Τραπέζι Dovina

Το στρογγυλό τραπέζι, γνωστό και ως ροτόντα, είναι ένα από τα έπιπλα εκείνα που τα ονομάζουμε διαχρονικά. Παλαιότερα με σκαλιστές κεντρικές βάσεις και μεταξωτά τραπεζομάντηλα, σήμερα με πιο απλουστευμένες και λιτή διακόσμηση.

Τραπέζι Aperture rotunda wood

Οι διαχρονικές ροτόντες

Τα κοινά στοιχεία του τότε και του σήμερα, που κάνουν τις στρογγυλές τραπεζαρίες τόσο αγαπητές στο πέρασμα του χρόνου, είναι τα γλυκά τους τελειώματα χωρίς αιχμηρές γωνίες, η ευκολία στο να προσαρμοστούν σχεδόν παντού και οι ίσες αποστάσεις μεταξύ όλων των καθήμενων, πράγμα που δε συμβαίνει στις παραλληλόγραμμες.

Τοποθετώντας μία στρογγυλή τραπεζαρία σε κεντρική θέση του χώρου, τότε όλο το σαλόνι στοιχίζεται γύρω από έναν όμορφο κύκλο που δημιουργεί η τραπεζαρία σας.

Τραπέζι Castle

Οι στρογγυλές τραπεζαρίες σήμερα

Οι ροτόντες στη σημερινή εποχή, παρουσιάζονται με σύγχρονες βάσεις, ξύλινες ή μεταλλικές και επιφάνειες από κρύσταλλο, ξύλο ή κεραμικό, με φίνα προσεγμένα τελειώματα. Όλοι οι συνδυασμοί που προκύπτουν είναι μοναδικοί. Στην όμορφη σχεδίαση τους αυτή, προστίθεται και η εργονομία, αφού μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτές, μία ή δύο προεκτάσεις. Το οβάλ τραπέζι που προκύπτει, σαν σχήμα και μόνο είναι εξαιρετικό. Μόνο να σας ενθαρρύνουμε λοιπόν μπορούμε, να αναζητήσετε το κατάλληλο για εσάς στρογγυλό τραπέζι που ξεφεύγει από τη μονοτονία του παραλληλόγραμμου. Δημιουργήστε για το χώρο σας κάτι ξεχωριστό!

Τραπέζι Cube


Τραπέζι Fiorenza Cycle, Marble, Crystal.. το πολύπλευρο:

Διάβασε σχετικά