Κατασκευασμένο δίπλα στο χιονοδρομικό κέντρο «Sugar» κοντά στη λίμνη Tahoe, αυτό το μοντέρνο σπίτι, είναι στην κυριολεξία μέσα στο χιόνι. Καθημερινά, δέχεται μεγάλες ποσότητες χιονιού που συχνά φτάνουν τα τρία μέτρα και για αυτό το λόγο, ο σχεδιασμός του είναι βασισμένος σε αυτό.

Η ιδέα πίσω από το μοντέρνο αυτό σπίτι

Η ιδέα, ξεκίνησε από την ειδικά κατασκευασμένη στέγη με κλίση προς τα πίσω, που συγκρατεί το υπερβολικό βάρος του χιονιού τον βαρύ χειμώνα και έπειτα το απομακρύνει στην πίσω πλευρά, μακριά από τους διερχόμενους περαστικούς. Το αποτέλεσμα του σχεδιασμού είναι σύγχρονο και δυναμικό. Ολόκληρη η κατοικία, έχει τοποθετηθεί επάνω σε ένα υπερυψωμένο βάθρο, για να παραμείνει προσιτή η είσοδος ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας βαριάς χιονόπτωσης.

Διακόσμηση σπιτιού

Στο πρώτο επίπεδο, στο εσωτερικό του σπιτιού, έχει χρησιμοποιηθεί το ζεστό ξύλο του κέδρου για την είσοδο, τον ξενώνα, τα δωμάτια των παιδιών, καθώς και τους βοηθητικούς χώρους, ενώ στο χαμηλότερο επίπεδο, που περιλαμβάνει κυρίως το υπνοδωμάτιο και το καθιστικό, έχει χρησιμοποιηθεί ξύλο καρυδιάς και έλατο. Τα παράθυρα τέλος, δημιουργούν ένα πλαίσιο στην υπέροχη θέα του τοπίου προς τα γύρω δάση και βουνά.

Η διακόσμηση του σπιτιού δεν είναι ούτε μινιμαλιστική ούτε ρουστίκ. Χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές και έντονες αρχιτεκτονικά λεπτομέρειες, που δημιουργούν μία ωραία αντίθεση με το οργανικό τοπίο που απλώνεται στις γύρω πλευρές.

Δείτε εδώ, περισσότερα μοντέρνα σπίτια που εμπνέουν

Διάβασε σχετικά