Λογικά οι κυρίες έφεραν στο μυαλό τους παράδειγμα του συγκεκριμένου στυλ, οι κύριοι όμως, οφείλουν να έχουν περισσότερες πληροφορίες για το τι εστί, ombre style. Όλες οι τάσεις, από κάπου ξεκινούν και κάπου καταλήγουν. Έτσι το δημοφιλές ντεγκραντέ στο χρώμα, εκσυγχρονίστηκε σε ombre, στο design και τη διακόσμηση. Ξεκίνησε κερδίζοντας το χώρο της ομορφιάς και τώρα συνεχίζει, κερδίζοντας τις εντυπώσεις στα έπιπλα και το styling του χώρου.

To ombre style στους τοίχους

Στην εσωτερική διακόσμηση, το ombre style παίρνει σάρκα και οστά, με τους τοίχους να βάφονται σε δύο ή περισσότερους τόνους με βάση την τονικότητα τους. Ξεκινώντας από χαμηλά συνήθως, με το σκουρότερο χρώμα (για παράδειγμα μπλε σκούρο), με σκοπό να φτάσει στην οροφή, με το ανοιχτότερο(πολύ ανοιχτό γαλάζιο). Ακριβώς το ίδιο, μπορεί να εφαρμοστεί και ανάποδα, ξεκινώντας χαμηλά με την ανοιχτή απόχρωση και τελειώνοντας με τη σκουρότερη.

Εφαρμογή του στυλ στην πιο στιλιζαρισμένη εκδοχή του

Αν τα χρωματικά “σβησίματα”, δεν είναι της αισθητικής σας, το στυλ προσαρμόζεται και παίρνει πιο στιλιζαρισμένη εκδοχή. Αυτή τη φορά το σκούρο χρώμα, συναντά το ανοιχτό, με αυστηρές διαχωριστικές γραμμές και γιατί όχι, αλλάζει εντελώς χρωματική παλέτα! Αυτό λοιπόν που θα πρέπει καταρχήν να γίνει, είναι να αποφασίσετε εάν θέλετε ombre τοίχο με ένα μόνο χρώμα (που σταδιακά θα ατονεί σε λευκό), ή πολύχρωμο ombre τοίχο. Για την πολύχρωμη έκδοση, μπορείτε να επιλέξετε μέχρι τρεις αποχρώσεις από την ίδια οικογένεια χρωμάτων, που να δένουν μεταξύ τους αρμονικά.

Εφαρμογή του στυλ σε έπιπλα και διακόσμηση

Εξίσου δυναμικά, τολμήστε να εφαρμόσετε το ombre style στα έπιπλα και τη διακόσμηση του χώρου. Κάποιες λύσεις, μπορείτε να τις βρείτε έτοιμες στην αγορά, αλλά κάλλιστα μπορείτε να υλοποιήσετε και μόνοι σας την ιδέα, μεταποιώντας έπιπλα και αντικείμενα πανεύκολα. Καλή επιτυχία!

Διάβασε σχετικά