πρέπει να εξετάσετε στο έπιπλο , είναι η ποιότητα της κατασκευής του. Μία καρέκλα, δεν αρκεί να σας κάνει να αισθάνεστε άνετα για μερικούς μόνο μήνες. Αν η κατασκευή της καρέκλας δεν είναι ανάλογη των απαιτήσεων σας, τότε το λιγότερο που μπορεί να συμβεί, είναι να σας κάνει να νιώσετε άμεσα εξαιρετικά άβολα.

Εργονομικές καρέκλες

Όταν δε πρόκειται για εργασία, τότε η καρέκλα οφείλει να είναι και απόλυτα εργονομική. Ρυθμιζόμενη πλάτη, μπράτσα, αλλά και ευέλικτη έδρα καθίσματος, έτσι ώστε να μπορείτε να αλλάξετε θέση στο σώμα σας, σύμφωνα με τα καθήκοντα που εκτελείτε. Στην άνεση μιας καρέκλας, ένα υποπόδιο μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο στο να χαλαρώσετε έπειτα από μία δύσκολη ημέρα. Η κατάλληλη , μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί σε άνεση με ενός ανάκλινδρου ή μιας πολυθρόνας.

Αισθητική στις καρέκλες

Για το τέλος, αφήσαμε την αισθητική. Όχι επειδή είναι λιγότερο σημαντικό χαρακτηριστικό, αλλά επειδή η ποικιλία που υπάρχει πλέον στο μοντέρνο έπιπλο, και δη στις καρέκλες, είναι τέτοια που αποκλείεται να δυσκολευτείτε να βρείτε εκείνη που σας ταιριάζει. Απολαύστε την έρευνα αγοράς σας και βρείτε την κατάλληλη που θα πλαισιώσει όμορφα το τραπέζι ή το γραφείο σας.

H καρέκλα σας θα πρέπει να φιλοξενεί τις ανάγκες σας. Καμία καρέκλα δεν είναι ίδια με την άλλη και σε καμία καρέκλα δεν αισθάνονται όλοι το ίδιο.

Διάβασε σχετικά