Αν αναζητάτε αποχρώσεις για μία ζεστή διαμόρφωση του χώρου και έπιπλα που να ακτινοβολούν φιλοξενία και θαλπωρή, τότε δεν έχετε παρά να κινηθείτε στις θερμές αποχρώσεις των γήινων χρωμάτων. Γαλήνη, ηρεμία και απλότητα.

Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου γύρω από γήινους χρωματισμούς

Η πλευρά του χρωματικού τροχού που αποτελείται από κόκκινα, κίτρινα, πορτοκάλι και καφέ, μαζί με διάφορους άλλους συνδυασμούς αυτών των χρωμάτων, αναφέρονται συνήθως ως θερμά χρώματα. Αυτά τα χρώματα είναι γνωστό ότι αυξάνουν την αδρεναλίνη και το ρυθμό αναπνοής, αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και τη θερμοκρασία του σώματος, κάνοντάς σας έτσι να αισθάνεστε πιο ζεστοί. Όσο ισχυρότερο είναι το χρώμα, τόσο πιο έντονο είναι αυτό το φαινόμενο.

Συμβουλές για διακόσμηση με με θερμά χρώματα

  1. Τα θερμά χρώματα συχνά θυμίζουν το φως του ήλιου, την άμμο, τη φωτιά και τη θερμότητα. Δεδομένου ότι τα ζεστά χρώματα συχνά προσθέτουν «προσωπικότητα» σε ένα χώρο, είναι ιδανικά για να προσθέσετε ενδιαφέρον για τα ήπια δωμάτια που συνήθιζαν να κινούνται σε ουδέτερους ψυχρούς τόνους.
  2. Τα θερμά χρώματα, μπορούν να κάνουν τα μεγάλα δωμάτια να φαίνονται πιο άνετα και πιο οικεία ή να κάνουν τα βόρεια και σκοτεινά δωμάτια να φαίνονται πιο ανοιχτά και ζεστά. Αυτό ισχύει τόσο για την εφαρμογή των χρωμάτων στους τοίχους, όσο και στα έπιπλα και τη διακόσμηση.

Καναπές τριθέσιος Hive σε μασίφ δρυ και ψάθα

Διάβασε σχετικά