Καναπές Iris

Η αγορά ενός επίπλου, όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει είναι επένδυση και αυτό που οφείλει να κάνει ένας καλός επενδυτής, είναι να κρίνει την αγορά του μακροπρόθεσμα , σε βάθος χρόνου. Αν η οικονομική μας κατάσταση λοιπόν δε μας επιτρέπει να ανανεώνουμε τα έπιπλα μας όσο συχνά θα θέλαμε, θα πρέπει να κατευθυνθούμε σε αγορές σωστές και διαχρονικές.

Βρίσκοντας τα σωστά έπιπλα

Ποιες είναι όμως οι σωστές και οι διαχρονικές αγορές; Ας το δούμε ανάποδα, ξεκινώντας με ένα παράδειγμα λανθασμένης αγοράς.

Παράδειγμα: Επιλογή ενός καναπέ σε ένα στυλ που ξεκάθαρα δεν είναι το δικό μας , αλλά είναι πάρα πολύ στη μόδα αυτή την περίοδο και έχουν ίδιο και δύο άλλοι φίλοι μας. Άσε που εμείς, τον βρήκαμε σε πολύ καλύτερη τιμή, γιατί το ύφασμα που επιλέξαμε ήταν σε προσφορά. Φεύγουμε λοιπόν από το κατάστημα πανευτυχείς, θεωρώντας ότι κάναμε την καλύτερη αγορά της ζωή μας και ότι αυτό το έπιπλο, σχεδόν μας το χάρισαν!

Συμπέρασμα: Με βεβαιότητα θα διαπιστώσουμε στο πολύ άμεσο μέλλον, ότι o καναπές δε μας αντιπροσωπεύει, το ύφασμα της προσφοράς ήταν χαμηλής κατηγορίας που σημαίνει δε θα αντέξει σε καθημερινή χρήση και το χειρότερο απ’ όλα, είναι ότι σε τρία χρόνια εμείς θα είμαστε πάλι σε φάση αναζήτησης ιδανικού καναπέ.

Καναπές Duke

Ακριβώς το ίδιο, ισχύει για όλα τις επικείμενες αγορές, είτε αυτό είναι μία καρέκλα, μία πολυθρόνα ή ένα κρεβάτι, μία κονσόλα ή μία τραπεζαρία. Σαν μία γενική κατεύθυνση που θα μπορούσαμε να δώσουμε λοιπόν περί σωστών αγορών, είναι οι εξής 4 συμβουλές:

  1. Καμία ακραία οικονομικά λύση (ή πάρα πολύ φθηνό ή πάρα πολύ ακριβό έπιπλο) δεν αποτελεί σωστή αγορά.
  2. Η μόδα όπως έρχεται έτσι φεύγει, γι αυτό καλό θα είναι να κινηθούμε σε αγορές διαχρονικού στυλ και ύφους. Να αποφύγουμε δηλαδή έπιπλα που είναι αυτή την περίοδο τάση και μόδα και να επιλέξουμε εκείνα τα οποία να μπορούν να αναδειχθούν σε βάθος χρόνου με διακοσμητικές προσθήκες της εποχής που διανύουμε.
  3. Πριν προβούμε στην αγορά ενός επίπλου, θα πρέπει να ενημερωθούμε σχολαστικά για τις ιδιότητες των υλικών του και τον τρόπο καθαριότητας, τι πρέπει να προσέχουμε κτλ. Ένα λάθος καθαριστικό προϊόν, μπορεί να καταστρέψει κάτι που μόλις πήραμε. Επιλέξτε ως επί το πλείστον ξύλινα έπιπλα και αδιάβροχα ή αλέκιαστα υφάσματα.
  4. "Αγοράστε" πρώτα το προφίλ της εταιρείας που σας ενδιαφέρει και ύστερα επενδύστε σε εκείνη τα χρήματα σας. Καλό θα είναι να κάνετε μία έρευνα γύρω από το προφίλ της εταιρείας που σας κέρδισε με τα προτεινόμενα έπιπλα της. Γνωρίστε τη μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις εγκαταστάσεις της, το προσωπικό της και πάνω από όλα την εντύπωση που σας άφησε στην πρώτη σας επαφή μαζί της.

Τηρώντας αυτές τις τέσσερις απλές συμβουλές, είστε έτοιμοι για μία σωστή αγορά επίπλου που δε θα μετανιώσετε ποτέ.

Διάβασε σχετικά